Vastattu

EPC3825 - Siltaus?


Siltauksesta on täällä monta aihetta, sen tiedän jo, ongelmani onkin hieman erilainen.

Hankin pari viikkoa sitten itselleni 100/5mbit kaapelimodeemiyhteyden. Sen mukana toimitettiin minulle EPC3825 modeemi. Noh, modeemi toimi pari viikkoa hyvin, sain modeemin siltaavaksi suoraan modeemin asetuksista.

Viime yönä modeemini on ilmeisesti päivittänyt itsensä, ja siltaavaa tilaa ei enää löydy mistään. Mikään temppu tätä varten ei enää ilmeisesti toimi, tuo vanha element inspector -temppu antaa nykyään 403 Forbidden virheen.

En ymmärrä miksi maksaisin 100/5mbit yhteydestä mitä en saa siltaavaksi? Minulla on useita laitteita, joille haluaisin mielelläni julkisen osoitteen (Raspberry Pi, etc). Sopimuksen mukaan minulle kuuluu 5 julkista ip-osoitetta. Miksei en saa näitä käyttää, miksi viette minulta pois ominaisuuden joka laitteessa oli kun sen sain?

Tekisi mieli purkaa koko sopimus, mutta se ei ilmeisesti onnistu, koska määräaikainen sopimus. Kirjaimellisesti sanottuna minun tekisi mieli heittää koko kaapelimodeemi ikkunasta ulos, koska sillä ei tee yhtään mitään. Nat tuossa on niin surkea, että minun täytyy käynnistää kaapelimodeemi uudestaan muutaman päivän välein. Ilmeisesti en nopeuttakaan voi laskea. V*tuttaa.

Ja DMZ ei ole ratkaisu mihinkään, kun joudun tota purkkia kuitenkin boottimaan uudelleen koko ajan.  Suurin v*tutuksen aihe tässä viellä kirsikkana kakun päällä on se, että tuo nat syö minulta download speediä ~15mbit. Ihanaa.

Toivon että tälle tehdään jotain, tai tiedän kyllä mihin minun liittymät ja nettini menevät tulevaisuudessa.. Naurettavaa toimintaa Elisan/Saunalahden päästä.

Yksikään asetus ei tähän auta, modeemi on koko ajan ns. "jäässä". Sillattuna toimi kuin unelma.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Jaksuu 23 January 2014, 14:50

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

128 kommenttia

Käyttäjätaso 6
En itse muista, että modeemia olisi edes siltaan saanu :o

Tukisivuillammekin lukee vain seuraavaa. 

http://asiakastuki.elisa.fi/ohje/130/

Laitetta ei ole toistaiseksi mahdollista sillata. Pyrimme tuomaan tuen siltaukselle tulevissa ohjelmistopäivityksissä. Porttiohjauksia ja DMZ-osoite voidaan kuitenkin asettaa tarvittaessa. Ohjeet alkaen englanninkielisen käyttöoppaan sivulta 69.

 

 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Jaksuu kirjoitti:
En itse muista, että modeemia olisi edes siltaan saanu :o 

Vanhalla ohjelmistoversiolla sen sai, kun muokkasi laitteen hallinnan html-koodista piilotetun valinnan esille.
Tässä on vain ongelmana se, että tuon reitittimen nat on todellisen huono. Esimerkiksi jos lataan Steamista pelin, niin jossain välissä latausta lataus menee poikki koska reititin ei yksinkertaisesti jaksa pysyä perässä.

Sillattuna tälläistä ongelmaa ei ole, myöskin DMZ:n kanssa on vaikeaa saada useaa laitetta näkymään julkiseen verkkoon, minä kuitenkin haluaisin käyttää Raspberry Pi:n kautta ssh-yhteyttä, ja Windows-koneeni työpöytää RDP-yhteyden yli. Toki tämä onnistuisi porttikikkailuilla, mutta sillattuna kaikki olisi helpompaa, eikä tuota jäätymisongelmaa tulisi.

Kirjaimellisesti sanottuna olen pettynyt, kun joudun tuosta modeemista kuitenkin maksamaan. Sillattu tila on erittäin tärkeä ominaisuus minulle. V***ttaa. Voi kun voisi tiputtaa nopeutta niin en maksaisi turhasta, ja modeemi ei todennäköisi jäätyisi niin paljon. Huoh.
Käyttäjätaso 6
Auttaako tuohon steamistä imppaus ongelmaan jos otat modeemin hallinnasta block-ip flood detectionin pois päältä?
Käyttäjätaso 6
Ohjeita päivitetty http://asiakastuki.saunalahti.fi/ohje/130/

Laitteeseen on tuotu epc3825-v302r125573-131211c-ELS ohjelmistoversiossa IP Pass-through -ominaisuus, jolla voidaan ohjata liikenne internetistä suoraan haluttuun sisäverkon MAC-osoitteeseen.

  1. Avaa selain ja kirjoita osoiteriville modeemin hallintaosoite http://192.168.0.1/ ja paina Enter.
  2. Kirjaudu sisään painamalla "Login" -painiketta.
  3. Valitse ylhäältä "Applications & Gaming" -valikko.
  4. Valitse viimeisenä oikealta löytyvä "IP Pass-through" -välilehti.
  5. Syötä "IP Address Pass-through by MAC Address" kohdan jälkeen löytyvään kenttään sillattavan laitteen 12-merkkiä pitkä kirjaimia ja numeroita sisältävä MAC-osoite. MAC-osoite löytyy yleensä laitteen pohjaan tai takakanteen liitetystä tarrasta.
  6. Paina "Add" -painiketta jonka jälkeen MAC-osoite lisätään listalle.
  7. Kun olet lisännyt kaikkien sillattavien laitteiden MAC-osoitteet listalle, paina alhaalta "Save settings" -painiketta.
  8. Käynnistä uudelleen kaapelimodeemi sekä laitteet joille IP-osoite sillattiin.
Porttiohjauksia ja DMZ-osoite voidaan asettaa tarvittaessa. Ohjeet alkaen englanninkielisen käyttöoppaan sivulta 69.
Täytynee testata tuota Pass-throughia kun pääsen töistä pois. IP-Flood detectionin pois ottamisesta ei ole mitään hyötyä, modeemi tuppaa kaatumaan silti, ilmeisesti se on vain liian heikko 100/5mbit yhteydelle NAT:n kanssa.

Muttajuu, testailen kun pääsen kotiin ja ilmoittelen tänne päin. Olisin ssh-tunnelin yli testannut tuota jo, mutta yhteys on ilmeisesti nurin taas kerran 😛
Okei, tuollaista asetusta ei minun laitteestani löydy.. Ohjelmistoversioni on kuitenkin 

epc3825-v302r125573-131211c-ELS...?

Kuva

 Alkaa pikkuhiljaan menemään jo toivo...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Nullcollision kirjoitti:
Okei, tuollaista asetusta ei minun laitteestani löydy.. Ohjelmistoversioni on kuitenkin 

epc3825-v302r125573-131211c-ELS...?

Kuva

 Alkaa pikkuhiljaan menemään jo toivo...

Outoa.  Kokeilepa tyhjentää selaimen välimuisti , josko sinne olisi jäänyt jokin vanha sivu kummittelemaan.
Eip, ei näy millään, ei näkynyt ees eri koneella tai puhelimella 🙂 Mitähän sitä keksis...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Nullcollision kirjoitti:
Eip, ei näy millään, ei näkynyt ees eri koneella tai puhelimella 🙂 Mitähän sitä keksis...

Jassoo. Jos modeemi on buutattu , niin siinä päivityksessä ei ihan kaikki ole mennyt kuten Strömsöössä tai sitten se päivitystiedosto ei ole se mikä pitäisi. No nuo asiat on Elisan hallussa ja otapa yhteyttä vikapalveluun.
Näin se kai pitää tehdä.. Valitettavaa sanoa, mutta viime ajat ovat olleet pelkkää tuskaa Saunalahden kanssa, ensin saan puhelinnumeron mihin soittaa pelkkiä kännisiä ääliöitä kellon ympäri, kännykän netti toimii väärällä nopeudella, sitten mokkula pätki kellon ympäri ja nyt vielä tämä. Harmittaa 😞 Suolanen hinta kumminkin menee Saunalahdelle/Elisalle joka kuussa rahaa (~30% opiskelijabudjetistani) joten olettaisin että kaikki toimisi niinkuin pitäisi. Mutta kun ei niin ei, täytynee harkita uutta operaattoria kun määrä-aikaisuus loppuu liittymästä, ja netinkin varmaan laitan heti kiinni kun sitä ei soppariakaan enää voi purkaakkaan, v*tuttaa kyllä maksaa yhteydestä mikä ei toimi kunnolla kiitos surkeiden laitteiden.

Ymmärrystä ei ole koskaan mulle aspan päässä ollut mut kai sinne pitää taas laittaa viestiä...kunhan saan ensin perille etten halua mitään v*tun Omagurua.

Pahoittelen kiroilua, mutta ottaa kirjaimellisesti päähän.

😞
Käyttäjätaso 3
Ymmärrettävästi voi turhautuminenkin nousta pintaan, jos käytössä ilmenee vaikeuksia. Koitetaan nyt kuitenkin saada tähän asiaan ratkaisu ja tavoittaahan meidät täältä palstaltakin. :)

Jos laitteen hallintapaneelista ei löydy aiemmin mainittuja valikkoja, saattaa ohjelmistopäivitys olla epäonnistunut. Kokeile resetoida modeemi painamalla reset-painiketta laitteen takaa noin 10-15 sekunnin ajan. Tämä palauttaa tehdasasetukset ja laite lataa asetukset uudelleen. Modeemiin tehdyt asetusmuutokset poistuvat resetoinnin yhteydessä, joten jos olet vaikkapa muuttanut langattoman verkon asetuksia, palautuvat ne oletuksiksi. Kokeile resetoinnin jälkeen uudestaan tuota aiemmin mainittua IP pass through-asetusta. Kerro mikäli tuo ei jostain syystä onnistu.
Juuh, modeemin resetoin ja puolisen tuntia venasin, että tuo yhdisti takaisin nettiin, mutta tuota asetusta ei vieläkään löydy. Mikähän ihme tässäkin on 😕
Käyttäjätaso 6
Auttaako jos hallinnasta ”Applications and Gaming” välilehden alta ”DMZ” Enabled?
 

Vielä huomio koskien tuota IP passthrough ominaisuutta.

MAC-osoitteen asettamisen ja asetusten tallentamisen jälkeen Cisco (ja tietysti myös laite joka sillataan) tarvitsee bootata jotta asetus tulee voimaan.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Mulla on DNA:lta tuo modeemi ja se aluksi katkaisi yhteyden kerran tunnissa. lopulta paljastui, että se oli ihan asetuksena: setup / Lan Setup / Client lease time. Jos yhteys pätkii, kannattaa katsoa tuota. En kyllä näe miksi kukaan tekee tuollaisen.
DMZ:llä ei ole vaikutusta tuon näkyvyyteen.. Kokeilin boottia tuon laatikonkin DMZ:n tilan vaihdon välissä mutta ei auttanut mitään 😕
...eli voiko tälle asialle tehdä yhtään mitään? 😞
Käyttäjätaso 1
Onko tuota siltaamista kukaan kokeillut uudella firmwarella, saako oma reititin julkisen IP:n?

Tarkoitus olisi vaihtaa Saunalahden tuplalaajakaista 3G - 20/1 ADSL

Saunalahden tuplalaajakaista 3G - 100/5 kaapeliyhteyteen.

Siis pelkkä nettiyhteys ilman Elisa viihdettä.

Vaatimuksena 1 julkinen IP omalle reitittimelle (ja Wlanin disablointi).

Saunalahdella tarjolla vain Pace C2300, jolla tuo ei ilmeisesti onnistu.

Olisi kuitenkin käytettävissä Cisco EPC3825 modeemi.

t: Moi
Yhteyden yllättävän pätkimisen takia boottasin ja resetoin vanhalla "hyvällä" firmiksellä olleen sillatuksi säädetyn purkin, ja sieltähän tämä uusin torttu asentui.

Nyt tulee kamaa verkosta maksimissaan 100kt/s entisen 10Mt/s sijaan, ei ole siltausta käytössä eikä saa sitä päälle. :smileyangry:

Eikä valikoista löydy ohjeissa mainittua ja ketjussa moneen kertaan ehdotettua passthrough-ominaisuutta.

 

Mitkä hemmetin apinat näitä firmwareja säätää? Onko siellä aspassa yksikään jannu katsonut ihan omalla silmällä ennen ko. tortun vääntämistä asiakkaan laitteeseen?
Moi, ei saa siltaavaksi, eikä myöskään ole ainakaan minulla tuota aikaisemmin lueteltua asetusta.
Käyttäjätaso 5
Käsittääkseni siltaus ei tosisaan ole mahdollista ollenkaan. Tuo DMZ kyllä on, jolla saa datan kulkemaan, mutta ei julkista IP-osoitetta. Toive on tiedossa ja pitää katsoa, mitä seuraavat päivitykset tuo tullessaan. 

Netistä löytyy kyseiselle modeemille kuitenkin kikkakolmosia, joita voi omalla vastuulla yrittää, jos siltaa erittäin paljon halajaa.
Käyttäjätaso 1
Kokeilin  pari päivää kaapelimodeemiyhteyttä nykyisellä Pace C2300 modeemilla.

Peruskäyttöön laite on hyvä, nousi linjoille 5 minuutissa ja nopeudet 94/3.6, pingit 5-20.

Wlanin sai pois nappia painamalla 20 s.

Laite olisi sopinut käyttööni jos edes yksi portti olisi siltaava ja saisin yhden julkisen IP:n omalle reitittimelle. Peruin sopimuksen ja palautin laitteet, jatkan sillatulla ADSL-yhteydellä.

Kaikille asiakkaille ei riitä perusmodeemi, eikä sen varaan voi rakentaa vaativaa sisäverkkoa.

Toivoisin Elisan Monopoliasemasta huolimatta, että asiaan saataisiin jokin ratkaisu, että minäkin pääsisin nauttimaan kaapelin hyvästä nopeudesta.
Raiveri kirjoitti:
Käsittääkseni siltaus ei tosisaan ole mahdollista ollenkaan. Tuo DMZ kyllä on, jolla saa datan kulkemaan, mutta ei julkista IP-osoitetta. Toive on tiedossa ja pitää katsoa, mitä seuraavat päivitykset tuo tullessaan. 

Netistä löytyy kyseiselle modeemille kuitenkin kikkakolmosia, joita voi omalla vastuulla yrittää, jos siltaa erittäin paljon halajaa.

Jännästi aiemmin joku "Raiveri" -niminen moderaattori lupaili siltauksen mahdollistavaa päivitystä modeemille.

http://asiakastuki.saunalahti.fi/ohje/130/ - Ja näinhän täällä asiakastuen sivuilla sanotaan sellaisen löytyvän modeemista:

"Laitteeseen on tuotu epc3825-v302r125573-131211c-ELS ohjelmistoversiossa IP Pass-through -ominaisuus, jolla voidaan ohjata liikenne internetistä suoraan haluttuun sisäverkon MAC-osoitteeseen."

Ja juurikin tätä aiemmin luvattua ja asiakastuen sivuilla ohjeistettua ominaisuutta ei löydy modeemista. Vaikka ohjelmistoversio on tasan tuo mikä tuen sivuilla mainitaan.

Toistan kysymykseni: testataanko näitä päivityksiä ollenkaan vain lyödäänkö ne sokkona asiakkaalle ja dokumentoidaan huhupuheen perusteella?

PS. "kikkakolmoset" ei toimi tuossa uudessa softaversiossa, koko kikan mahdollistava sivu on poistettu ja/tai estetty firmiksen tasolla.
http://yhteiso.elisa.fi/t5/Elisa-Viihde-Ominaisuudet-ja/cisco-epc3825/m-p/344673#M24858
Käyttäjätaso 1
Sain hankittua uudehkon Saunalahden Cisco EPC3825 modeemin.
Kaapelin kytkennän jälkeen tarvi ensin sammuttaa ja käynniståå virtakatkaisijasta,
jonka jälkeen nousi heti linjoille ja päivitti itsensä.
Setupista löytyy IP Pass-through, johon oman reitittimen mac-osoite ja uudelleen käynnistys.

Reititin sai julkisen IP:n ja kaikki toimii hienosti.
Modeemi nousee linjoille kahdessa minuutissa ja nopeudet 95/2,5, pingit 5-20.
Olen tosi tyytyväinen, ADSL vaihtui kaapeliin!