Huawei HG635 ip alueen vaihto

  • 4 helmikuu 2018
  • 3 kommenttia
  • 369 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
Onko Huawein modeemiin mahdollista vaihtaa sisäverkon ip alue 10 > 100:n?Siis 192.168.100.xx > 192.168.10.xx.
Dhcp alue oli harmaana eli lienee mahdotonta?

Edelleen nat muunnos (porttiohjaus) sisäverkossa kiinteään ip: osoitteeseen on vähintäänkin vaikeaa. Kotiautomaatio on kiinteän ip:n takana sisäverkossa. Huawein modeemilla en saa sitä toimimaan sisäverkossa enkä wanin kautta. Hyvin sekavaksi tehty simppeli porttiohjaus.

Veikkaan että elisan firmikseksellä ei ym. muutoksia pysty tekemään, näin ollen modeemi on minulle hyödytön.

Saako tähän modeemin valmistajan alkuperäisen firmiksen jostain? No melkein taas voin vastata itselleni, ei saa, en ainakaan nopealla googlauksella löytänyt.

3 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Vastaanpa itselleni, eli sisäverkon ip alueen onnistuin muuttamaan, mutta ulkoa en edelleenkään pääse käsiksi kotiautomaatioon.

Eli nyt pitäisi päästä ulkoa käsiksi tiettyyn sisäverkon ip osoitteeseen tietyssä portissa.

Portin yhdistämisessä ja käynnistämisessä olen laitteen lisännyt protokollineen. dhcp varaukseen määrittänyt laitteelle kiinteän sisäverkon ip:n. Modeemin ipv4 osoitteella pitäisi nyt päästä kotiautomaatioon, mutta ei pääse. Mikä mahtaa olla syy moiseen??
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Yritithän yhteyttä nimenomaisesti ulkoa eli jostakin toisesta internet-yhteydestä?

Valtaosassa modeemeista NAT loopback on rikki, eli modeemi ei osaa reitittää sisäverkosta modeemin julkiseen osoitteeseen saapuvia paketteja takaisin sisäverkkoon. Näin ollen tarvitset yhteyden testaamiseen vähintään kaksi internet-yhteyttä. Toiseksi yhteydeksi käy vaikka kännykän UMTS tai LTE-yhteys.

Jos portinohjauksia ei saa toimimaan, hanki suosiolla parempi reititin. Voit sillata Huawei HG635 ja kytkeä sen perään Ethernet-liitäntäisen reitittimen tai korvata Huawei HG635 kokonaan toisella ADSL2&VDSL2-modeemilla.
Käyttäjätaso 2
Tähän asti jokainen modeemi on osannut yhdistää sisäverkon 192. jne ip osoitteeseen tai sitten modeemin ulkoverkon ip osoitteeseen ihan tällä samalla tietsikalla. Voihan Huawei olla eka joka siihen ei pysty. Olen käyttänyt ainakin Telewellejä ja Zyxeliä ongelmitta.

Pitää vielä kokeilla langattomana kännykän kautta, kunhan viitsin ruuvata Huavein takaisin :)

Mutta joo, päädyin itsekin siihen, että pitää hommata parempi modeemi ja mieluiten ilman elisan omaa firmistä.

Osallistu keskusteluun