Vastattu

F Secure Freedome VPN ei toimi Elisa Viihde XyXEL ADSL modeemin yli

  • 7 maaliskuu 2017
  • 2 kommenttia
  • 1211 katselukerrat

Asensin iPadiin F Securen Freedome VPN softan. Kun VPN on dis-aktivoituna, iPad pääsee sujuvasti surffaamaan netissä ja hakemaan sähköpostit Elisa Viihde ZyXEL modeemin kautta reititetyssä kotiverkossa.

Kun VPN aktivoidaan, loppuu Elisa Viihde ZyXEL modeemin läpi kaikki internet liikenne kuin seinään. Ongelmaa ei ole, jos iPadista ottaa pois WLAN:in ja käyttää iPadia Soneran SIM kortilla Soneran 3G verkossa.

Soitin asiassa F Securen tekniseen tukeen, ja heidän mukaansa ongelma on Elisan ZyXEL P-661HNU-DI-F1 modeemissa, jonka vanhemmat firmware softaversiot eivät tue VPN yhteyksiä.

Mulla on Elisa Viihde ja modeemina Elisan toimittama ZYXEL P-661HNU-DI-F1. F-Securen Freedome VPN ei siis toimi iOS laitteissa tällä modeemilla (vaikka toimii Soneran verkossa). Voisiko ongelma olla (F-Securen teknisen tuen mukaan on) se, että mulla on DSL modeemissa liian vanha softaversio.

Mun nykyinen firmware on
P-661HNU-DI-F1_Elisa6_VUG5D0

Mun zyxel boxin admin käyttöliittymässä valikosta "Security" ei löydy ollenkaan kohtaa "VPN", vaikka zyxelin oman kotisivun mukaan siellä pitäisi olla "VPN" täppä, jonka alta VPN asetukset löytyvät.

F Securen teknisen tuen mukaan Freedome VPN vaatii iOS laitteilla laajakaistamodeemin kautta laajakaistamodeemissa portit UDP ja 500 ja 4500 avattuina.

Olen lukenut tältä palstalta, että tällä hetkellä uusin versio olisi
P-661HNU-F1_Elisa9_TSX16F0

Laitathan mulle zyxel modeemiin uusimman firmwaren, jotta VPN saadaan toimimaan. Laitathan myös ohjeet siitä, kuinka tuo VPN konfiguraatio noille F-Securen nimeämille UDP porteille tehdään (rautalangasta väännettynä versiona).

Alla vielä laina F Securen tukisivulta samasta asiasta

===
In some cases, for example on your home network, you may have to configure and set up port access in order to connect to Freedome. Our iOS product uses the IPSEC VPN standard.

The ports for iOS are:

UDP 500 - ISAKMP
UDP 4500 - ESP UDP encapsulation
To enable and configure the IPSec VPN Passthrough function on your router, please consult your router documentation and follow the specific instructions for your router.

https://community.f-secure.com/t5/F-Secure/Port-configuration-for-Freedome/ta-p/75829
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Red 7 maaliskuu 2017, 11:12

Olitkin jo ehtinyt olemaan puhelimitse yhteydessä asiakaspalveluumme, ja sulle näyttäisi olevan tilattuna uudempi modeemimalli että tuon saisi sitten sillä toimimaan. Toisessa vastaavassa ketjussa olikin jo eräs käyttäjä kertonut, että uudemman mallisella Zyxelin modeemillaan ei tuon Freedomen kanssa ole hänellä ongelmia ilmennyt joten toivottavasti uusi modeemi ratkaisee tämän sunkin ongelman. 🙂
Katso alkuperäinen viesti

2 kommenttia

Kokeilin jo F-Securen teknisen tuen reaaliaikaisesti puhelimessa opastamana Freedomen VPN asetusten poistamista, iPadin buuttaamista ja jopa iPadin kaikkien verkkoasetusten poistamista sekä iPadin tyhjentämistä ja käyttöön ottoa sen jälkeen ikään kuin uutena laitteena. Kaikkien näiden yritystenkin jälkeen Soneran 3G verkon yli Freedome VPN toimi moitteetta ja pääsin niin verkkosivuille, Guardianin appsiiin kuin sähköpostiinkin. Heti kun aktivoin WLAN verkon (jonka reititys siis Elisa Viihde ZyXEL modeemin kautta), ei VPN yhteyden yli ollut pääsyä sähköpostiin, verkkosivuille (ei Safaria eikä Operaa käyttäen) eikä Guardoian appsiin (tai mihinkään muuhunkaan appsiin), vaan verkkoliikenne pysähtyi kuin seinään. Tästä syystä F-Securen tekninen tuki kehotti ottamaan yhteyttä Elisa Viihteen tekniseen tukeen ja hakemaan ZyXEL modeemiin VPN yhteensopiva softaversio. F-Securen teknisen tuen mukaan erittäin monet nimenomaan Elisan ja Saunalahden laajakaista-asiakkaat ovat kokeneet saman ongelman, kun taas muiden operaattoreiden asiakkailta ei ole juuri vastaavia yhteydenottoja tullut heille.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Olitkin jo ehtinyt olemaan puhelimitse yhteydessä asiakaspalveluumme, ja sulle näyttäisi olevan tilattuna uudempi modeemimalli että tuon saisi sitten sillä toimimaan. Toisessa vastaavassa ketjussa olikin jo eräs käyttäjä kertonut, että uudemman mallisella Zyxelin modeemillaan ei tuon Freedomen kanssa ole hänellä ongelmia ilmennyt joten toivottavasti uusi modeemi ratkaisee tämän sunkin ongelman. 🙂

Osallistu keskusteluun