Kysymys

Huawei e220 hdspa...hermo menee

  • 11 elokuu 2007
  • 51 kommenttia
  • 8963 katselukerrat

Mikä on kun ei internet-yhteys pelitä vaikka kuinka teen niinkuin tälläkin palstalla on neuvottu? Huawein kanssa tuli selkeät ohjeet, mutta mitään ei tapahdu, kone herjaa että "yhteyttä etätietokoneeseen ei saatu". Onko vika minussa vai jossain muualla? Tekstarit kyllä menee perille, mut ei paljon lohduta...

51 kommenttia


Mikä on kun ei internet-yhteys pelitä vaikka kuinka teen niinkuin tälläkin palstalla on neuvottu? Huawein kanssa tuli selkeät ohjeet, mutta mitään ei tapahdu, kone herjaa että "yhteyttä etätietokoneeseen ei saatu". Onko vika minussa vai jossain muualla? Tekstarit kyllä menee perille, mut ei paljon lohduta...


Kun etätietokoneeseen ei saada yhteyttä, korjaantuu se yleensä lisäämällä alustuksen lisäkomento.
- Mene ohjauspaneeliin, avaa sieltä puhelin ja modeemiasetukset ja avaa modeemit välilehti.
- Valitse Huawei modeemi ja paina "Ominaisuudet"
- Valitse "Lisäasetukset"-välilehti.
- Kirjoita tekstikenttään modeemialustuskomento:

AT+cgdcont=1,"ip","internet.saunalahti"
- Paina OK. Paina OK
Kiitos! Nyt toimii.  😉
Hermo menee täälläkin. Koneen kun käynnistää uudestaan niin huawei tuntuu katoavan device managerista (siis laitehallinta, XP sp2) ja ei tunnistu vaikka irroittaisi usb:n johdon ym. Laite näkyy sitten ehkä usb mass storagena tai jonakin tuntemattomana laitteena, jotenkin ihmeellisesti raplaamalla se sitten tunnistuu huawein modeemiksi. Mikä tuohon voisi auttaa, en kehtaa juuri konetta sammutella nykyään?
mulla tää riemupoksi toimii sillon kun se haluaa, kytkeytyy irti omia aikojaan, esim. kesken päivitysten latailun - kun kone vaikkapa tunnin (välillä huilaillen...) on kasannu tavaraa maailmalta (90%) homma katkeaa, ei yhteyttä... ja sitten alat saman homman alusta, ja tämänkin vielä sen seittemän kertaa, herää kysymys, mikä on ns. jatkuva internet-yhteys josta kuukausimaksua maksan?

ymmärrän että kaista välillä kapenee (silläkin muuten on rajansa) mutta että tie vallan katkeilee vaikka vehkeet pysyy paikallaan - ei voi syyttää että olosuhteet vaihtelee - aivan liian epävarmaa touhua???
voiskos joku asiasta tietävä siellä saunalahdessa antaa tietoa?

terv. hankala
noni, tossa se modeemi juuri taas pimputteli ittensä irti (ihan itte omia aikojaan - mahtaakohan meillä kummitella?) ja kiinni. ja eikun officen serviispäkkiä taas alusta lataan. 100 megaa tarttis kerralla saada valmiiksi. eilen onnistu toiseen koneeseen jo toisella yrittämällä, tänään tämän kanssa on jo viides yritys, tosi kivaa ja mielenkiintoista...tuliskohan toi jo viidessä tunnissa valmiiksi? onpas tämä tosi tehokasta...

ja välillä tämä toimii kuin unelma - miksei se voi toimia koko ajan?

vieläkin hankala.
noni, taas napsahti. 96 Mb tuli 108:sta perille, 45 min, sitten vaan poikki - ja ala alusta! jippii. taas piti nyppiä peräti modeemi irti jotta sai yhteyden  edes tänne "huokailupalstalle".

"yhteyttä etätietokoneeseen ei voitu luoda, joten portti suljettu." tämähän selvitti heti asian.
"modeemi (tai muu yhteyslaite) on jo käytössä tai se on määritetty virheellisesti"  no niinpä tietysti, jassoo.

hankalaa...
Oletko ollut yhteydessä asiakaspalveluun (tai tekniseen tukeen) tuosta ongelmasta.

Minä sain hyvin tarkat ohjeet ja neuvot suoraan puhelimessa ja homma on toiminut sen jälkeen kuin unelma.
itse asiassa olen, heti kun modeemi tuli. tein mukana tulleiden ohjeiden mukaiset hommat, mutta "yhteyttä etätietokoneeseen ei voitu luoda..." -ilmoitus pani soittamaan aspaan, jossa todettiin pirkkalassa olleen ongelmia, muutkin oli soitelleet. muuta ohjetta ei tullut - lopulta myöhemmin illlalla yhteys sitten lopulta toimi. ja on sitten toiminut, paitsi pätkäisten millon mitenkin, kuten kerroin. kun en uuden vehkeen kanssa oikein ollut perillä sen "ominaisuuksista", olen tässä kerännyt omia kokemuksia ja yrittänyt täältäkin kalastaa muiden... täytynee soittaa aspaan, koska nyt näyttää että tää ei oo ihan kohdallaan - siis kiitti sulle.

sain sen päivityksenkin yön aikana valmiiksi, tosin yhteys oli sitten taas katkennut.

hankala
jahas, alanko uskoa valittamisen ylimaalliseen voimaan? nimittäin on ollut tuo yhteys nyt katkeamatta liki 45 tuntia yhteen soittoon - panin lauantaina postia tekniseen tukeen, josta ei sillä erää muuta kuulunut kuin automaattivastaus.
mutta ihmekö nyt on tän asian hoitanut kuntoon???

jaa jaa, kattellaan...  ;)

hankala
Käsittämättömän epävarmasti tuo kyllä toimii. Äitille tuommoisen hankin, niin aina jos läppärin sammuttaa, ja käynnistämisen jälkeen joutuu liittämään modeemin uusiksi, kone ei meinaa tunnistaa sitä millään. Tai se tunnistuu kyllä massamuistina, mutta ei modeemina. Yleensä tuo vaatii 15-30min kiinnitys-irrotus-kiinnitys-säätämisen, ennenkuin XP viimein antaa tuon "Uusi laite löytynyt" ilmoituksen. Alkaa jo epäilyttämään että tekeekö tuollaisella laitteella mitään, jonka toimintaan ei voi luottaa yhtään.  :-",,,null,null,2012-03-23 08:13:43.0,0
123,4256,4245,4245,1192212391000,14939,0,51583,0,Vs: Huawei e220 hdspa...hermo menee,"Kannattaa asentaa sen Vodafone Lite -softan sijaan ihan kunnon Connect-softa "pysyvästi" koneelle.

http://www.vodafone.de/hilfe-support/technischer-support/97000.html <-- asentuu ihan suomen kielellä, vaikka saitti itse puhuukin saksaa. Tuolla softalla saa myös kätevästi lukittua laitteen 3G-verkkoon, jos meinaa hyppiä 2G/3G-verkon välillä.

Kannattaa asentaa sen Vodafone Lite -softan sijaan ihan kunnon Connect-softa "pysyvästi" koneelle.

http://www.vodafone.de/hilfe-support/technischer-support/97000.html <-- asentuu ihan suomen kielellä, vaikka saitti itse puhuukin saksaa. Tuolla softalla saa myös kätevästi lukittua laitteen 3G-verkkoon, jos meinaa hyppiä 2G/3G-verkon välillä.

Kiitokset vinkistä, hyvin toimii nyt
toi vodafone softahan ei sitten siis toimi saunalahden liittymällä, ei kelpaa simmi...(?) elisa vain...

hankala
Käyttäjätaso 1
Joo, kyllä luvattoman paljon yhteydenmuodostusongelmia on tämän laitteen kanssa...  😠
tämmönen ohje tuli sitten aspasta kokeiltavaksi, eli xp:n oma verkkoyhteysohjelma; laitan sen tähän muillekin kokeiltavaksi, jospas kiinnostaa:

"Tietokoneen tiedonsiirtoyhteyden asetukset määritellään seuraavasti:
1. Valitse tietokoneellasi "Start -> Control Panel -> Network and Internet Connections -> Phone and modem options ->
Modems-välilehti" (Käynnistä -> Ohjauspaneeli -> Verkko ja Internet yhteydet -> Puhelin ja modeemiasetukset ->
Modeemit-välilehti)

Saattaa löytyä myös suoraan "Start -> Control Panel -> Phone and modem options -> Modems-välilehti" (Käynnistä ->
Ohjauspaneeli -> Puhelin ja modeemiasetukset -> Modeemit-välilehti)
2. Valitse asentamasi modeemi ja paina "Properties" (Ominaisuudet).
3. Valitse "Advanced" (Lisäasetukset)-välilehti.
4. Kirjoita "Extra initalization commands" (Lisäasetukset) kohtaan modeemialustuskomento:

AT+cgdcont=1,"ip","internet.saunalahti"

5. Paina OK. Paina OK.
6. Valitse "Network Connections" (Verkkoyhteydet)
7. Valitse "Create a New connection" (Luo Uusi yhteys). Paina "next" (Seuraava)
8. Valitse "Connect to the internet" (Muodosta internet yhteys). Paina "Next" (Seuraava).
9. Valitse "Set up my connection manyally" (Määritä yhteys manuaalisesti). Paina "Next" (Seuraava).
10. Valitse "Connect using a dial-up modem" (Muodosta yhteys modeemin välityksellä). Paina "Next" (Seuraava).
11. Kirjoita yhteydelle haluamasi nimi (esim .Mobiili internet). Paina "Next" (Seuraava)
12. Kirjoita puhelinnumeroksi internetyhteyden soittosarjan numero tai gprs-tiedonsiirtoa käyttäessäsi *99#
13. Paina "Next" (Seuraava).
14. Jos käytössäsi on tunnus ja salasana kirjoita "User name" (Käyttäjänimi) - kohtaan käyttäjätunnus ja "Password" (Salasana) -
kohtaan salasanasi. Vahvista salasanasi "Confirm Password" (Vahvista salasana) - kenttään.

Kun käytetään Saunalahden liittymällä GPRS-yhteyttä, käyttäjätunnus- ja salasana-kohtien tulee olla täysin tyhjät.
15. Paina "Next" (Seuraava).
16. Paina "Finish" (Valmis).
17. Aktivoi puhelimen ja tietokoneen välinen yhteys. Yhteyskuvakkeen kaksoisnapautus avaa yhteysikkunan ja Dial-painike
muodostaa internetyhteyden."

Itse sitä olen nyt koekäyttänyt, tuntuu toimivan ehkä paremmin kuin huawein mobil connect (tai sitten kuvitelmaa vain...).
simmin kysely pitää panna pois; jos raksii turhat muutkin kyselyt asetuksista pois yhteys suhahtaa päälle nopsasti, (sen voinee panna vaikka "käynnistä"-kansioon, autom. käynnistys siis...). katkoksen jälkeen yhdistää uusix jos niin asettelee...
kuvake tulee systrayhin, ja verkkoliikennettä voi seurata esim. windows tehtävänhallinnasta, verkkovälilehdeltä (ctrl atl del)

hankala    :)

(tossa lukee gprs mutta kyllä se umtsiakin käyttää...)
Käyttäjätaso 1
Mä olen juurikin tuolla tavalla laittanut yhteyden muodostumaan automaattisesti, tosin ilman tuota AT-komentoa. Eli olisko se nyt sitten jollain tavalla autuaaksi tekevä..?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

tosin ilman tuota AT-komentoa. Eli olisko se nyt sitten jollain tavalla autuaaksi tekevä..?


Ei. Windows lähettää modeemille AT:n automaattisesti alustusmerkkijonon edessä. Ja ymmärtää jopa olla lähettämättä silloin jos alustusmerkkijono alkaa AT:lla.
Käyttäjätaso 1
Taitaa lähteä kyllä takuupalautukseen/korjaukseen tämä mun Huawei; on käyttäjän mukaan jatkuvasti "hukuksissa", kun kone käynnistetään. Ei homman voi olla tarkoitus toimia siten, että jatkuvasti täytyy nyppiä usb-piuhaa irti ja takas, näpytellä pin-koodeja etc.
mullakin oli ens alkuun tota riesaa, että nypi ja näpi, mutta nyt tolla em. systeemillä on toiminu, käynnistyy ok tossa "käynnistä"-kansiossa.

portista tää on kuitenkin tosi tarkka, ei yhtään siedä usb-portin vaihtoo toiseen, pitää olla samassa mihin on asennettu. muuten se rupee asentaan itteensä uusix ja sekoilee, eikä toimi, "portit riitelee" sanoo hän. panin sen kokeeksi com20:een ettei sen tarvi suotta väittää että porttinsa on jo käytössä... tää voi olla tämmöstä konekohtasta ropleemaa - tiedä sitten; mulla poksahti emolevy ja sen vaihdon myötä kun usb-piuhat vaihteli paikkoja oli pikkusen säädettävää...

nyt kuitenkin taas on toiminut - koputan puupäätäni... :)

hankala
Juu. Pistin maanantaina muistaakseni mailia sauniksen tukeen, sieltä tuli viesti että palaute on vastaanotettu ja siihen vastataan kun keritään. Ei ilmeisesti ole kovin korkealla prioriteettilistalla, kun ei ole mitään kuulunut  ::).

Tuota tiettyyn usb-porttiin liittämistä pitääkin vielä kokeilla, koska tuo yleensä tuntuu ennemmin tai myöhemmin toimivan, kun tuota portista toiseen siirtelyä tekee. Jospa tuo toimimattomuus ei olekaan niin satunnaista, vaan vaatii vaan siihen tiettyyn porttiin liittämisen.

Noh, oli miten oli, jos ei tuohon jotain ratkaisua löyty, niin laite lähtee kyllä takaisin, ja sopimus puretaan. Eihän tässä ole mitään syytä 15 euroa kuukaudessa maksaa tuotteesta ja palvelusta, jota minä en tällä hetkellä saa.
Käyttäjätaso 1
Joo, pätkii yhteyttä tämä Huawei jatkuvasti, vaikka mitä yrittäisi. Täytynee tehdä reklamaatio ja vaatia takuuvaihtoa.
Joo, kyllä luvattoman paljon yhteydenmuodostusongelmia on tämän laitteen kanssa...  >:(


Yleisesti ottaen Huawei E220 ja E270 ovat osoittautuneet erittäin luotettaviksi. Ainoa ongelma mikä on E220:n osalta havaittu on SIM-kelkan taipumus kovemmassa käsittelyssä taipua, mistä syystä laite saattaa hävittää SIM-kortin. Asia korjaantuu helposti puhdistamalla SIM-kortin ja taivuttamalla kelkkaa hieman. E270:ssä ei vastaavaa vikaa ole erilaisen rakenteen johdosta.

Laiteohjaimesta tai ohjelmistosta johtuvaa yhteydenmuodostumisongelmaa ei ole havaittu yleisesti. Kuulisinkin mielelläni mikä käyttöjärjestelmä (ja sen versio), kone (merkki ja malli) ja Huawein laiteohjelmistoversio sinulla on käytössä sekä mitkä ohjelmistoasetukset sinulla on käytössä (pakotettu 3G/2G/automaattinen, verkonvalinta manuaalinen/automaattinen jne.). Sekä miten, missä ja milloin konkreettisesti yhteydenmuodostumisongelma esiintyy

/ Panu.
Heitetään vähän omia kokemuksia:

Suosittelin naapurille mobiilikaistaa ja täten ostivat e220 laitteen ja 512 liittymän. Yhteys toimi hyvin ja itsekkin testasin sitä. Tästä innostuneena ostin itse saman paketin e270 laitteella mutta tähän loppu sitton innostus.

Samassa paikassa about samaan aikaan yhteys toimii e220 laitteella moitteettomasti ja e270 laitteella pätkii koko ajan ja yhteys on huono.

Laite lähettetty huollettavaksi ja arvio 2-4vk, tässä sitten ollaan ilman nettiä kun vanha on irtisanottu. Eniten ottaa päähän se että saunalahti ei tule liiemmin vastaan, vaikka vakioasiakas olen.

En sitten tiedä onko lähetetty laite viallinen vai ei mutta erot olivat suuret e220 ja e270 laitteen välillä, e220 eduksi.

Sen verta nyppii että todella toivon saunalahden kiinnittävän asiaan huomiota asiakkaan näkökannalta. On vähän kohtuutonta että uusi laite on susi ja asiakas sitten kiltisti odottaa korjaamista.
Samassa paikassa about samaan aikaan yhteys toimii e220 laitteella moitteettomasti ja e270 laitteella pätkii koko ajan ja yhteys on huono.


Emme ole omissa testeissämme havainneet herkkyyseroja laitteiden välillä. Onko käytössä olleet asetukset samat? Toki on mahdollista, että toinen laite on rikkinäinen.

/ Panu.

Samassa paikassa about samaan aikaan yhteys toimii e220 laitteella moitteettomasti ja e270 laitteella pätkii koko ajan ja yhteys on huono.


Emme ole omissa testeissämme havainneet herkkyyseroja laitteiden välillä. Onko käytössä olleet asetukset samat? Toki on mahdollista, että toinen laite on rikkinäinen.

/ Panu.

Asetukset niin samat kuin noiden eri softien välillä voi laittaa, paikka sama, testailin tunnin sisällä vaihtamalla 4 kertaa laitetta ja ero laitteiden välillä merkittävä. Yhteys siis myös toimi e270 mutta huonosti, logia ei tästä ole mutta välillä yhteys katkesi kokonaan.
Lisäksi testissä ollut 1 Mbit/s e220 laitteella ollut paketti toimi ok.
Laitetta epäilen itsekkin, sen takia vähän tuntuu oudolta että uuden laitteen saa heti lähettää korjattavaksi ja asiakas odottaa. Näin selkeässä tilanteessa voisi hyvin lähettää kokonaan uuden...
Käyttäjätaso 1

Kuulisinkin mielelläni mikä käyttöjärjestelmä (ja sen versio), kone (merkki ja malli) ja Huawein laiteohjelmistoversio sinulla on käytössä sekä mitkä ohjelmistoasetukset sinulla on käytössä (pakotettu 3G/2G/automaattinen, verkonvalinta manuaalinen/automaattinen jne.). Sekä miten, missä ja milloin konkreettisesti yhteydenmuodostumisongelma esiintyy

Käyttöjärjestelmänä on Win XP Home kaikkine automaattisine päivityksineen. Kone on pöytämallinen, Citymarketista ostettu n. 1,5 vuotta sitten. Sen merkkiä, samoin kuin Huawein laiteohjelmistoversiota en muista ulkoa, mutta yritän tulevana viikonloppuna muistaa ottaa selvää. Ongelmana tosiaan on, että käyttäjä asuu eri paikkakunnalla kuin omistaja & käytännön ylläpitäjä (=minä).
Verkonvalinta on muistaakseni automaattisella ja toimintatilana 3G preferred. Yhteydenmuodostumisongelma esiintyy yhdessä ja samassa paikassa Helsingissä, hyvässä 3G-verkossa (voin tarkan paikan toki ilmoittaa tarvittaessa yksityisesti SL:n edustajalle).
Ongelmana on se, ettei välillä koko laitetta löydy konetta käynnistäessä. USB:n pois käyttämällä se kyllä taas löytyy, mutta silloin täytyy aina syöttää uudestaan pin-koodi ja laite lykkää sen Huawein ohjelman aina väkisin päälle. Tämä on ongelma, kun olen pyrkinyt tekemään netistä käyttäjälle mahdollisimman automatisoidun ja "näkymättömän". Kun olen laittanut Käynnistä-valikkoon Windowsin oman puhelinverkkoyhteyden käynnistämään nettiyhteyden automaattisesti, kenties automaattisella uudelleensoitolla yhteyden katketessa ja sitten käyttäjä joutuu repimään laitetta välillä irti, syöttämään pinkoodeja ja sen jälkeen kaksi yhteydenmuodotustapaa yrittää käynnistellä yhteyksiään päällekkäin todennäköisesti virheilmoitusten saattelemana; voitte kuvitella että kokemattomalla koneenkäyttäjällä menee sormi suuhun.  :- (Saako muuten mistään Windows Explorerin "Offline-tilaa" pois käytöstä?? Sekin vain sekoittaa käyttäjän päätä, kun hän tietämättä onko yhteys sillä hetkellä pystyssä vai ei, yrittää avata nettisivua ja explorer siirtyy offline-tilaan. Kun sitten taas yhteys toimii, saattaa selain olla pitkään offline-tilassa, ilman että käyttäjä ymmärtää mennä valikosta siirtymään "online"-tilaan  😠 Paljon selkeämpää olisi, että kun yhteyttä ei ole, selain herjaisi ettei sivua löydy eikä etsisi mitään välimuisteistaan. Offline-tila on muinaisjäänne jostain aikaveloitteiselta modeemiaikakaudelta.)
Viimeisin yritys on nyt paluu takaisin Huawein soitto-ohjelmaan, vaikka se ei osaakaan soittaa automaattisesti koneen käynnistyessä. No nyt havaitsin sellaisen ongelman, että yhteys katkesi mitään ilmoittamatta kesken kaiken; Huawein ohjelman mukaan oli kentät kadonneet. Uudelleenyrityksellä (en muista käytinkö laitetta pois usbista) verkko löytyi, mutta vain EDGE-nopeudella. Myöhemmin toki UMTSkin löytyi taas. Tiedä sitten, oliko tilapäinen häiriö verkossa vai mikä.

Osallistu keskusteluun