Kysymys

Huoneisto kaistan mukana tulleessa VDSL2-modeemissa vikaa?

  • 17 toukokuu 2011
  • 1 kommentti
  • 748 katselukerrat

Eli siis asensin modeemin ohjeiden mukaan, liitin sen dsl-kaapelilla koneeseen, kone sanoo connected ja kaikki näyttää ulkosesti olevan kunnossa mutta selain sanoo että yhteyttä ei voida muodostaa tai muuta vastaavaa eli siis netti ei toimi... Modeemissa vilkkuu DSL-valo, wlan-valo on hetken päällä ja sit sammuu internet-valo ei syty ollenkaan!

tässä kaikki mitä olen kokeillut:
-kaiken buuttaaminen
-modeemin resetoiminen
-uudet verkkokortin ajurit
-puhelinpistokkeen vaihto

mikään ei auta!

eilen huomasin että internet valo meni päälle ja sainkin nauttia siitä surffaamisen riemusta noin 10 sekuntia kunnes taas katkes eikä ole palannut.
Onko kenelläkään ratkaisua tähän ongelmaan?

ps. wlan toimi jossain vaihees niinkin hyvin että sain kännykän yhdistettyä siihen mutta en kuitenkaan päässyt puhelimella nettiin koska palvelimen nimi oli väärä??? mitä se meinaa??

kiitos etukäteen!

1 kommentti

Kuulostaa että vika on itse liittymässä eikä modeemissa (toimi hetken aikaa). Kun modeemi on saanut yhteyden muodostettua, palaa siinä sekä DSL että Internet valot kiinteästi. Se että yhteys on toiminut hetkellisesti viittaisi siihen että yhteys VDSL2 keskittimeltä modeemille (pistorasialle) on huonolaatuinen. Syitä huonolaatuiseen yhteyteen on monia. Esimerkiksi talon sisäverkko ja kaapeleiden liitokset vaikuttavat olennaisesti yhteyden laatuun.

Kokeilemisen arvoista on kytkeä modeemi toiseen puhelinpistokkeeseen (jos mahdollista). Jos asunnossa on lankapuhelin kannattaa se kytkeä irti ja seurata vaikuttaako se tilanteeseen. Seuraava toimenpide alkaakin olla tekniseen tukeen soittaminen ja mahdollisesti vikailmoituksen tekeminen.

Osallistu keskusteluun