Vastattu

Elisa viihteestä Saunalahden huoneistokaistaan

 • 2 maaliskuu 2015
 • 6 kommenttia
 • 1141 katselukerrat

Vaihdoin Elisa viihteestä Saunalahden huoneistokaistaan. Vaihto sujui ongelmitta, jopa vanhat sähköpostilaatikot jäivät toimimaan kuten olin toivonut ja kuten oli luvattu, pelkäsin toki että jotain onnistutaan kuitenkin sotkemaan vaihdossa. Tällä kertaa hommat menivät kuitenkin kuin tanssi, edes tuplalaskutusta ei ilmennyt. Elisa viihteen mukana aikanaan toimitettu kotiboksi, A2100N, jäi minulle reitittimeksi vaihdon yhteydessä koska ajanut asiansa ihan hyvin. Huomasin kuitenkin tässä hiljattain kun yritin päästä vaihtamaan wlanin salasanaa ettei se onnistu. Ennenhän se tapahtui omaelisasta mutta tätä nykyä se pitäisi tehdä omasaunalahdesta. Ongelmana on että omasaunalahdessa minulla ei ole päätelaitetta ilmeisesti rekisteröity(?) koska en liittymän vaihdon yhteydessä tilannut uutta laitetta, joten en pääse sen etähallintaan käsiksi sieltä. Elisalle/Saunalahdelle räätälöidyn firmiksen takia en pääse sitä wlanin salasanaa vaihtamaan myöskään itse boksin hallintasivuilta. Saisikohan moderaattorit täällä jotenkin rekisteröityä tuon vanhan kotiboksin tähän uuteen liittymään että pääsisin etähallintaan omasaunalahdesta käsiksi? Lisäsin omiin tietoihini puhelinnumeron jonka avulla varmaan löytänette liittymäni tiedot. Tarvitseeko tähän laitteen naittamiseen liittymääni vielä jotain muita tietoja? Reitittimen mac yms. vai löytyisiköhän kyseiset tiedot vielä Elisalta jostain kun edellisen liittymän mukana tuo boksi alunperin on toimitettu?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Ammattimies 3 maaliskuu 2015, 07:27

 • Laitahan mulle yksityisviestillä nuo tiedot, mitkä sjl mainitsi, niin laitetaan homma toimimaan 🙂
 • Katso alkuperäinen viesti

  6 kommenttia

  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +4
  Oletko kokeillut paikallishallintaa osoitteessa http://192.168.100.1 

  http://asiakastuki.saunalahti.fi/ohje/82/#asetukset
  Paikallishallinnasta kyllä katsoin mutta en löytänyt ollenkaan kohtaa mistä pääsisi käsiksi wlanin salasanaan tai wlanin kanavaan. Firmis näkyy olevan versio 11.
  Tässä modeemissa paikallishallinnassa ei voi muuttaa wlanin asetuksia. Ainoastaan sen voi kytkeä pois päältä.

  Ohjeet langattoman verkon asennukseen

  Laitteen WLAN-asetuksia hallinnoidaan Oma Elisan (Elisan asiakkaat) ja Oma Saunalahden (Saunalahden asiakkaat) etähallinnan kautta.

  http://asiakastuki.saunalahti.fi/ohje/82/#wlan
  Käyttäjätaso 2
  Modeemi voidaan siirtää Huoneistokaista asiakkuudelle, jolloin Oma Elisa hallinta alkaa toimia uudelleen. Laita asiakasnumero, sekä modeemin sarjanumero yksityisviestillä moderaattorille, esimerkiksi
 • , niin voi siirtää tuon.
 • Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • Laitahan mulle yksityisviestillä nuo tiedot, mitkä sjl mainitsi, niin laitetaan homma toimimaan 🙂
 • Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  Näköjänsä olitkin jo laittanut! 😃

  Osallistu keskusteluun