Elisn netin nopeuden mittaus

  • 5 October 2020
  • 1 kommentti
  • 517 katselukerrat

  • Keskustelija
  • 3 kommenttia

Kokeilin mielenkiinnosta Elisan netin vauhtia. Kyseessä itselläni on satanen. Elisan oma nopeustesti antoi nopeudeksi n. 50Mbps, ja Ooklan vastaava testi bongasi serverin Espoosta ja antoi nopeudeksi n. 75 Mbps. Kokeilin uudestaan Ooklaa (speedtest.net). Nyt se bongasi optimaalisen servun Tallinnan puolelta, ja lukema oli kaskas melkein 100Mbps.
Eli - arvaatte varmaan jo kysymyksen - mitkä tekijät vaikuttavat nopeustestien lopputulokseen? Softa, serverit,kone, pihat,muu mikä? Miten noita lukemia tavallisen käyttäjän pitäisi pureksia?


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Noita testejä löytyy monia ja osin vähän vaihtelevalla menestykselläkin. Itse olen lähinnä suosinut Ooklaa mittaamaan piikkiarvoa nopeudelle eli mitä yhteydestä saa tiristettyä, tässä suosin ihan sovelluksen itsensä  valitsemaa serveriä koska se tuntuu osaavan sen valinnan varsin hyvin pohjautuen  sijaintiin ja palvelimien kuormitukseen yms. Toinen mitä käytän enemmän sitten yhteyden laadun määrittelemiseen on DSLReportsin testi, ton varassa on hyvä lähteä hakemaan esimerkiksi QoS säätöjä yms kuntoon sisäverkosta :) Varalla pidän Fastia sillä se on tupannut toimia suoraan selaimesta aikalailla millä ikinä laitteella oonkaan keksinyt kokeilla