Kysymys

IP-kameran asennus ja asetukset Wippies-boxissa

  • 9 toukokuu 2008
  • 10 kommenttia
  • 4123 katselukerrat

Sori jos tämä ei ole ihan oikea paikka tälle, mutta ajattelin että täältä varmaan saisi parhaiten vastauksen, ja voi olla jollekin toisellekin hyödyllistä tietoa.

Osaiskohan joku jelppiä, kun hommasin tuommoisen IP-kameran verkkokaupasta, jota mainostettiin "yksinkertaiseksi", "helpoksi" ja kotikäyttöön.. Lähiverkossa saan kuvaa kun kirjoitan kameran IP:n nettiselaimeen, mutta mitenkähän onnistuisi Internetistä yhdistäminen.
Olen yrittänyt saada sen toimimaan sekä DHCP:tä käyttämällä että kiinteällä IP-osoitteella, eli:

Kiinteä IP-osoite (kameran ip: 192.168.0.20) ja tälläset asetukset Wippies-boxiin:Onko nuo oikein? En ole ihan varma miten tuo toimii, eli ohjataanko nyt portteihin 80 ja 4321 tulevat yhteydet kameran IP-osoitteeseen? Näillä asetuksilla nimittäin lähiverkosta yhdistettäessä (selaimeen boxin julkinen ip-osoite) tulee vain boxin asetussivu ja ulkopuolelta ei mitään.

No sitten DHCP:

Kameran asetuksista DHCP päälle ja DynDNS asetukset kuntoon: yhdistettäessä tulos sama kuin edellä.
Ja tuossa kiinteässä on mahdollisesti sekin ongelma että boxi ei tue DynDNS:ää, eli mistäs sen ip-osoitteen sitten tietää kun se vaihtuu ellei pidä konetta päällä sitä päivittämässä?

10 kommenttia

Päätin jälleen googlata ip kameran asennuksesta, ja eikös sieltä tämä viesti tullut heti ensimmäiseltä sivulta esiin joten nostetaanpas uudestaan esille, jokohan tällä kertaa tärppäisi..

Kameran myin jo pois, kun en sitä millään saanut toimimaan. Saunalahdelta kysyin kahdesti asiasta mutta minkäänlaista vastausta en saanut. *EDIT* Nyt tuli Saunalahdelta vastaus, käytännössä saman totesivat kuin mitä tässä ketjussakin. Ehdottomasti parempi myöhään kuin ei milloinkaan ;)

Kovasti tekisi mieli edelleen saada toimiva IP-kamera kotiin, mutta uutta en lähde ostamaan ennenkuin tiedossa on edes teoria-tasolla sen asennus.
Käyttäjätaso 1
Kamera osaa siis itse päivittää oman ip-osoitteensa dyndns -tietokantaan? Silloinhan kaiken luulisi toimiva ok, jos vaan vaihdat modeemin tilaan bridged ip, jotta kaikki koneet, kamerat yms. saavat julkisen ip:n, eikä tarvitse ohjata liikennettä erikseen mihinkään. Tämä tietysti aiheuttaa sen, että palomuuri pitää olla päällä koneessa.

Jos tahtoo pitää NAT:ia tuossa välissä, niin kaiken järjen mukaan nuo kuvassa olevat asetukset pitäisi olla oikein, jos kamera vastaa sisäverkosta tuohon ip ja portti -yhdistelmään.
Osaa päivittää dyndns:n. Eli Wippies-boxin asetuksista vaan napsautan Use PPP: Bridged IP napin päälle ja pitäisi lähteä toimimaan? En tiedä yhtään mitä tuo tarkoittaa tai tekee.. Sanoit, että palomuuri pitää sitten olla päällä; siis tietokoneissako ja ihan softamuuri kuten Windowsin oma palomuuri? Tekeekö tuo Bridged IP valinta verkon jollakin tapaa haavoittuvaisemmaksi?

NAT valintaa en edes löytänyt Wippies asetuksista. Sanotaan näin että mitään asetuksia en ollut boxista muuttanut, paitsi nuo porttiohjaukset. Sillä kokoonpanolla kamera ei vastannut lähiverkon ulkopuoliselta koneelta yhdistettäessä sen DynDNS:ään raportoimaan IP-osoitteeseen tai Wippies-boxin osoitteeseen (en nyt muista olivatko samoja..).

Eli ainut tapa miten sain ollenkaan kuvaa kamerasta oli yhdistää lähiverkon koneelta kameran asetuksissa näkyvään kiinteään IP-osoitteeseen (eli 192.168.0.20).

Paljon en tästä tekniikasta ymmärrä, mutta sitä vain ihmettelen miksi tämän pitää olla näin vaikeaa, kun esim. tietokoneet voi vain kytkeä kiinnin verkkoon ja heti toimii, myöskin serverin pyöritys ilman mitään porttiohjauksia.
Käyttäjätaso 1
NAT eli Native Address Translation tehdään silloin kun boksi saa ulkoverkon ip:n ja koneille annetaan sisäverkon 192.168.*. Asetus sille että koneet saavat julkiset ip:t on "ADSL / Bridged IP". Eikai sinulla PPP ole käytössä? Silloin ei taida tuota saada päälle mitenkään.

Kun koneella on julkinen ip niin silloin siihen pääsee ulkoa, joten teoriassa se tekee koneesta haavoittuvaisemman, joten palomuurin käyttöä suosittelen ehdottomasti, samoin myös päivitysten asentamista windows updatesta säännöllisesti (tätä kyllä suosittelisin ihan muutenkin ja etenkin  jos käytetään Internet Exploreria).

Tuolla tavalla kyllä uskoisin kameran toimivan, mutta vieläkin minusta sen olisi pitänyt toimia jo aikaisemminkin, mutta sitä onkin sitten vaikeampi yrittää arvata mistä se voisi johtua. Dyndns osoite on saattanut päivittyä väärin, mutta boksin julkisella ip:llä siihen olisi kyllä pitänyt päästä kiinni.
Wippies-boxin asetussivu:

Käyttäjätaso 1
Ai niin sinulla on tuo vanha versio vielä käytössä. Uuden version saa käyttöön my.wippies.com:n päätelaitteen asetuksissa ja sieltä valitsemalla beta testauksen päälle. Se voisi korjata tuon aikaisemminkin olleen ongelman, mutta en kyllä varmasti osaa sanoa kun en tiedä mitä korjauksia tuolla välillä on tullut, mutta sitä voisi kokeilla jos saat jostain kameran testiin.

Joka tapauksessa tuossa versiossa tuo Bridged IP on se vaihtoehto jossa koneet saavat julkisen ip:n.
Koitin tuota Bridged IP:tä. Tuloksena Saunavisio (Buffalon piuha-->langaton konvertteri) eikä puhelin enää saaneet yhteyttä langattomaan verkkoon. Saunavisio kyllä sanoi että yhdistetty mutta ei silti saanut yhteyttä Saunalahden serveriin. Eli kun tuo Bridged IP on päällä, miten verkkolaitteet pitää konffata? Manuaalinen IP (mikä?) vai DHCP?

Koitin tuota vain kerran ja Homebox sekoilee muutenkin herkästi niin voihan olla että oli vaan joku bugi.. Nyt kun sain sen taas toimimaan niin en heti viitsi sorkkia uudestaan  :-",,,null,null,2012-03-23 08:31:30.0,0
123,5311,5303,5303,1220212643000,3202,0,59487,0,Vs: IP-kameran asennus ja asetukset Wippies-boxissa,"

Koitin tuota Bridged IP:tä. Tuloksena Saunavisio (Buffalon piuha-->langaton konvertteri) eikä puhelin enää saaneet yhteyttä langattomaan verkkoon. Saunavisio kyllä sanoi että yhdistetty mutta ei silti saanut yhteyttä Saunalahden serveriin. Eli kun tuo Bridged IP on päällä, miten verkkolaitteet pitää konffata? Manuaalinen IP (mikä?) vai DHCP?

Koitin tuota vain kerran ja Homebox sekoilee muutenkin herkästi niin voihan olla että oli vaan joku bugi.. Nyt kun sain sen taas toimimaan niin en heti viitsi sorkkia uudestaan  :-


Bridged ip -tilassa kaikki laitteet saavat DHCP:llä julkisen ip:n ja kiinteää ip:tä ei tule missään tapauksessa käyttää koska välissä ei tehdä mitään osoitteenmuunnoksia. Sekoilusta en tiedä kyllä mitään, koska hyvin tuo minulla on toiminut.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

kiinteää ip:tä ei tule missään tapauksessa käyttää koska välissä ei tehdä mitään osoitteenmuunnoksia.


Laitteiden konfigurointiin käytetään nimen omaan kiinteää ip-osoitetta. Ja voi niitä kiinteitä osoitteita käyttää omassa verkossa muutenkin. Modeemin ollessa siltaavassa tilassa kiinteillä osoitteilla ei vain pääse internettiin jos verkon nurkalla ei ole omaa reititintä.
Huomenna saan uuden IP-kameran, joten sitten nähdään toimiiko.

Olen nyt jo kuitenkin koekäyttänyt tuota Bridged IP-tilaa.
- Saunavisiota en saa toimimaan ollenkaan, tai oikeammin tätä: http://www.buffalo-technology.com/products/wireless/wireless-g-mimo-performance/wireless-g-mimo-performance-ethernet-converter/ ' TARGET='_blank
Laitoin konvertterista DHCP:n päälle (normaalisti manuaalinen 1.1.1.1). Saunavisio saa kyllä IP-osoitteen ja sanoo "yhdistetty ethernet-kaapelilla" mutta omiin tallenteissin ym. ei pääse. Saunavisio INFO valikossa lukee kohdassa Internet "Epäonnistui".
- Verkosta on tullut hieman epävakaa. Kaksi kertaa on netti pätkäissyt pöytätietokoneesta, ensimmäisellä kerralla pidemmäksi aikaa, johon edes boxin boottaus ei auttanut (Internet valo ei syttynyt boxiin ollenkaan). Tämä tapahtui illalla, ja aamulla tuo valo sitten taas paloi ja netti toimi.. Toisella kerralla meni poikki vain muutamaksi sekunniksi, jonka huomasi vain siitä että pikaviestin kirjautui ulos ja tiedostolataukset pysähtyivät.
- Tälläkään hetkellä en pääse boxin yhteysasetuksiin osoitteessa http://192.168.0.1 ' TARGET='_blank . Heti kun olin tuon Bridged IP tilan laittanut päälle, asetussivu toimi, mutta seuraavana päivänä ei enää toiminut, ensin pöytäkoneessa, sitten muutaman tunnin päästä lakkasi toimimasta kannettavastakaan (oli tosiaan vaihe jossa pöytäkoneesta ei päässyt mutta kannettavasta pääsi.. outoa).

Kiitos kaikille jotka ovat jaksaneet jakaa neuvojaan. Oudon vaikealta tämä tuntuu, onkohan kukaan koskaan saanut jossain IP-kameraansa toimimaan 😃
Noniin eli Saunalahdelta vastattiin että tuo "yhteydettömyys" boxiin on normaalia.

IP-kamera toimii nyt, joten siltä kannalta hieno juttu. Ikävä kyllä niin kauan kuin tuo Buffalo ei toimi Bridged IP-tilassa en sitä kuitenkaan oikein viitsi käyttää. Selvitykset jatkuvat..

Osallistu keskusteluun