Kysymys

Elisa Viihde viive ja virheenkorjaus

  • 13 December 2014
  • 6 kommenttia
  • 2473 katselukerrat

Hei!

Onko mahdollisuuksia  saada linjan virheenkorjausta pienennettyä/kytkettyä kokonaan pois käytöstä? Netin pääasiallisena käyttönä on nettipelien pelaaminen ja virheenkorjaus päällä pingi heittelee 50-200 välillä, joka tekee pelaamisesta melkein mahdotonta. Tiedän kyllä miten Elisa suhtautuu viihdelaajakaistan kanssa interleavingin pois ottamiseen, mutta poikkeuksia on tehty aiemminkin. Jos ette kuitenkaan sitä kokonaan halua pois ottaa syystä tai toisesta niin voisiko sen mahdollisesti laskea huomattavasti alemmas? Tiedän, että MAHDOLLISESTI interleaving pois kytkeminen voi aiheuttaa häiriöitä digiboxin lähetyksissä, mutta se ei ole tosiaan liittymän pääkäyttöinen tarkoitus. 

Olisi ikävää, jos pitäisi lähteä yrittelemään toista palveluntarjoajaa tälläisen pienen asian takia. Tähän mennessä kuitenkin liittymä toiminut ihan hyvin.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei Oskar123.

Valitettavasti tänään yleinen kanta Elisan palvelussa on, että virheenkorjausta ei poisteta mistään syystä oli Viihde-palvelu tai ei. Harmi juttu.

Oletko saanut paljonkin ongelmia tuosta pingien noususta?
Hei.

Tiedän tapauksen, jossa virheenkorjaus ainakin laskettiin aivan minimiin, se on ainakin mahdollista, jos sitä ei päältä pois saa.

Kyllähän tuosta ongelmia koituu, varsinkin mm. FPS-peleissä, joissa pieni pingi on hyvinkin tärkeää. Sitten kun se hyppii jatkuvasti 50-200 väliä nii kyllä se yhtä arpapeliä on. Linjan nopeus on kuitenkin 19/1, joten siltä osin linjassa ei ole mitään vikaa. Pelikavereilta myös tulee jatkuvasti kuittailuja siitä, kun pingi on korkea.
Viihteen liittymissä on ymmärtääkseni korkeampi interleaving kuin Saunalahden liittymissä ilman Viihdettä.
Käyttäjätaso 1
Näinköhän tämä seikka tuodaan esille kun puhelinmyyjä soittaa ja ehdottaa viihteeseen vaihtamista? Varmaan aika paha pettymys kun huomaa 12kk sopparin tehtyä että liittymä saa viihde asetukset ja pingi lähtee lentoon.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Minun tietääkseni pingi vaihtelut ei kyllä johdu interleavingista vaan sitten esim. modeemista ja linjasta tai vaikkapa jos yhteys wlanilla. Samanaikainen muukin käyttö toisilla laitteilla voi nostaa pingiä. Tietty interleaving nostaa keskimääräistä pingiä muutaman prosentin, mutta siihen sen pitäisi jäädä.
Tuttavaltani laskettiin interleaving Elisa Viihde liittymästä mahdollisimman alas ja viiveet laskivat ulkomaille 70 paikkeilta 30-35 alueelle, että kyllä kyse on enemmästä kuin muutamasta prosentista. Pingin heittely voi kyllä johtua modeemistakin, mutta mitenkä se Viihteen kanssa menee, voinko hakea esim. Verkkiksestä TP-linkin tai vastaavan ja tökätä sen suoraan kiinni, vai tuleeko kenties yhteensopivuusongelmia, kun pitäisi olla teidän oma purkki?