Kysymys

Cisco EPC3825 siltaava tila?

  • 20 joulukuu 2014
  • 8 kommenttia
  • 4548 katselukerrat

  • Uusi keskustelija
  • 1 kommentti
Hei!

Minulla löytyy kunnon reititin Cisco EPC3825 -modeemin takaa, jonka vuoksi haluaisin kyseisen modeemin siltaavaksi. Kirjauduin modeemin hallintasivulle ja määritin working modeksi "Bridged Only" ja tallensin asetukset. Tämän seurauksena modeemi käynnistyi uudelleen ja ruutuun lävähäti sivu, jossa sekunnit juoksivat alas päin ja vieressä oli "RELOAD" -linkki. Kun modeemi oli noussut ylös, kirjauduin hallintasivulle ja huomasin, että working mode on edelleen Routerina. Yritin kyseistä operaatiota useaan otteeseen, eikä siltaava tila tunnu siis jäävän millään voimaan.

Kysymykseni kuuluu siispä, että mikä mahtaa mättää ja millä konstilla kyseisen modeemin saa muistamaan siltaavan tilan määrityksen?

Tuhannesti kiitoksia!

8 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Hei!

Kuulostaa ihan oikealta, miten olet siltausta koettanut tehdä. Ei tuohon lisäohjeita enää ole antaa.

Mikäli siltaus ei pysy päällä, kannattaa vielä kokeilla modeemin resetointia ja sen jälkeen siltausta uudelleen. Olisiko modeemissa vikaa, jollei silläkään tavalla siltaus jää päälle?
Kyseinen vika on ihan Elisan päässä. Itsellä toimi hyvin 3825 siltaavana, kunnes Elisa sääti upload asetuksia. Nyt tekee täysin samaa mitä Xearilla. Lisäksi ipv6 lakkasi toimimasta, koska se ei tunnu toimivan tuon IP Pass-through säädön takaa.

Teknisestä tuesta osasivat senverran valottaa, että vika todella on heidän omaa ammattitaidottomuutta. En tiedä osaavatko korjata. Ja jos joskus oppivat, niin kuinka monta vuotta siihen menee. 

Olen itse aikeissa vaihtaa modeemin EPC 3008 tai 3010 malliseen, niin eivät Elisalaiset pääse säätelemään omiaan. Suosittelisin samaa aloituspostaajalle.
Ospa kirjoitti:
......

Olen itse aikeissa vaihtaa modeemin EPC 3008 tai 3010 malliseen, niin eivät Elisalaiset pääse säätelemään omiaan. Suosittelisin samaa aloituspostaajalle.

Mistä olet löytänyt EPC 3008 -modeemin. Verkkokaupassa on, mutta väittävät: " Toimii vain DNA Welho kaapeliverkossa". Suomeste en ole löytänyt kuin Huuto.netistä vanhana (toimiiko ???).

USAssa joku operaattori on vaihtamassa modeemia ja löytyy pilvin pimein käytettyjä, tarkistettuja. Postimaksu, tulli, ALV tekee sen, että hinnaksi tulee rasvainen. Hong Kongissa myös monta vanhaa myynnissa.

Kerro ihmeessä, jos löydät Suomesta. Tai jos tiedät, että Verkkiksen modeemi toimii Elisan verkossa
Kyllä tuon verkkokaupan modeemin pitäisi toimia. Ainakin MuroBBS:n keskustelun perusteella voisi näin kuvitella. http://murobbs.muropaketti.com/threads/cisco-epc3825-siltaava-tila.1181916/
Käyttäjätaso 1
Ospa kirjoitti:
Kyllä tuon verkkokaupan modeemin pitäisi toimia. Ainakin MuroBBS:n keskustelun perusteella voisi näin kuvitella. http://murobbs.muropaketti.com/threads/cisco-epc3825-siltaava-tila.1181916/

Juu eiköhän ne ole verkkokaupassa laittaneet vaan DNA:n toiveesta tuohon maininnan ettei muka toimisi jotta laitteet ei päätyisi kilpailijoiden verkkojen käyttöön. Eivät varmaan juurikaan saa mitään voittoa itse laitteesta.
Dna:n liikkestä itse kävin hakemassa ciscon 3008 modeemia pacen tilalle kun elisalta ei muita kuin pacea saanut vielä kuukausi takaperin. Kyseinen modeemi kustansi bensat + 36e, ei mielestäni paha vaikka toki olisin tuon suonut elisalta tulevan alun alkaenkin.

Modeemin mac osoitteen ilmoituksen jälkeen yhteys lähti toimimaan ja ollut vakaata siitä lähtien - tosin huomasin vasta kotona modeemin olevan 3828 malli, mutta en enää lähtenyt uusinta-ajelulle vaihdattamaan sitä koska se kerran toimi (laatikossa siis luki 3008, ainoastaan sisältö oli jossain vaiheessa vaihtunut astetta jykevämmäksi).
Hei! Kiitoksia avuista kaikille vastanneille! Näyttää tosiaan pahasti nyt siltä, että tuota laitetta ei yksinkertaisesti ole mahdollista saada siltaavaan tilaan. Täytyy tutkailla tilannetta ja eteen tulee luultavimmin tuo uuden laitteen hankinta. Railakasta uutta vuotta kaikille!
Käyttäjätaso 2
Ja ratkaisu löytyy:

http://yhteiso.elisa.fi/t5/Laajakaistaliittymät/EPC3825-Siltaus/m-p/427096#M13433

Osallistu keskusteluun