Kysymys

Elisan ADSL Saunalahden Huoneistokaistaksi

  • 16 syyskuu 2010
  • 1 kommentti
  • 1382 katselukerrat

Minulla on ollut täällä pääkaupunkiseudulla vuosikaudet Elisan ADSL-liittymä (nyt 2M/512k) ja olen viimeiset pari vuotta taistellut sen pätkimisongelmien kanssa. Nopeuden nosto ei ole mahdollista, koska teknisestä tuesta saamieni ilmoitusten mukaan yhteys on liian pitkä keskukseen ja sillä esiintyy liian paljon vaimennusta sekä häiritsevää kohinaa. Minulla on Saunalahden nettitikku, jonka nopeus on 1M. Se toimii ajoittain jopa nopeammin kuin Elisan 2M/512k kiinteä laajakaista!
Olen kiinnostunut Saunalahden Huoneistokaista-liittymästä esim. 10M/10M, sillä tarvitsisin harrastukseni vuoksi riittävän suuren nopeuden molempiin suuntiin.
Taloyhtiössämme on KOLMEN eri operaattorin valokuidut, mutta Elisa on ainoa, joka ei ole saanut päätelaitetta asennetuksi talojakamoomme, vaikka Elisan kuitu on ollut vedettynä paikalle jo viime vuoden toukokuussa! Nyt olen saanut tietää, että tilaus isännöitsijältä on tehty kesällä ja tavoitepäivämäärä oli eilen 15.9.2010. Miksi nyt vasta, kun Elisa on kysynyt ja saanut luvan jo pari vuotta sitten. Ihmettelen, miksi asiaa ei ole saatettu valmiiksi saakka jo aikanaan.
Koska Elisa ei tunnu olevan kiinnostunut minkäänlaisista liittymistä (kaikki siirretty Saunalahdelle = samaa konsernia) kysyisin seuraavaa:
1. Minulla on lähes 200 megaa kotisivuaineistoa Kolumbuksen palvelimella. Miten niille käy? Tarvitsisin mieluummin n. 500 megaa kotisivutilaa (paljon valokuvia).
2. Minulla on myös Viestintävirastolta hankittu oma domain, joka on linkitetty em. Kolumbuksen osoitteeseen. Myös sen sähköposti toimii Kolumbuksen kautta. Voiko tämän oman domainin saada erilliseksi ja sille riittävä määrä (esim. tuo 500 megaa) kotisivutilaa ja mihin hintaan?
3. Edellisen kysymyksen perusteella en tarvitsisi muuta kuin tuon Huoneistokaistaliittymän. Miten se onnistuu?
4. Miksi Saunalahden laajakaistaliittymille on varattu kotisivutilaa vain 200 megaa, kun nykypäivänä muisti on halpaa ja kamerat kehittyneet niin paljon, että esim. 15 megapikselin korkealaatuisella kameralla otetut kuvat ovat jo n. 6 - 7 megaa. Entäpä jos haluan ladata nettiin kotisivuilleni muille nähtäväksi kameralla kuvattuja FullHD-videopätkiä? En tarvitse 200 megaa sähköpostitilaa, koska kaikki postit latautuvat omalle koneelleni eivätkä jää palvelimelle. Tällöinhän periaatteessa jää viidestä sähköpostiositteesta 1 gigan verran turhaa tilaa, jota voisi käyttää mieluummin kotisivuihin.

1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kun sinulla kerta on oma domain, voit ihan vapaasti siirtää sen mille hyvänsä palveluntarjoajalle, jolta voit sitten hankkia haluamasi määrän www-sivutilaa ja sopivankokoisen postilaatikon. Sinun ei siis tarvitse jäädä Elisan/Kolumbuksen/Saunalahden asiakkaaksi

Elisalta on ainakin vuosikausia sitten saanut myös pelkän www-sivutilan ilman internet-yhteyttä. Jos nyt välttämättä haluat pitää sivutilasi Elisalla, kannattaa kysyä Elisalta mitä Kotiweb maksaa erillisenä palveluna.

HUOM! Liittymätyypin vaihdoksiin liittyy aina riski että palvelimella olevat tiedot tuhoutuvat. Ota siis sivustostasi varmuuskopio johonkin Elisasta riippumattomaan mediaan/laitteeseen/palveluun ennen kuin teet mitään muutoksia liittymiisi!

Osallistu keskusteluun