Eurodocsis 3.1 tai 3.0 modeemi Broadomin piirisarjalla

  • 16 kesäkuu 2020
  • 10 kommenttia
  • 1841 katselukerrat

  • Uusi keskustelija
  • 1 kommentti

Olisiko jollain tiedossa Elisan kaapelimodeemiverkossa Tampereella toimivaa kaapelimodeemia, jossa ei olisi Intelin Puma 6 tai 7 piirisarjaa. Noissa molemmissa on tunnettuja ongelmia viivepiikkien kanssa joita ei ole saatu softalla korjattua. Nykyinen modeemi on Arriksen TG2492s joka toimii siltaavana ihan kohtuullisesti, mutta haluaisin silti kokeilla saisiko paremmalla modeemilla havaittavan eron suorituskykyyn. Kokeilussa kävi jo FRITZ!Box 6660 joka oli viivepiikkien osalta Arrista heikompi, joten palautin tuon. Eurodocsis 3.0 modeemin ostaminen tuntuu tässä vaiheessa hieman tyhmältä kun uudempiakin on saatavilla. Ainakin DNA:lla on jo valikoimissaan Broadcomin piirisarjaa käyttävä Eurodocsis 3.1 modeemi ja tällainen olisi mukava saada myös Elisalle. Parasta olisi mikäli modeemissa olisi vain yksi RJ45-pistoke ja toimisi aina siltaavana. Reititys ja WLAN on kotiverkossa hoidettu kuntoon jo muuten.


10 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki

Millä tavoin olet mitannut nuo viivepiikit? Itse en ole huomannut ongelmia fritzbox 6660:ssa ja olen ollut täysin tyytyväinen.

Ainakin tämän testin http://www.dslreports.com/tools/puma6 mukaan tuli huomattavasti huonompia tuloksia tuolla Fritzboxilla. Määrällisesti noita suuremman viiveen paketeissa ei ole valtavaa eroa, mutta Fritzboxilla oli mukana tuollaisia vielä suurempia piikkejä.

Arris:

 

Frtizbox:

 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki

Mitenkähän luotettava tuo testi loppupeleissä on? Palvelin näyttäisi olevan jossain keskieuroopassa, joten latenssia tulee jo tästä. Myös käytettävä selain näytti vaikuttavan tuloksiin, ja eri mittauskerroilla tuli erilaisia tuloksia. Itse sain fritz!box 6660 ja firefox selaimella alhaalla olevan kuvan kaltaisia tuloksia. Välillä punaista oli enemmän ja välillä vähemmän.

 

 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki

Aika saman näköistä jälkeä tulee työpaikan gigan kuituyhteydellä.

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Ootko @awde keksinyt vielä vaihtoehtoa mikä miellyttäisi? :) 

Käyttäjätaso 2

 ei taida kauheasti olla moisia mut löytyi yks sentään ku tarpeeksi kauan jaksoi etsiä.. http://wiki.cable-wiki.xyz/TC4400 en vaan tiedä saako kovin helposti suomeen tilattua moisia jos ei ole operaattori

Käyttäjätaso 1

 ei taida kauheasti olla moisia mut löytyi yks sentään ku tarpeeksi kauan jaksoi etsiä.. http://wiki.cable-wiki.xyz/TC4400 en vaan tiedä saako kovin helposti suomeen tilattua moisia jos ei ole operaattori

Tuolta vaikuttaisi tilaus onnistuvan?

https://shop.wernerelectronic.de/tc4400-eu-kabel-modem-docsis-3-1.html

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Mitä mieltä @awde tosta TC4400? Onko riittävästi sitä mitä etsit vai pitäiskö nimenomaan olla EuroDOCSIS 3.1?

Onkos DOCSIS 3.1 standardista edes Euroversiota? Sain itse sen käsityksen että 3.1:sen muutokset tekivät erillisen version turhaksi?

Käyttäjätaso 2

jotenkin kans sellainen käsitys että olis vaan docsis 3.1 ja vanhojen verkkojen yhteensopivuuden saa sitten tuolla eurodocsis 3.0 tuella. jos olis erillinen euroversio niin luulis nyt vähän helpommin löytävän edes yhden sitä tukevan modeemin:grinning:

 

näköjän edes tuo täällä usein markkinoitu frizboxikaan ei tue mitään erillistä eurodocsis 3.1 standardia.. https://en.avm.de/products/fritzbox/fritzbox-6591-cable/technical-specifications/

Osallistu keskusteluun