Hybridilaajakaista ("Bonding")

  • 17 elokuu 2018
  • 87 kommenttia
  • 19489 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

87 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/laajakaista/ohje/4g-hybridimodeemi-dn9245w/ eli Huawei DN9245W on uusi purkki.No kappas vaan.

Joko hybridi yhdistelmällä VDSL + Mobiili on myös myynnissä ja mihin hintaan?


Ymmärrykseni mukaan on myynnissä, ei välttämättä vielä kaikissa myyntikanavissa, mutta hinnoitteluasiat eivät ole oman osaamisalueeni piirissä. Voisit vaikka asiakaspalvelun chatissa kysäistä, mitä nykyisen VDSL-liittymäsi muutos hybridiksi maksaisi.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Tuleeko tuohon joskus toiminto että yhdistää Ehternetin + mobiilin?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tuleeko tuohon joskus toiminto että yhdistää Ehternetin + mobiilin?

En äkkiseltään usko. Ethernetissä on jo sen verran kovia nopeuksia tarjolla, eivätkä ole etäisyydestä riippuvia ne toteutuvat nopeudet toisin kuin xDSL-liittymissä.

Tuleeko tuohon joskus toiminto että yhdistää Ehternetin + mobiilin?En äkkiseltään usko. Ethernetissä on jo sen verran kovia nopeuksia tarjolla, eivätkä ole etäisyydestä riippuvia ne toteutuvat nopeudet toisin kuin xDSL-liittymissä.


Kyllä vaikuttaa. Et sä saa ethernetissä esim. 500m päässä 1000/1000Mbit/s nopeutta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3


Tuleeko tuohon joskus toiminto että yhdistää Ehternetin + mobiilin?En äkkiseltään usko. Ethernetissä on jo sen verran kovia nopeuksia tarjolla, eivätkä ole etäisyydestä riippuvia ne toteutuvat nopeudet toisin kuin xDSL-liittymissä.
Kyllä vaikuttaa. Et sä saa ethernetissä esim. 500m päässä 1000/1000Mbit/s nopeutta.


Jos rajataan keskustelu FTTB ethernetiin niin siinä ei pitäisi 100 metrin segmenttirajat ylittyä tai jos ylittyvät niin kaapeloinnit ovat kuitua ja ongelmaa ei edelleenkään ole.

Jos rajoittava tekijä on FE-porttinen kytkin, senkin voi käydä operaattori vaihtamassa.
Onkos kukaan huomannut että adsl yhteys on hitaampi tällä hybrid setillä? Ittellä aikasemmim 16/1 ja nyt se on 12/1? Toinen minkä huomannu että hybridillä saan noin 20-30/20 mutta tämä on oikeasti pelkän 4g liittyymän nopeus (testattu) itsellä se oikea hybridi menee päälle ainoastaan silloin kun on käynnistää modeemin menee koneelle menee modeemi asetuksii katsoo että kaikki tunnelit on up revi adsl piuha irti odota hetki laita piuha takas odota hetki ja pam nopeus nous 40-50m/20-25m ja suosittelen dns osotteiden vaihtoa saa siitäkin mielä muutaman megan lisää:) pahoittelut jos on sekavaa tekstiä lapsi kainalossa kirjotin.
Käyttäjätaso 4
Ei toimi kunnolla hybridi eikä pelkkä adsl mobiilista puhumattakaan. Telkkarista tietysti tulee lätkää netin kautta, mutta sen päälle pitäisi jäädä enemmän kuin 1,6 megaa kaistaa muuhun tarpeeseen. Onko HA-35 todella noin rieska purkki? Eihän tuossa yksilössä saanut uutenakaan wifiä toimimaan vakaasti ja nyt tämä. Modeemi on käynnistetty uudelleen, mutta resetoimaan en joka ongelmatilanteessa ala, kun siellä on myös käsin konffattuja asetuksia. Olenko ainoa, jolla hybridi on tuonut pelkkää huononnusta nopeuksiin? Vaikka mobiili onkin välillä ruuhkassa 2/0,2, ei se saisi kiinteää kyykyttää, kuten nyt tapahtuu.
Itsellä tapahtu tota samaa aikasemmin että adsl kyykkää mobiilin mukana mutta sitten huomasin että vaikka se väittää että hybridi up niin se ei aina olekkaan niin vaan modeemi jostain syystä käyttää pelkkää 4g liittymää. Ja toi wifi on aiva susi jos koneella saa piuhasta 35/20 niin wifillä testatessa saa 10/4. Sit olis kysymys näille elisa guruille onko mahollista käyttää toisen operaattorin 4g liittymää tossa hybridissä kokeilin kerran mutta kaikki noi tunnel kohat jäi down
Käyttäjätaso 7
Onko mahollista käyttää toisen operaattorin 4g liittymää tossa hybridissä kokeilin kerran mutta kaikki noi tunnel kohat jäi down
Ei ole , ymmärtääkseni.

Hybridi yhdistää kaksi yhteyttä (kiinteän ja mobiilin) yhden IP-osoitteen alle , joten molempien yhteyksien tulee olla samasta DHCP:stä.

Toki kahden eri operaattorin yhteyden käyttäminen samanaikaisesti on mahdollista , mutta ei hybridimodeemilla. Itselläni on ko. systeemi eli kuormanjako , joissa kiinteä on Elisalta ja mobiili muualta , mutta silloin molemmilla yhteyksillä on eri IP-osoite.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
E: väärään ketjuun.
Juu kellääs muulla ongelma taas että kaikki tunnelit down? Resetoinu modeemin useasti ja käynnistelly uudelleen mut eipä se sieltä heräile
Onkos muilla ollut tämän suuntaisia ongelmia, eli jos hybridimodeemissa on Sim-kortti paikallaan niin Ylen HD-kuva katoaa parin tunnin jälkeen. Nyt kolmas Modeemi kokeilussa ja edelleen samoja ongelmia, paitsi että tämä uusin ei näytä HD-kuvaa Ylellä lainkaan. Ajoittain tulee kunnon kuva mutta se katoaa kanavan vaihdon yhteydessä. Kun Sim-kortin poistaa niin toimii hienosti, tietenkin netin nopeus kärsii mutta kuva sentään on HD-tasoa.

Osallistu keskusteluun