Kysymys

hidasta nettiä

  • 14 kesäkuu 2010
  • 4 kommenttia
  • 789 katselukerrat

24-megainen liittymäni on optimistiseksi sanotun SpeedTest.netin mukaan hiukka yli 10-megainen. Kytkentänopeuskin on tippunut 14 megasta 12:een. Attenuation on tällä hetkellä 24,9. Keskukseen matkaa puolisen kilometriä tietojeni mukaan.

Aikanaan tein vikailmoituksen, linja tarkastettiin keskukseen saakka ja kaiken piti olla kunnossa. Aattelin silloin, että olkoon. Riittähän tämäkin.

Nyt on ruokahalu kasvanut. Mutta kun en tiedä, mihin minun Turussa pitäisi ottaa yhteys, jos haluaisn jonkun mittaamaan, mitä tuohon seinään saakka tulee ja lisäksi tarkastamaan taloni johdotuksen. Käsittääkseni linja on operaattorin vastuulla seinässä olevaan kytkentarasiaan saakka. Siitä eteenpäin on minun ongelmakenttäni.

ELTEL tekee vain alihankintaa, heiltä ei voi mitään tilata. Ja mitähän moine maksaisi?

4 kommenttia

Jos kaikki laitteet ja piuhat on sinulla varmasti ehjät pistokkeen jälkeen, niin taloyhtiön huoltoyhtiö tilaa antenni/sähkömiehen mittaamaan ja lasku menee taloyhtiölle/operaattorille minun kokemukseni mukaan.
Meillä on ollut ongelmia talossa sähköjen ja antenni puolen kanssa, jossain on jotain vuotoa mutta isännöitsijä ei suostu laajaan etsintään. muutaman kerran on pistokkeita ja lamppuja vaihdeltu ja korjailtu, mutta nuo vuotojen aiheuttamat sähköpiikit myös rikkoo laitteet joten ikinä ei tiedä onko mennyt omat laitteet rikki tai onko sähköpuoli seinässä rikki. Kerran meni tv/netti yhteydet poikki viikoksi kun alakerta oli jotain duunaillut niin meiltä kärähti pistokkeet, sen maksoi taloyhtiö.

Muutoin olisi selvää pässiä tämä mutta SATOlla on ihan paska isännöitsijä tässä talossa joka hoitaa näitä, aina joutuu tappeleen.

Ts, pistokkeeseen asti taloyhtiö vastuussa, pistokkeesta eteenpäin asukkaan vastuulla.
Oli vähän epäselvä ilmaisuni.

Kyseeessä on omakotitalo.
Eiköhän se silloin ole sinun vastuulla ja kustannuksella selkeästi? Katso netistä kuka hoitaa antenni ja tietoliikenne asennuksia tekevää sähkömiestä ja tilaat paikalle, mutta itsehän sinä tuon maksat.
Joo, mutta seinään saakk on operaattorin vastuu, ei keskukseen, eikö niin.

Mitähän moinen maksaa? Selviäiskö satasella?

Osallistu keskusteluun