Elisa tarjoaa talokuitua 900 eurolla Ylivieskassa

  • 13 maaliskuu 2019
  • 3 kommenttia
  • 980 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Lehtiuutisen mukaan Elisa tarjoaa Ylivieskassa maakaapeloinnin yhteydessä valokuituliittymää 900 euron tarjoushinnalla, joka sisältää työt myös omalla tontilla. Hinta on puolet hinnasta, jota on tähän saakka on peritty maakaapeloinnin yhteydessä muualla - myös omalla asuinpaikallani.

Hieno juttu tietenkin uusille liittyjille - itse maksoin äskettäin 1835 eeron laskun, jonka tosin olisi saanut maksaa jopa 60 kuukauden erissä. Ihmettelen kovasti tätä asiaa, enkä väitä, ettei hieman ota päästä.

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tuo 1835e on kytkennän normaalihinta, kuparisaanerauksien yhteydessä tätä voidaan alueesta riippuen tarjota tästä poikkeavalla hinnalla 🙂
Käyttäjätaso 2
Niin näkyy tarjoavan, mutta yllättäen ei tänne kohtaa Ylivieskaa missä minä asun. Muutaman kerran ole tänne tarjousta kysynyt, ja kuidun hinta oli kovahko n. 40 000€. Pidän sitä suoran ..ttuiluna Elisalta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Tuo 1835e on kytkennän normaalihinta, kuparisaanerauksien yhteydessä tätä voidaan alueesta riippuen tarjota tästä poikkeavalla hinnalla :)

Ymmärrän että kun verkon restaurointia tehdään (vaikka paikallisen) sähköyhtiön kanssa, niin periaatteessa kuitu voidaan saadan edullisemmin tuotua.

Se mikä tässä on ehkä ärsyttävää on Elisan epäjohdonmukaisuus hinnoittelussa. Jossakin verkon restaurointi tapauksissa kuidun hinta on 0€ joissakin tuo 900€, mutta joissakin jopa tuo vakio 1835€. Lisäksi jos kuitua yksittäisissa tapauksissa yksittäinen henkilö kysyy arvotaan jonkinlainen (usein) kymmenien tuhansian hinta, jonka tarkoitus lienee vain hätistellä kuidun pyytäjä. Mutta samalla voidaan näyttää Liikenne- ja viestintäministeriön suuntaan, että kaikille kuitua pyytäneillä kyllä tehdään "tarjous".

Se mitä Elisalta toivoisi, niin olisi jonkinlainen johdunmukaisuus hinnoittelusssa. Varsinkin näiden verkkon restaurointien yhteydessä. Mitä taas tulee yskittäiseen toiveeseen saada kuitu, niin tästä Elisa voisi ottaa yhteisön aktivointimielessä mallia Telian Avoinkuitu konseptista, koska parhaiten liittyjiä saisi juuri naapurin huokuttelemana. Jonka lisäksi tilaisuuksia alueella, joissa esitellään hanketta ja annetaan ihmisten kysyä. Elisan tyyli on liian usein yksi kirja (joka voi mennä mainoksena ohi), jossa annetaan 2-3 viikkoa aikaa päättää ja kirjeessä voi vielä olla uhkauksen tapaunen, että jos kuitua ei ota (vaikka sillä 900€ hinnalla), niin myöhemmin ottaen maksaa huomattavasti enemmän tai ei ole ollenkaan saatavilla. Näyttäkää inhimillenen puoli jalkautukaan asiakkaiden sekaan (muuallakin, kun ostoskeskuksen käytävillä), niin kuituakin saa myytyä paljon paremmin !

T: Tuokki

Osallistu keskusteluun