Vastattu

Kahden modeemin kytkeminen toisiinsa-mitkä asetukset?

  • 15 December 2015
  • 7 kommenttia
  • 6473 katselukerrat

  • Keskustelija
  • 3 kommenttia
Tarkoitukseni on kytkeä kaksi modeemia yhteen jotta saan laajennettua wlan verkkoa. Millä asetuksilla saan jälkimmäisen (Zyxel 660HW-D1) toimimaan? Wlanilla saan siihen yhteyden mutta internettiin se ei suostu menemään.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi sakarialanne 16 December 2015, 07:30

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

7 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +3
Joudun tunnustautumaan melkoiseksi poropeukaloksi tällaisten kikkailuiden suhteen. Mites muut palstalaiset, löytyykö vinkkejä?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23
vmv1 kirjoitti:
Tarkoitukseni on kytkeä kaksi modeemia yhteen jotta saan laajennettua wlan verkkoa. Millä asetuksilla saan jälkimmäisen (Zyxel 660HW-D1) toimimaan? Wlanilla saan siihen yhteyden mutta internettiin se ei suostu menemään.

Tervetuloa Palstalle 
  • ? !

    Sun pitää laittaa se kokonaan siltaavaksi, se ei osaa reitittää liikennettä jos DSL-porttia ei käytetä.

    Joko lataat ja päivität siltaavan firmiksen http://support.zyxel.fi/P660HW-D1/ osoitteesta löytyy sopiva tiedosto tai sitten veivaat asetukset manuaalisesti.

    Tämä sillä oletuksella, että olet modeemeja toisiinsa yhdistämässä langallisesti LAN-porttien kautta. Langattomasti ei taida onnistua, koska tuo ei esim. WDS:ää tue, on sen verran wanha laite.
  • Kiitos neuvosta. Joo,kaapelilla yritän modeemit kytkeä toisiinsa LAN-porttien kautta. Joku tässä kuitenkin tökkii; latasin manitsemastasi linkistä siltaavan firmiksen mutta asennus ei lähde käyntiin. Asennusohjelma ilmoittaa,ettei saa yhteyttä purkkiin. Itse kuitenkin pääsen purkin hallintasivulle.
    Käyttäjätaso 7
    Kunniamerkki +23
    No koitahan sitten itse veivata asetukset. Tuossa on video vähän eri mallinumerolle mutta samat jutut pätevät sinunkin malliisi. https://www.youtube.com/watch?v=6UBTQT3G704
    Kiitos,nyt alkoi pelittämään mutta modauksen jälkeen en enää pääse tämän purkin hallintaikkunaan. Ilmeisesti siltaavana ko purkilla ei ole enää IP:tä eikä siihen siksi pääse käsiksi,vai ymmärsinkö oikein? Ainoa tapa jonka keksin on resetoida koko purkki jolloin tehdasasetukset tulevat taas voimaan.
    Käyttäjätaso 7
    Kunniamerkki +23
    Kyllä sillä purkilla siltaavanakin on IP-osoite mutta koneellasi on IP-osoite ihan eri verkosta, sen takia et pääse kiinni.

    Jos jostain syystä haluat purkkiin päästä kiinni, sen ollessa siltaavana, määritä koneelle manuaalisesti IP-asetukset, esim. 

    IP 192.168.1.10

    GW 192.168.1.1

    MASK 255.255.255.0

    Sitten kun olet haluamasi asiat "katsonut" purkista, voit vaihtaa koneen IP-asetuksiin DHCP-asetuksen takaisin päälle ja se saa uuden IP-osoitteen, tässä sinun toteutuksessa sen toisen modeemisi DHCP-palvelimelta.

    Toisaalta, miksi sinun pitäisi tuota P661 modeemin hallintasivua ylipäätään päästä katsomaan, silloin kun se on siltaavana, ei siinä ole mitään "älykkyyttä", se toimii vain kytkimenä, eikä reititä mitään. WLAN-verkon nimeä/salausta jos haluat vaihtaa, niin tarvitset hallintaa, mutta eikai sitäkään tarvitse "koko ajan" tehdä ?
    Joo,eipä sinne siltauksen jälkeen juuri asiaa taida olla. Törmäsin tähän ("kadonneeseen" purkkiin) kun siltaukseni jälkeen Wlanin salasanakysely ei ollutkaan enää päällä.Kun sitä sitten yritin laittaa päälle niin ei löytynyt koko purkkia. No,ongelmat on nyt ratkaistu,kiitos avusta!