Kysymys

DNS

  • 12 tammikuu 2011
  • 5 kommenttia
  • 951 katselukerrat

DNS (Domain Name Server) -palvelimen kokoonpanomäärityksissä voi olla vikaa.
Windows ei löytänyt tunnettua isäntää "www.microsoft.com" DNS:n avulla. Palvelin voi olla poissa käytöstä.

Eilis iltana mulle tuli tollanen kun netti ei enää yhtäkkiä toiminu ja kokeilin vistan "tutki korjaa" toimintoa.. ei toimi vieläkään ja samaa valittaa.. missä vika? miten saan ton korjattua?

5 kommenttia

Mulla täysin sama ongelma kaapelimodeemissa. Kaapelimodeemi piti buutata, johan alkoi toimia.

Mulla on ollut yhteys pari päivää vasta käytössä ja buuttaus on pitänyt tehdä joka aamu, jotta verkko on toiminut. Vika on todennäköisesti siis kaapelimodeemissa.
Voi myös yrittää tyhjentää dns-tulkintatoiminnon välimuistin.
Käynnistä -> Suorita... Kirjoita: cmd - >avautuvaan mustaan laatikkoon: ipconfig /flushdns
Ei lähtenyt tuollakaan toimimaan. Olen myös kokeillut Saunalahden DNS:siä, mutta niilläkään homma ei toimi. Olisiko jotain muuta vinkkiä?
Ootko yrittäny ottaa yhteyttä Saunalahteen, vai tuleeko "ota yhteyttä omaguruun"-baska?
Jos toi modeemi on uusi ja alusta asti tehnyt sitä, todennäköisesti jotain vikaa modeemissa? Pääsekö sillä nettiin vaikka dns:stä valittaa?

Netti toimii normaalisti kuitenkin koko päivän, kun buuttaat sen aamulla, mut seuraavana aamuna taas perseilee? Jos näin on, niin voisko olla, että se modeemi vaan menee jotenkin tukkoon tai hukkaa ne DNS-palvelimet kun on liian kauan käyttämättä... ämätööri arvailuja vaan 😕 Ja onkohan nää modeemit kans semmosia, jolle ei ite periaattees voi tehä yhtään mitään, eli et vois yrittää vaikka päivittää sitä?

edit: ja miks näis on jokkut automaatti sensuroinnit pääl? 😃 heh
Tänään taas piti modeemista ottaa virrat kokonaan pois, jotta lähti verkko toimimaan. Mulla on käytössä kannettava Vistalla langattomana ja pöytäkone Windosin 7:lla johdolla ja vika on molemmissa aina samaan aikaan, eli vika on todennäköisesti modeemissa vaikka uusi onkin eikä koneissa. Soitan huomenna Saunalahdelle ja kerron heidän kommentit asiaan.

Alku puhelussa on kuitenkin sitä samaa bashaa... Tarkista johdot, ota virrat pois, paina resettiä... Ne on tehty ja ikinä (Elisankaan aikana) nuo toimenpiteet eivät ole auttaneet mitään.

Osallistu keskusteluun