Kysymys

Elisa --> Saunalahti

  • 4 helmikuu 2010
  • 9 kommenttia
  • 1073 katselukerrat

Vaihdettiin laajakaista Elisasta Saunikseen.  Ajattelin sitten kotikone-osoitteeni lopetettavan ja muuttuvan saunalahti.fi'ksi.  Molemmat kuitenkin toimivat edelleen vaikka oma.saunalahdessa lukee laajakaistan olevan käytössä.  Oma.elisaankin kyllä pääsen vielä sisään vanhoilla tunnuksillani.  Poistuuko nämä Elisan jutut kokonaan vai toimiiko molemmat tarjoajat hamaan loppuun rinnakkain?

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

9 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Tervehdys!

Elisan sähköpostiosoitteet poistuvat käytöstä yleensä samanaikaisesti vanhan yhteyden katketessa. Mikäli sinulla on vaihtotilaus kyseessä, ei vaihtoa ole välttämättä vielä tehty loppuun asti. Saunalahden sähköpostit toimivat heti tilaushetkestä lähtien joten päällekkäinen käyttö on sinällään mahdollista.
Täytyykös ADSL-Liittymäsopimus toimittaa teille allekirjoitettuna joka tapauksessa? Vaikka kaikki näyttäisi toimivan ja olevan kunnossa.
Tein liittymävaihdon puhelimitse.
Käyttäjätaso 3
Liittymäsopimusta ei tarvitse tätä nykyä palauttaa.
Ok.  Kiitokset nopeista sekä selventävistä vastauksista 🙂
Hei!

Minulla on ennestään Elisan mokkula, ja nyt otin Saunalahden uuden nettitikun tarjouksen houkuttelemana. Ennenkuin irtisanon Elisan, haluaisin saada varmuuden siitä että Outlook toimii sitten myös Saunalahdella. ( ei Outlook Express). Ja ilmoittaisin sitten sähköpostiosoitteen muutoksen ystäville vasta sen jälkeen.

Yritin Outlookissa lisätä uutta tiliä täällä Saunalahden sivuilla olleen ohjeen mukaan (se koski kylläkin Outlook Expressiä). Kaikki näkyi menneen muuten OK, mutta testiviestin lähettäminen ei onnistunut, virheviestissä käsketiin tarkistaa sähköpostiosoite. Laitoin siihen sähköpostiosoitteeksi oman nimeni ja loppuosaksi @saunalahti.fi. 

Olisiko jossakin saatavissa tällaiselle "karvalakkikäyttäjälle" yksinkertaista askel askeleelta ohjetta, miten tämä muutos kannattaisi tehdä?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3


Kaikki näkyi menneen muuten OK, mutta testiviestin lähettäminen ei onnistunut, virheviestissä käsketiin tarkistaa sähköpostiosoite. Laitoin siihen sähköpostiosoitteeksi oman nimeni ja loppuosaksi @saunalahti.fi.   


Semmoinen tuli mieleen, että voisit käydä oma.saunalahdessa tarkistamassa sähköpostiosoitteen oikeellisuuden. Se ei välttämättä muodostu tuolla tavalla, vaan voisi olla muotoa käyttäjätunnus(a)saunalahti.fi eli uusilla Saunalahden asiakkuuksilla tuo käyttäjätunnus oma.saunalahteen on yleensä puhelinnumero.

Kirjauduttuasi oma.saunalahteen klikkaa "Sähköposti" -kuvaketta, sen jälkeen pääset luetteloon, jossa on listattu kaikki sähköpostilaatikot. Mikäli haluat käyttöön etunimi.sukunimi(a)saunalahti.fi -osoitteen, sinun pitää lisätä se sinne kohdasta: » Lisää osoite tähän laatikkoon
Kiitos Hyvis ohjeesta, tilin luominen näytti kyllä onnistuvan, mutta en silti pysty vastaanottamaan sille tilille viestejä. Ilmeisesti minun käyttäjätunnus ja salasana ovat väärin.

Katselin täältä Oma Saunalahdesta näitä sähköpostiasioita, ja heräsi kauhea epäilys, että olen mennyt halpaan: entiseen Elisaan kuului ilmaiseksi sähköposti, mutta onkohan nyt niin, että Saunalahteen se pitää ostaa erikseen?  Jos näin on niin kyllä harmittaa.
Ilmeisesti en voi enää perua ja palata Elisaan, kun ehdin ottaa nettitikun käyttöön.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kaikkiin Saunalahden maksullisiin tuotteisiin kuuluu ilmainen sähköpostiosoite. Postilaatikon koko on vain 15 Megaa eli ei kauhean paljon. Itselläni on käytössä tuote nimeltä Perusposti

Tuolla sivulla on muuten väärää tietoa, eli liitetiedoston max koko Peruspostissa on oikeasti 40 Megaa.

Tuon seuraavan linkin takana on tietoa Saunalahden sähköpostipalveluista ja myös Outlookin asetuksista:
http://palsta.saunalahti.fi/wiki/S%C3%A4hk%C3%B6postipalvelut
Huomenta ja kiitos Hyvikselle!
:)
Aamulla läksin Hyviksen ja Saunalahden nettiohjeiden perusteella uusin innoin luomaan sitä sähköpostitiliä Outlookiin, ja nyt se onnistui! Outlookiin ilmestyi pilvin pimein luukku.comista lähettämiäni testiviestejä! Hienoa kokea joskus vielä onnistumisen elämyksiä!

On vaan joskus vaikea tajuta, kun samoista asioista on käytetty eri nimiä.  Outlookin tilin luomisessa syöttöruudun otsikkona on KÄYTTÄJÄNIMI, ja siihen piti sitten syöttääkin se postilaatikon nimi, eikä suinkaan omaa nimeäni.