Kysymys

Elisa viihteen laajakaista ja pelaaminen

  • 14 joulukuu 2014
  • 2 kommenttia
  • 1494 katselukerrat

Mikähän voisi mättää kun elisa viihteen laajakaistalla ei pysty pelaamaan netissä käytännössä lainkaan. Antaa time gappia 2-5 minuutin välein.  Testattu peli accoja muilla yhteyksillä, ei ongelmaa. Palataan elisan nettiyhteyteen ja samantien time gap! Kokeiltiinpa konetta naapurin sonera yhteydelläkin ja toimi loistavasti.  Varsinkin Ragnarok online antaa samantien time gapin, kokeiltiin sitten euroopan tai usan servereitä. Nettiyhteys kun kuitenkin otettiin tenavien pelaamisen takia ja nyt tämän kanssa ollaan sitten jumissa vielä 8kk. Hurraa...

2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei MustaKurpitsa - kiitos kysymyksestä!

Elisan kiinteissä laajakaistoissa palvelusta riippumatta on käytössä interleaving eli ns. virheenkorjaus. Tämä parantaa linjan laatua ja erityisesti Viihde-palvelun toimivuutta digiboksissa, mutta vaikuttaa merkittävästi pingiin eli ns. vasteaikaan sitä suurentavasti. Valitettavasti tuota ominaisuutta ei ole mahdollista kytkeä pois mitenkään, enää eivät edes teknisessä tuessa poista tuota asetusta, koska tämä on kiellettyä.

Valitettavasti näin. Ystävällisin terveisin!
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
  • Vilkaisin liittymäsi ja siitä ei tosiaan mitään ihmeitä löytynyt. Itseasiassa liittymä näyttää todella hyvältä päällisin puolin. Se on totta että liittymällä on interleaving joka nostaa hiukan vasteaikaa, mutta tässä ei puhuta isoista määristä. Jos ilman mitään virheenkorjausta on vaikka ping 25ms niin virheenkorjauksen kanssa se voi olla 35ms. Tämän ehkä huomaa joku joka pelaa ns. FPS pelejä, mutta hyvin vähän mihinkään muuhun pitäisi vaikuttaa. Jos yhteys on langattomasti käytössä niin silloin se voi toimia miten sattuu ja viiveet vaihdella kovasti. Ajoin sinun modeemille vielä päivityksen ja voisit tarvittaessa vielä modeeminkin resetoida laitteen takaa rst reiästä painamalla n. 15 sekuntia.
  • Osallistu keskusteluun