Vastattu

Internetyhteys ei toimi millään.

  • 4 tammikuu 2019
  • 3 kommenttia
  • 627 katselukerrat

  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 2 kommenttia
Iltaa,

Eilen illalla kotiin palatessa internetyhteys ei toiminut ja ajattelin resetoida laitteen (Huawei hg635) josko sillä lähtisi toimimaan. Noh..eipä auttanut resetointi, piuhojen irroitus ja uudellen kytkentä, piuhojen vaihtaminen, toinen modeemi tai edes suoraan kytkentä tietokoneeseen. Modeemissa palaa kaikki valot nätisti vihreällä ja netti yhteys on yhdistetty mutta ei internetyhteyttä. Mitään asetuksia ei ole muutettu.

Tänään kokeilin samoja kikkoja mutta sama laulu jatkuu.

Missähän mahtaa olla vika?

Noin parivuotta sitten ulkosaumausta tehnyt remppaaja katkaisi laikalla kaikki piuhat poikki eikä silloin näkynyt töllö eikä toiminut netti. Ilmoitin asiasta Elisalle sekä taloyhtiölle. Vian korjaaminen kesti kuukauden ja jouduin silloin asiasta soittelemaan sekä taloyhtiölle että Elisalle useita kertoja.

Viikon päästä saivat television toimimaan, mutta netti ei vieläkään pelannut. Asiasta ei tullut mitään ilmoitusta toimivuudesta.

Soittelurumba jatkui taas.

Kävin sitten yksi ilta tarkastamassa pihalla ja joku olikin kytkenyt piuhat takaisin yhteen ns. tee-se-itse virityksellä ja kasalla teippiä tms. mutta netti ei toiminut vieläkään. Tällöinkään asiasta ei tai toimivuudesta ei tullut mitään ilmoitusta miltään taholta.
Soitin asiasta jälleen Elisalle ja heidän mukaansa kaikki oli ok vaan ei silti netti toiminut. Selitin tapahtuneen jälleen alusta asti kunnes vihdoin yksi ilta ovikello soi ja paikalle pölähti korjaaja. Hetken tutkittuaan ja todettuaan että kämpässä kaikki on ok hän laittoi "haistelijan" ja painuimme taloyhtiön jakokeskukseen. Sieltä selvisi vika ja ulkona olevat piuhat oli kytketty ristiin.
Parilla piuhan vaihdolla netti rupesikin vihdoin toimimaan.

Voisikohan ulkona olevilla uudelleen kytketyillä piuhoilla tai taloyhtiön jakamiskeskuksella olla jotain vaikutusta asiaan?
Vai onkohan kyseessä joku muu vika?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Orghi 5 tammikuu 2019, 09:25

Soittelin Elisalle ja vikaa selvitellään. Näyttäisi siltä että nettipiuhat on talon jakamiskeskuksessa ristissä.
Katso alkuperäinen viesti

3 kommenttia

Soittelin Elisalle ja vikaa selvitellään. Näyttäisi siltä että nettipiuhat on talon jakamiskeskuksessa ristissä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
Siellä on jakokeskuksessa alkuperäiset merkinnät.
Kuvailemasi, pari vuotta sitten tapahtuneen rikon ja korjausten jälkeen, eivät taida pitää enää paikkaansa.
Sisäverkon korjaus kuuluu taloyhtiölle ja jos se toteutetaan kuvatulla tavalla, niin eipä ihme, että on ristissä.
Urakoitsija joka tuon alunperin rikkoi, on vastuussa taloyhtiölle, mutta taitaa olla myöhäistä yrittää hyvityksiä saada.
Ristiinkytkentäongelmia tullee jatkossakin aina kun joku tilaa uuden liittymän. Ellei operaattorin asentaja tehnyt sinne merkintöjä jatkoa varten. ( ja se seuraava asentaja niitä sitten seuraisi )

Suosittelisin että nuo teippivirityskorjaukset tarkistettaisiin ja korjattaisiin kunnolla, ellei ole jo.
Elisan ilmoitusten perusteella netin pitäisk olla kunnossa. Keskuslaitteen liittymän paikka oli vaihdettu eli ilmeisesti ristiinkytkentää.

Osallistu keskusteluun