Kysymys

Haamuliittymä

 • 1 marraskuu 2014
 • 3 kommenttia
 • 16658 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Eli alustuksena sen verran, että minulla oli vielä eiliseen asti KYMP Viihde, joka siis eilen vaihtui Saunalahden tuplalaajakaistaan. Käytössäni on/oli Ciscon EPC3825 modeemi, joka otettiin käyttöön myös Saunalahden liittymän kanssa. Ongelmaksi muostui se, Saunalahden liittymällä kaikki portit olivat suljetut riippumatta siitä asetinko ne avoimeksi modeemista vaiko en.

Aluksi koitin laittaa modeemia siltaavaksi, mutta kun asetuksen olin vaihtanut ja laitteen buutannut, niin se oli edelleen reitittimenä. Tämän jälkeen koitin ohjata halutut portit suoraan reitittimelle, josta edelleen koneelle, mutta portit pysyivät edelleen suljettuina. Sitten koitin vielä avata kaikki portit (DMZ) suoraan modeemille, mutta sekään ei auttanut. Koitin modeemia vielä suoraan koneelle ja ohjata halutut portit sinne, mutta jälleen ilman tulosta.

Äsken sitten soitin häiriöilmoitukseen ja vaihdoin käyttöön vanhan Ciscon EPC3000 modeemin, jotta saisin liittymän siltaavaksi. Oma.saunalahdessa muutos näkyi, mutta modeemi ilmoitti hallintasivuillaan "unsupported status" ja totesin, että vanha modeemi nousee edelleen verkkoon. Soitin uudestaan häiriöilmoitukseen, jossa kaveri tarkisti käytöstä poistetun modeemin MAC osoitteella, että laite ei ollut verkossa linjoilla vaikka sillä samalla hetkellä nettiä käytin.

Mietinkin, että olisiko tuo modeemi voinut jäädä johonkin KYMP:n asetuksiin vielä päälle, jolloin se olisi edelleen KYMP:n kautta verkossa. Näin ollenhan se olisi ollut vikailmoitukseen asti verkossa sekä KYMP:n, että Saunalahden kautta, joka ehkä selittäisi tuota kaikkien porttien kiinni olemista.

Luin vielä ilmoituksen, että teillä on 27-31.10. tullut firmware päivitys noihin EPC3825 modeemeihin, joka mm. sallisi siltaamisen. Oma firmwareni oli kuitenkin viime vuoden syys- vai lokakuulta, joten noinkohan se on sitä edes ladannut. Vanha modeemi on kuitenkin edelleen linjoilla vaikka sen MAC osoite onkin asiakkuudeltani poistettu.

Eli onko tuohon EPC3825:een tosiaan tullut se firmis päivitys vai onko se viivästynyt ja onko mahdollista, että tuo kyseinen modeemi olisi edelleen KYMP:n kautta verkossa, joka osaltaan varmaan sekoittaa noita portteja?

3 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Päivitetään vielä sen verran, että olin uudestaan yhteydessä tukeen ja tällä kertaa tuntui kaveri siellä päässä jopa vähän jotain tietävänkin. Ei ollut tosiaan tuo EPC3825 kuulemma etähallittavissa, eli ainakaan manuaalinen firmiksen päivitys ei onnistunut. Epäili vielä, että firmis ei päivittyisi tuon takia laisinkaan edes verkon puolelta automaattisesti ja tarkistettiin vielä, että käytössä oleva firmis ei ole tuo uusi vasta tullut ja siltauksen mahdollistama firmis. Sama modeemi on ollut siis KYMP:llä siltaavana.

Onkohan tähän mahdollista jotenkin manuaalisesti päivittää tuo firmis uuteen, jotta tuo siltaus vihdoinkin tulisi mahdolliseksi myös tällä modeemila? Yhteyden kanssa on ollut ongelmia ruuhka-aikaan n. klo 18-24 yhteysnopeus putooaa 100/10:stä 5/10:een, mutta tuolla EPC3000:lla myös paluunopeus putosi vielä puoleen. Varmaan johtuu siitä, että tuo EPC3000 ei käyttänyt kuin yhtä Downstream Channelia mahdollisesta neljästä, kun EPC3825 käyttää kaikkia kahdeksaa mahdollista ja vähentää kai sitä kautta ruuhkautumista. Oli siis pakko vaihtaa tämä kaikki portit sulkeva modeemi vielä takaisin.

Olisin voinut teiltä vielä ostaa uudenkin modeemin, mutta ei teiltä näköjään saa kuin tuota pacen C2300:sta, jota ei sitäkään saa siltaavaksi... Eikö teiltä ihan oikeasti ole saatavilla siltaavaa boksia ja toimisiko, jos ostaisin käytettynä esim. Bewanin C5200, joka olisi ollut alunperin sauniksen modeemina? Tai vaihtoehtoisesti sama EPC3825, joka minulla jo nyt on, mutta vanhana Sauniksen toimittamana modeemina?

Parasta olisi tietysti, jos tuohon nykyiseen modeemiin saisi uuden Sauniksen firmiksen, mutta ainut ohje siihen oli soittaa Omaguruun, joka maksaa yli 2€/minuutti.... Melkoista asiakaspalvelua teillä sauniksella ja kummallista, kun siltaavaa laitetta ei saa käyttää siltaavana....
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • Niin kauan kuin meillä ei ole siltaavaa modeemia tarjota on paras vaihtoehto minun mielestäni hankkia esim. juurikin käytetty C5200n ja ilmoittaa vaan meille että ottaa sen käyttöön cm macci osoitteen kera. Ciscoa en ottaisi, koska tuo ip pass trough ei muutenkaan aina tunnu toimivan. Firmwaren ja paikallisen kaapeliverkon parametrien takia ei joka paikassa onnistu sen käyttö. Manuaalisesti ei firmistä voi päivittää jos ei siellä ole alunperinkään ollut Elisan firmwarea.

  Oliko tuosta ruuhkautumisesta muuten juteltu? Saattaa olla yleisempää jossakin KYMP alueella. Muistan vaan tehneeni vastaavanlaisen ilmoituksen tutkintaan aiemmin. Pitäisi selvittää kuinka laajaa se on.

  Tuosta tosiaan vielä jos vaihtaa modeemia ja tiedoissa ei näy enää vanhaa modeemia, voi netti sillä kyllä vielä toimia koska laite on vielä aktivoituna verkossa vähän aikaa, vaikka sopimuksilta se onkin poistettu jo. Monesti entinen laite saattaa riippua verkossa toimivana muutaman päivänkin ja sitten jos laitteen boottaa niin eipä enää löydykään verkko enää uudelleen.
 • Käyttäjätaso 1
  Ruuhkautumisesta on juteltu ja asiasta on tehty useampikin vikailmoitus. Kaveri kävi mittailemassa hyvät arvot seinästä ja sanoi ilmoittavansa ruuhkautumisesta Elisalle. Sen jälkeen ei ole kuulunut mitään (tästä on nyt n. viikko aikaa). On siellä mahdollisesti jotain tapahtunut, kun liittymän nopeus putoaa ruuhka-aikaan "enään" n. 20-30M pintaan entisen 5-20M sijaan. Eipä se silti ihan kauheasti lohduta, kun 100/10M liittymästä maksaa.

  Ja modeemi on siis kyllä buuttailtu useaampakin kertaan ja silti noussut takaisin linjalle vaikkei se enää käytössä ollutkaan, mutta varmaan se sitten on vaan jäänyt vielä hetkellisesti aktiiviseksi verkkoon. Otin tosin EPC3825;n takaisin käyttöön, koska tuo EPC3000 ei käyttänyt, kuin yhtä kanavaa vaikka se tukee neljää, joka tietysti sekin puolet vähemmän, kuin EPC3825:ssä.. Siitä johtuen se oli ruuhka-aikaan vieläkin hitaampi ja sillä putosi myös paluukaistan nopeus ruuhka-aikana puoleen. EPC3825:lla paluukaista on sentään pysynyt koko ajan 10M:ssa.

  Sain tuon IP Pass Through nyt jotenkin toimimaan. Kaikki testit kyllä näyttää, että portit olisivat kiinni, mutta käytännössä ne tuntuisi kuitenkin olevan auki. Pitää vielä testailla ja katsoa jos vaikka ostaisi sitten tuon C5200:n.

  Osallistu keskusteluun