Kysymys

Kaapelimodeemi (TuplaLaajakaista 10+2) ja säännöllinen uudelleenkäynnistys

  • 15 elokuu 2010
  • 4 kommenttia
  • 784 katselukerrat

Hei,

Ostin n. kuukausi sitten TuplaLaajakaista-paketin, jossa sain 10 megan kaapeliliittymän. Asennus ja käyttöönotto meni todella hyvin, netti toimi heti silloin, kun pitikin eikä vanhan ja uuden liittymän välille tullut mitään katkosta. Hieno juttu!

Nyt olen kuitenkin huomannut, että kaapelimodeemin WLAN-verkko lakkaa toimimasta ainakin kerran viikossa. Kaikki näyttää olevan kunnossa, mutta yhtäkkiä en enää pääse kiinni langattomaan verkkoon. Tilanne korjaantuu ainoastaan uudelleenkäynnistämällä modeemi - ja tämä kikka toimii joka kerta. Tästä pääteltynä ongelma tuntuu liittyvän itse kaapelimodeemilaitteeseen.

Onko muilla vastaavia kokemuksia tai Saunalahdella tietoa mahdollisesta viasta ja ennen kaikkea korjauksesta?

/j

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Kiitos Saunalahti kommenteista. Myöskään tukeen ei pääse valtavan ruuhkan takia...

Niin, onneksi on sentään tämä tuplalaajakaista niin pääsee tikulla nettiin.
Itsellä modeemi käynnistää itsensä uudelleen aina jos toisella koneella liittyy verkkoon WLAN-yhteydellä. Käytännössä siis kaikki valot syttyvät ja sammuvat virtavaloa lukuunottamatta ja yhdistää verkkoon uudelleen hakemalla U- ja D-signaalit ja IP-osoitteen. Onkohan muilla ollut vastaavaa vai sattuiko modeemista kohdalle vain maanantaikappale?

Koneina iMac ja MacBook (molemmissa OS X 10.6.4). Sama ongelma, jos koittaa tv:n (Sony) wlan tikulla liittyä ja katsoa esim. YLE Areenaa. Aina boottaus kun laite liittyy verkkoon. Ei merkitystä onko aikaisempi kone kiinni verkkokaapelilla tai wlanilla.

Koitettu vaihtaa eri kanavalle automaattisesta, 1 ja 6, mutta sama ongelma. Resetointia tarvitsee vielä koittaa. Muita ideoita?

Kotiboksi kaapelimodeemi Bewan C5200n, ohjelmistoversio C50D01-Elisa-RC3-32693

EDIT: Vanhalla kannettavalla (Acer Aspire 3003 WLMi) ei modeemi kaadu, vaikka olisikin jo toinen kone kiinni. Yhdistää siis wlaniin kaatamatta kaapelimodeemia. Televisiolla ja MacBookilla boottaa edelleen yhdistettäessä.

Itsellä modeemi käynnistää itsensä uudelleen aina jos toisella koneella liittyy verkkoon WLAN-yhteydellä. Käytännössä siis kaikki valot syttyvät ja sammuvat virtavaloa lukuunottamatta ja yhdistää verkkoon uudelleen hakemalla U- ja D-signaalit ja IP-osoitteen. Onkohan muilla ollut vastaavaa vai sattuiko modeemista kohdalle vain maanantaikappale?

Koneina iMac ja MacBook (molemmissa OS X 10.6.4). Sama ongelma, jos koittaa tv:n (Sony) wlan tikulla liittyä ja katsoa esim. YLE Areenaa. Aina boottaus kun laite liittyy verkkoon. Ei merkitystä onko aikaisempi kone kiinni verkkokaapelilla tai wlanilla.

Koitettu vaihtaa eri kanavalle automaattisesta, 1 ja 6, mutta sama ongelma. Resetointia tarvitsee vielä koittaa. Muita ideoita?

Kotiboksi kaapelimodeemi Bewan C5200n, ohjelmistoversio C50D01-Elisa-RC3-32693

EDIT: Vanhalla kannettavalla (Acer Aspire 3003 WLMi) ei modeemi kaadu, vaikka olisikin jo toinen kone kiinni. Yhdistää siis wlaniin kaatamatta kaapelimodeemia. Televisiolla ja MacBookilla boottaa edelleen yhdistettäessä.


Itse asentelin eilen saman modeemin ja täysin sama ongelma. Kun ottaa Mac:llä (OS X 10.5.8 ) yhteyden wlaniin aloittaa modeemi bootirundin, joka kestää 3-4 boottausta. Aikaisemmin minulla oli Bewan CM100 modeemi, jonka vaihdoin tähän nykyiseen, koska CM100 meni jumiin, jos latausnopeus nousi yli 150 kb/s. Onko asiaan tullut teillä muutoksia?

Itsellä modeemi käynnistää itsensä uudelleen aina jos toisella koneella liittyy verkkoon WLAN-yhteydellä. Käytännössä siis kaikki valot syttyvät ja sammuvat virtavaloa lukuunottamatta ja yhdistää verkkoon uudelleen hakemalla U- ja D-signaalit ja IP-osoitteen. Onkohan muilla ollut vastaavaa vai sattuiko modeemista kohdalle vain maanantaikappale?

Koneina iMac ja MacBook (molemmissa OS X 10.6.4). Sama ongelma, jos koittaa tv:n (Sony) wlan tikulla liittyä ja katsoa esim. YLE Areenaa. Aina boottaus kun laite liittyy verkkoon. Ei merkitystä onko aikaisempi kone kiinni verkkokaapelilla tai wlanilla.

Koitettu vaihtaa eri kanavalle automaattisesta, 1 ja 6, mutta sama ongelma. Resetointia tarvitsee vielä koittaa. Muita ideoita?

Kotiboksi kaapelimodeemi Bewan C5200n, ohjelmistoversio C50D01-Elisa-RC3-32693

EDIT: Vanhalla kannettavalla (Acer Aspire 3003 WLMi) ei modeemi kaadu, vaikka olisikin jo toinen kone kiinni. Yhdistää siis wlaniin kaatamatta kaapelimodeemia. Televisiolla ja MacBookilla boottaa edelleen yhdistettäessä.


Saunalahden tuen mukaan kyseessä ei ole vika vaan ominaisuus. Elisan Palstalla on asiasta ketju: sanovat, että OS X tai WIN 7 kaatavat tuota. Soittelin viime viikolla tukeen lähes päivittäin lähinnä öiseen aikaan, että pääsin läpi. Pitkien purnausten jälkeen oltiin minua ohjaamassa maksullisen oma gurun puolelle, koska kiinteällä IP:llä boksi ei kuulemma kaatuisi. En hyväksynyt tätä vaihtoehtoa vaan kyllä heidän liittymänsä kuuluu toimia kuten kaikki muutkin. Otin puheeksi määräaikasen sopimuksen purkamisen ja siinä vaiheessa tarjottiin sitten lähetettäväksi uusi samanlainen modeemi. Tuki aiemmin tosiaan sanoi, että se ei ole vika vaan ominaisuus, mutta uskoiko hän sitten, että uudessa laitteessa ei olisi samaa ominaisuutta? Uusikin modeemi kaatuu liki poikkeuksetta kun siihen Macilla ottaa yhteyttä. Pitänee jatkaa soittelua tukeen ja koittaa painostaa saada boksin firmis kuntoon, sehän se syyllinen on ja sauniskin asian tietää. Firmishän ei ole edes valmis vaan RC3 eli "ehdokas julkaistavaksi tuotteeksi"! Boksi toimi aivan täysin ensimmäisen pari viikkoa, mutta sitten ilmeisesti johonkin tehtiin jotain muutoksia ja ongelmat alkoivat.

Välitön ratkaisu ongelmiin olisi antaa halukkaille laitteen alkuperäinen valmistajan tekemä ohjelmisto, jossa olisi kaikki ne säädöt jota tuollaisessa kuuluu olla, mutta jostain syystä sitä ei käyttäjien pyynnöistä huolimatta ole annettu.