Vastattu

Hybridimodeemi Huawei ha35

  • 23 maaliskuu 2019
  • 2 kommenttia
  • 881 katselukerrat

  • Kiinnostunut
  • 4 kommenttia
Otin sitten hybridimodeemin (Huawei). Nopeus on ilman 4G -korttia 2 Mbps huonompi kuin vanhalla Zyxelin adsl-purkilla ja yltää 4G -kortilla varustettunakin suurin piirtein samaan kuin vanha adsl. Mobiilisignaali näyttää yhtä tolppaa sellaisissakin paikoissa, joissa sekä kännykkäni että mokkula näyttävät ainakin lähes tai sitten täyttää kenttää eli yksi tolppa tässä vehkeessä on n.30% täydestä ja halllinnastakin lukee "weak". Vanha mokkulanikin vetää tätä laittetta turpaan oikealta ja vasemmalta nopeudessa.

Laitteen laatu ainakin hintaan nähden on kehno. Eipä pahemmin viitsisi satsata lisäantenniinkaan. Onkohan kenelläkään ehdotuksia, miten tuon saisi toimimaan. Nopeushan 4G ja adsl yhteenlaskien pitäisi olla nykyiseen nähden melkein tupla eikä ainakaan huonompi entiseen verrattuna ja kun tätä on markkinoitukin nopeuden parantumisella. Paikan vaihtaminen huushollissa ei muuta mitään, signaali jököttää yhdessä tolpassa. Muita mobiililaitteitani ei saa missään vajoamaan alla puolen kenttävoimakkuuden ja mokkulakin tuossa purkin vieressä näyttää 4-5 tolppaa.

On bootattu, resetoitu, kortti irroitettu. Ei mitään muutosta. Sinänsä laite ei pätki. Epäilen itse, että tuo 4G -puoli ei tee mitään vaikka merkkivalot palavatkin. Elisan kuuluvuuskartta näyttää, että tässä kohtaa pitäisi olla ihan tapissa. Mokkulasta saa arkena sellaiset +30 Mbps, tällä n. 20. Susi koko purkki, sanoisin.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Vesa59 23 maaliskuu 2019, 15:55

9Jos laite käyttää 2600 mHz taajuutta, koeta vaihtaa 1800 tai 800 mHz:lle, jos tukiasema niitä taajuuksia lähettää. Muutoin taitaa apua antaa vain ulkoinen antenni.
Katso alkuperäinen viesti

2 kommenttia

Käyttäjätaso 1
9Jos laite käyttää 2600 mHz taajuutta, koeta vaihtaa 1800 tai 800 mHz:lle, jos tukiasema niitä taajuuksia lähettää. Muutoin taitaa apua antaa vain ulkoinen antenni.
Joo, todellakin kiitos

Asetuksena oli mobiilitaajuudelle "auto". Vaihdoin tilalle 1800 Mhz ja yllätys: signaalitaso on tapissa. Enpä olisi itse osannut tuota epäillä.

Osallistu keskusteluun