Vastattu

Avoin kuitu

  • 20 June 2018
  • 2 kommenttia
  • 4675 katselukerrat

Onko näköpiirissä, että Elisan laajakaistapalvelut tulisivat saataville Telian avoimessan kuidussa? Oletan että Viestintäviraston tukkuhinnoittelun sääntelyllä olisi vaikutusta tähän.

https://www.viestintavirasto.fi/viestintavirasto/ajankohtaista/2018/viestintavirastoalentaakuituhintojajapoistaasaantelya.html
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi El_Sam 21 June 2018, 12:09

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

2 kommenttia

Moikka Viestimies ja tervetuloa palstalle! :)

Tällä hetkellä ei ole tiedossa lähdetäänkö kuituja vuokraamaan toisille operaattoreille. Avoin kuitu toki mahdollistaa sen, mutta toteutus sen suhteen on vielä avoin 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Moikka Viestimies ja tervetuloa palstalle! :)

Tällä hetkellä ei ole tiedossa lähdetäänkö kuituja vuokraamaan toisille operaattoreille. Avoin kuitu toki mahdollistaa sen, mutta toteutus sen suhteen on vielä avoin :)


Tämä oli sitten "kätevästi" ymmärretty väärin Elisan edustajan toimesta. Viestimies tarkoitti, että tuleeko Elisan yhteys saataville Telian avoikuitu.fi liittymiin (ei päinvastoin) !

Pelkäämpä, että Telia, DNA ja Elisa eivät pysty tekemään yhteistyötä kuluttajaliittymissä (kuidun vuokraus normi käytännöksi). Ennenkuin tulee jotain läinsäädännön pakkoa. Toki seka Elisa, että Telian avoikuitu- valokuituliittymien kautta voisi jo nyt saada minkä tahansa operaattorin liittymän, muuta tämä vaatii, että operaattoreilla olisi tämän kaltainen tuote (ei taida kuidun ylitse olla kenelläkään kuluttajaliittymissä). Jos sittä liittymän nykyisellä ehdoilla jolla ilveellä saisi, niin se olisi 20-40€ ainakin kalliimpi, kun liittymä suoraan verkon omistajalta (Elisa/DNA tai Telia), koska pitäähän se "vuokra", jonka kuidusta joutuu maksamaan jotenkin kattaa !

Valinnanvapautta ei siis oikeasti oli. Tai olisi toki, jos kaikki operaattorit sopisivat "kaiken kattavasta" avoikuitu mallista. Jolloin oli verkko minkän operaattorin, infrayhtiön tai osuuskunnan tekemä, niin se läpi voisi tuoda samankaltaisilla ehdoilla ja edullisella (vuokra) hinnalla kenen tahansa yhteyden.

Tämä olisi ainoa tapa lopettaa hölmöily, joissa samaihin kiinteistöihin rakketaan monta kuitua eri toijoiden toimesta ! :(

T: Tuokki