Vastattu

Hybridilaajakaista: DSL ja mobiili up and runnig, mutta hybiditunneli ei vaan toimi?

 • 27 helmikuu 2019
 • 32 kommenttia
 • 1547 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

32 kommenttia

Moi hpguru,

Sain sen vasta eilen ja olin tänään myös yhteydessä Elisan tekniikkaan. Ehdotus kokeilla kiinteäksi muutettua LTE taajuutta vielä - sen meinaan tehdä. Olen vain reissussa jokusen päivän, niin menee ehkä viikolla eteenpäin lisätestit.

Teknisen tuen herran kanssa oltiin gurusta samaa mieltä - hyvä apu, mutta ehkä nyt tässä ollaan jo riittävästi omia guruja ja todettiin paras lisätuki löytyvän näiltä foorumeilta. 🙂

Voin laitteen vielä hyvin palauttaa, mutta ajattelin yrittää antaa sille sen 3-4 viikkoa aikaa, jos sen saan toimimaan. Ei voisi ihminen antaa periksi, mutta ... 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Moi hpguru,

Sain sen vasta eilen ja olin tänään myös yhteydessä Elisan tekniikkaan. Ehdotus kokeilla kiinteäksi muutettua LTE taajuutta vielä - sen meinaan tehdä. Olen vain reissussa jokusen päivän, niin menee ehkä viikolla eteenpäin lisätestit.

Teknisen tuen herran kanssa oltiin gurusta samaa mieltä - hyvä apu, mutta ehkä nyt tässä ollaan jo riittävästi omia guruja ja todettiin paras lisätuki löytyvän näiltä foorumeilta. :)

Voin laitteen vielä hyvin palauttaa, mutta ajattelin yrittää antaa sille sen 3-4 viikkoa aikaa, jos sen saan toimimaan. Ei voisi ihminen antaa periksi, mutta ... :)

Mitä palstaa lukenut, niin ihmiset eivät ole kovin tyytyväisiä hybridiin. Sinulla on samoja kankeuksia sen kanssa ja ei varmaan vielä tyytyväisyys noussut hyvälle tasolle. Olisi hyvä jos Elisan edustajat kommentoisi täällä hybridien tilanneta, ja kuinka sen toiminnallisuutta voisi parantaa. He ovat kuitenkin palvelun myynnistä ja tuesta vastuussa asiakkuuden ajan.

Resetointia kuulee ehdotettavan aika usein, ehkä auttaa, ehkä ei...

Oletko kokeillut mitä nopeuksia 4G antaa yksin? Jos parempaa kuin VDLS2, niin riittäisikö se pelkästään? Etenkin 30 megan VDSL2:lla esimerkiksi 4G voi helposti ylittää tuon nopeuden.

Nyt soi Da Tweekaz feat. Diandra Faye - The Wire (Radio Edit).
Jep, kokeilen seuraavaksi
 • kiinteä taajuus,
 • factory reset.
Pelkkä 4G ei oikein ole tuntunut riittävältä, kun iltaisin 6-13 välissä.

Mulla muuten siis ADSL, se jäänyt mainitsematta. Sori.
Nyt on kokeiltu erilaisia kombinaatioita, ennen ja jälkeen factoryresetin. Ennen factoryresettiä hybridillä sain 25/10 parhaimmillaan, kahdesti, mutta se oli hetken huumaa. Sen jälkeen nopeudet ovat olleet noin puolet pelkän DSL:n nopeudesta. Oli sitten pakotettuna taajuus (Elisan tekninen tuki antoi neuvoksi pakottaa 2600mhz) tai ei. Mutta.

Erikoista tässä on HA35:n antamat tiedot:
 • Hybridit tunnelit UP
 • DSL laajakaistan tila Online ja kaistanleveys 15374
Mutta. Kun katsoo Maintenance-valikosta, niin
 • DSL down/upstreamit 20/10
 • Mobile Broadband Information -valikossa uplink ja downlink rate 0B/s ja liikennettäkin soljunut vain 2KB ja 5KB.
Eli ikäänkuin hybridin tunneli on olemassa, mutta LTE:n kautta ei mene mitään liikennettä ja DSL:kin nikoittelee. Onpa erikoista. Tuntuisi tuossa olevan ongelmakohta, jos on Maintenance-valikon lukuihin luottaminen.

Noh, kaksi viikkoa jäljellä aikaa tätä katsoa.
Erilaisten kokeilujen jälkeen tuntuu siltä, että millä tahansa taajuudella ja millä tahansa tavalla tunneloinnin saa aikaiseksi, boottaamalla asetuksien muuttamisen jälkeen tai ei, nopeus ei nouse yli ADSL:n missään tilanteessa. Tuntuu kovin erikoiselta.

Logeja kun katsoo, niin molemmat yhteydet osaavat toimia samaan aikaan, mutta oleellisesti hitaammin kuin kumpikaan yksin.

Jos viikon katsoo tuleeko mitään uutta auringon alle - ja sitten nöyrästi palauttaa laitteen ja palaa 16/1 ADSL.ään ja odottaa tulevaisuutta.

Edelleen kysymys voimassa: Tunteeko kukaan ketään, joka on saanut HA35 ADSL+LTE:llä pysyvästi vaikkapa 30/10 suurempia lukuja ja jos niin tuurilla vai asetuksilla?
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
@repharm - Miten sinulla pelkkä 4G-yhteys käyttäytyy? Hidastuuko yhteys esim. iltaa kohden?
@Keinotekoinen hidastuu kyllä naapuruston käytön mukaan. Itseasiassa siis koko hybridiyhteys. Pelkkää 4G:tä en ole vielä kokeillut vaan hybridinä koko ajan, koska tuntuu se välillä toimivan. Tänään aamulla oli 35/20 nopeus, mutta nyt illalla sitten ollaankin taas 13/6 tasossa. Ja ajan kiinteästi 4G:n 2600mhz kaistaa. Näyttäisi parhaalta.

MInusta erikoista tässä on pari juttua
 • kun se on ollut päällä pari kolme päivää, nopeus ikäänkuin olisi parempi --> missä logiikka? Vai pelkkä tuuri?
 • miten nopeus koskaan voi olla alempi kuin pelkkä ADSL (16/1 tapauksessani)?
 • miksi se välillä on hyvä ja välillä tosi huono? Seuraa ikäänkuin "heikointa lenkkiä" eikä "parasta". Tuntuu erikoiselta.
Päätin olla antamatta periksi ja hankin tänään vielä Verkkokauppa.comista Fuj:tech 2G/3G/4G 2 x 15 m -kaksoisantennin. Nyt menee jokunen päivä, että ehdin tuon asentamaan. Sitten lisätestejä.

Tässä vaan käy niin, että kohta olen kalustanut 4G:ksi itseni, hybridi menettää merkityksensä. 🙂

PS. Aiempi Port Forwarding-ongelma ratkesi itsestään factory resetin ja uudelleen yrityksen kautta.

Osallistu keskusteluun