Kysymys

Kaapelimodeemi probleemi

  • 3 kesäkuu 2010
  • 11 kommenttia
  • 1748 katselukerrat

  • Keskustelija
  • 3 kommenttia
Hei!
Tilasin ja sain kaapelimodeemi yhteyden ja kaapelimodeemin, Elisa Cable Gateway, Bewan Box c5200n.
Osaako kukaan kertoa miten saisin siinä wlan, in toimimaan?
Valot purkissa kyllä vilkkuu tyylikkäästi ja nettiyhteyskin toimii langallisena, mutta wlan ei näy tietokoneella haettaessa eikä kännykässäkään.
Eihän tuo ole valmiiksi jokin piiloitettu yhteys, vai olisiko ollut tuurit niin hyvin kohdillaan, että olisin saanut viallisen laitteen??
Onko kenelläkään kokemusta samaisesta laitteesta?
Miten on lähtenyt pelittämään ja asetukset onistuneet?
Kauanko kestää asetusten voimaan tulo jos käy muuttamassa oma saunalahti sivulta wlan asetukset?
Tehdas asetuksien tiedot ovatkin painettuna purkin pohjassa, niillä ei oikein ollut menestystä.
Sielläkin tuli käytyä katsomassa ja siellä näkyy, että laite ei ole koskaan havaittu verkossa. Pitäisikö olla?
Olisi kiva saada jokin laista kommenttia ja kokemuksia kyseisestä laitteesata.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

11 kommenttia

Mulle vähän samanlaista, paitsi että wlan näkyy puhelimessa - avain vaan ei toiminut...

Olen myös käynyt kattomassa oma.saun...sivussa, mutta ei munkaan modeemi ole koskaan havaittu verkossa. Viikon ajan on ollut siellä ja netti toimii muuten. Resetoinut kolme kerta, muttei mitään tapahdu.

Laitoin asiakaspalveluun viesti, niin saa nähdä löytyykö ratkaisun jostain.
Moro,

Eilen sain kanssa kyseisen boksin ja aikani tappelin, jotta WLAN rupesi toimimaan. Eli jostain syystä boksissa valmiina oleva salaus ( WPA2) ei suostunut toimimaan suoraan omalla koneella. Boksi kyllä näkyi mutta kirjaantuminen ei vain onnistunut...

Omalla kohdalla ainakin auttoi, kun kävi boksin asetuksista suoraan muuttamassa WLANin salauksen asetuksia ( ip: 192.168.100.1, admin & password). Muutin muistaakseni TKI tai vastaavan ENEA:ksi ( voivat olla väärin mutta antavat ainakin suuntaa 🙂 muuta en jaksanut ruveta värkkäämään.  Tämän jälkeen koneelta katsottuna oli käytössä WPA salaus ja wlan pelitti hienosti boksin tunnareilla  ;D.

Kuitenkin saunalahden sivuilla näkyy, ettei boksi ole ollut verkossa, vaikka yhteys toimii?? Mikähän tuossa  ???
Jep Jep,

Nyt saunalahti on näköjään havainnut laitteen verkossa ja ilmeisesti päivittänyt boksin tai jotain ( ohjelmistonversio nyt C50D01-DEV-28173) mutta samalla loppu wlan toiminta ( toimi kuintenkin jo n. 1,5 viikkoa 🙂, enkä pääse enää kirjautumaan ja muuttelemaan modeemin omia asetuksia.

Aiemmin 192.168.100.1 osoiteella aukesi tosiaan myös Elisalle "modatut" konfigurointi sivut mutta nyt boksi näyttää vain "general info" sivun ja mahdollisuuden boksin firmiksen päivittämiseen...

Oma.sauna.. sivuilta kävin päivittämässä wlan asetukset mutta ongelmaa pysyi (asetukset menivät läpi, ainakin verkonnimi vaihtui..) Onko tuo ohjelmistoversio vanha vai uusi ja saakos tuohon nuita firmiksiä jostain ?? Boksina bewan ibox c5200.

( ohjelmistonversio nyt C50D01-DEV-28173)
...
Onko tuo ohjelmistoversio vanha vai uusi ja saakos tuohon nuita firmiksiä jostain ?? Boksina bewan ibox c5200.

Näyttää vanhalta, mulla on C50D01-Elisa-RC3-30392 ja Elisalla on jo jakelussa C50D01-Elisa-RC3-32693. Tuolla lisää aiheesta:
http://palsta.elisa.fi/index.php/topic,309.255.html
Oli juurikin sama ongelma ja soitin asiakaspalveluun ja valitin vanhasta firmiksestä. Pakottivat päivityksen ja nyt pelittää... Aika ärsyttävää vaan että nyt ei sitten tosiaan toimi enää boksin omat asetukset eli ei oo porttiohjauksia tai mitään. Aika kädetön laatikko tollasenaan...  😠
itselläkin taisi eilen vaihtua firmis purkkiin ja asetussivulta ei enää tosiaan voi tehdä oikeastaan mitään kun ennen pystyin ohjaamaan portit yms... :(

samalla oma.saunalahti palvelukin alkoi tunnistaa modukan mutta myös minulta loppui wlanin toiminta. Se kuitenkin alkoi toimimaan kun kokeilin boxin omilla oletusasetuksilla. koitin päivittää wlanin nimeä ja passua mieleiseksi mutta eivätpä tuntuneet vaihtuvan miksikään. nyt ei verkon ssid:tä saa edes piilotettua ilmeisesti.
Nyt uusi firmis mutta wlan yhdistäminen jummaa XP:llä kohtaan "odotetaan verkkoa...". Muutokset sivustolta näyttävät päivittyvän mutta ei vaan onnaa. Oisko neuvoja??
jahas, juhannuksen vietosta palattuani (eilen) oli lakannut wlan toimimasta. ei yhdistänyt omilla tekemilläni muutosasetuksilla eikä myöskään oletusasetuksilla. ei näy itseasiassa koko wlanin ssid:tä.

noh nyt sitten lakkasi toimimasta koko netti kokonaan. olen resetoinut boxin muutaman kerran eikä näytä auttavan. up- ja downstream valot vilkkuvat jatkuvasti mutta muut valot palavat kuten pitääkin.

kylläpä vaikuttaa lupaavalta touhulta tämä meininki.

firmis C50D01-Elisa-RC3-30392
Onnistuin näpräämään kotiboksin (Bewan c5200n) sillattuun tilaan. Se toimii hienosti, mutta miten saisin laitteen takaisin nattaavaksi, kun purkin omalle vaatimattomalle hallintasivulle ei enää pääse (=ei löydy) wlanista eikä lanista?

Onnistuin näpräämään kotiboksin (Bewan c5200n) sillattuun tilaan. Se toimii hienosti, mutta miten saisin laitteen takaisin nattaavaksi, kun purkin omalle vaatimattomalle hallintasivulle ei enää pääse (=ei löydy) wlanista eikä lanista?


Laita koneellesi kiinteä ip, esim 192.168.100.10 - ei tarvi gatewayta eikä nimipalvelua. Sitten selaimella normaaliin tapaan yhteys http://192.168.100.1 ja moodi vaihtoon...
Kiitos, noinhan se sujui.