Kysymys

Bewan iBox (elisa kotiboksi) ja oma.saunalahden porttiasetukset

  • 23 marraskuu 2009
  • 0 kommenttia
  • 1213 katselukerrat

  • Osallistuja
  • 11 kommenttia
Olen juuri vaihtanut internet-palveluntarjoajani Saunalahteen, ja olen asentanut sekä käytän tällä hetkellä sen kanssa tullutta Bewanin iBoxia, sillä muutaman vuoden vanha Telewellin purkki ei toiminut oikein hyvin oman Asuksen läppärin Intelin wirelessin kanssa. Itse yhteys toimii hienosti, mutta ongelmat tulevat vastaan "lainaboksin" kanssa. Tarkemmin sanottuna, nyt olisi edessä porttiasetusten vaihto erinäisten UPnP:tä osaamattomien ohjelmistojen vuoksi, ja tietty oma.saunalahden kautta (sillä mitään muita kuin ADSL-asetuksia ei purkista itsestään voi säätää).

Menen päätelaitteen asetuksiin, ja klikkaan auki porttiasetukset. Voisin vielä kestää sen, että kys. käyttöliittymä antaa minulle vain kolme paikkaa laittaa porttiasetuksia, ja voisin kestää vielä senkin, että porttialueita ei pysty määrittämään (esim. 1234-12345). Olen näin siis kirjoittanut asetukseni ruutuun, ja painan tallennusnappia. Ja eikös koko hökkäle yritä tarkistaa jokaista lomakkeen asetuskohtaa (jopa niitä, joita en ole edes avannut javascriptillä yms.). Toisin sanoen, porttiasetuksia vaihdettaessa minun on vaihdettava purkkini WLAN-asetuksia? Anteeksi mitä? Käytän yleensä internet-selaimenani Firefoxin trunkkia, eli minefieldiä, joten ajattelin että ehkä javascript latautuu kys. tapauksessa oudosti ja näin aiheuttaa ongelmani. Kokeilin IE 8:n kautta. Sama asia toistuu, joten ei ole kehitysversio Firefoxista syypäänä.

Tietty tämä olisi varmaan parempi lähettää suoraan Saunalahden asiakaspalveluun (ja sinnehän se on menossa tämän postauksen jälkeen), mutta hittolainen kun tälläinen "käyttäjän paapominen" ISP:n puolelta, joka sitten rikkoutuu omaan "nokkeluuteensa" kyrsii, kun itse ei ole tehnyt mitään väärin. Näin kysynkin: onko mahdollista saada kys. purkkiin edes jotenkin enemmän säädettävämpää softaa? Pikaisella googlella dd-wrt ei ole kiinnostunut modeemisista laitteista, ja bewan itse ei tietenkään anna modaamattomia firmiksiä end usereille. Joillain firmiksillä ssh:n päällelaittaminen ja asetusten lataus ja scp:llä uploadaus onnistuu näköjään, mutta tämä purkkini on näköjään patchatty (?) senkin poissulkevaksi (en kyllä kokeillut headereitten muuttamista, vaan pelkästään URLia, josta pitäisi saada asetusten dumppi ladattua).

Keskustelussa ei ole vielä kommentteja.

Vastaa ensimmäisenä!

Osallistu keskusteluun