Vastattu

Kaksi eri liittymää samaan aikaan?


Hei, minulla on vielä DNA:n määräaikainen laajakaistaliittymä käytössä, mutta se on aivan liian hidas hintaansa nähden, eikä tyydytä tarpeitani. En siis voi purkaa heidän sopimusta, mutta voinko ottaa siihen päälle teidän laajakaistaliittymän? DNA:lla ei ole tarjota minun osoitteeseeni tarpeeksi nopeaa yhteyttä, mutta teillä on. Olen kiinnostunut ostamaan teiltä sellaisen, mutta mietityttää toimiiko se päällekkäin toisen kanssa?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi sakarialanne 21 March 2018, 13:17

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

12 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Hei, minulla on vielä DNA:n määräaikainen laajakaistaliittymä käytössä, mutta se on aivan liian hidas hintaansa nähden, eikä tyydytä tarpeitani. En siis voi purkaa heidän sopimusta, mutta voinko ottaa siihen päälle teidän laajakaistaliittymän? DNA:lla ei ole tarjota minun osoitteeseeni tarpeeksi nopeaa yhteyttä, mutta teillä on. Olen kiinnostunut ostamaan teiltä sellaisen, mutta mietityttää toimiiko se päällekkäin toisen kanssa?

Kyse lienee kiinteästä liittymästä. Kahta päällekkäistä liittymää ei yleensä voi olla yhtä aikaa toiminnassa samaan huoneistoon tai ainakin huoneistoon pitää olla kahdet kaapelit.

Toki voit Irtisanoa sen DNA:n ja ottaa Elisan liittymän , mutta määräaikaisuuden ajan joudut siitä maksamaan normaali hinnan.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Riippuu yhteyden tekniikasta.

Mitä kautta nykyinen liittymäsi toimii (ADSL/VDSL, Kaapelimodeemi, ETH, mobiili)? Ja mitä Elisa näistä tarjoaa?

Kärjistäen esim. jos käytössäsi on DNA ADSL/VDSL-yhteys et voi ottaa päälle Elisan ADSL/VDSL yhteyttä, mutta jos elisa tarjoaa kaapelimodeemiliittymää niin voit ottaa sen käyttöön tuon DNA:n rinnalle.
Jos huoneistoon menee vain yksi nousupari, päättää huoneiston haltija, mihin sitä käytetään.

Eli asiakas voi tilata Elisalta liittymän, joka kytketään DNA:n tilalle, mutta asiakas joutuu silti maksamaan molemmista liittymistä, vaikkei voi käyttääkään kuin toista niistä.
Käyttäjätaso 7
Minulla on sellainen järjestely , että kiinteä laajakaista on yhdeltä operaattorilta ja sitten minulla on mobiililaajakaista toiselta operaattorilta. Liittymät on kytketty kuormanjaolla varustettuun reitittimen ja käytän molempia liittymiä samanaikaisesti. Reititin huolehtii kuormanjaosta automaattisesti.
Kiitos kaikille vastauksista. Käytössä siis tällähetkellä DNA Laajakaista 24 (DSL) ja tarkoituksena ostaa Saunalahti Taloyhtiölaajakaista Elisalta.

Käytössäni on myös tällä hetkellä Inteno VG50A modeemi. Voinko käyttää sitä Elisan laajakaistan yhteydessä?
Käytössäni on myös tällä hetkellä Inteno VG50A modeemi. Voinko käyttää sitä Elisan laajakaistan yhteydessä?

Vähän varauksella suhtautuisin luettuani Telian Palstalta tapauksen, jossa DNA:n aikainen Inteno VG50A modeemi ei lähtenyt toimimaan Telian VDSL2-liittymässä, vaikka VDSL2-modeemi onkin kyseessä ja Sonerakin on samaa laitetta aikoinaan toimittanut. Ehkä jotain custom-firmware ongelmaa.
Tilasin Elisan taloyhtiölaajakaistan jonka piti aueta tässä kuussa, täytin myös teidän lähettämän valtakirjan jossa annoin luvan irtisanoa DNA:n määräaikaisen sopimuksen teidän yhteyden tullessa tilalle. Puhuin myös DNA:n asiakaspalvelun kanssa jonkin aikaa sitten joka lupasi, että heidän määräaikainen sopimus perutaan kun Elisan taloyhtiölaajakaista tulee tilalle.

Nyt saan kiireellistä viestiä Elisalta, että nykyisellä operaattorillani on määräaikaisuus voimassa mikä estää vaihdon Elisa Saunalahti liittymään. Siis mitä? Vasta täytin valtakirjan jotta se taloyhtiölaajakaista saataisiin tilalle, ja DNA:n asiakaspalvelija lupasi että näin onnistuisi. Soitin siis uudelleen vielä DNA:lle kysyäkseni asiasta, tällä kertaa asiakaspalvelija väitti ettei mitään yhteyttä olisi edes tulossa DNA:n ADSL-liittymän päälle, jolloin määräaikaisuus jatkuisi ja joutuisin maksamaan vielä 12kk siitä surkeasta 25M (parasta mitä heillä on tarjota osoitteeseeni alle 50€ hintaluokasta) liittymästä.

Sitten soitin vielä Elisalle, niin teillä taas kerrottiin että kyllä se uusi teidän liittymä taas tulisi siihen DNA:n päälle. Tässä on nyt hirveä ristiriita mitä en ymmärrä?!
Taloyhtiöliittymän tuleminen kiinteistöön ei ole määräaikaisen sopimuksen purkuperuste, jos toinen operaattori voi liittymän edelleen oman liittymänsä teknisesti toimittaa. Niin pääsääntöisesti aina on, ellei laajakaistaa ole toteutettu kaapelimodeemilla ja samalla vaihdeta kaapelitv-operaattoria ja irtikytketä antenniverkkoa vanhan operaattorin vahvistimesta.

Jos DNA ei määräaikaisuutta pura, ei se Elisan liittymän toimittamista estä, mutta joudut silti maksamaan kahdesta yhteydestä, vaikka teknisesti et voi käyttää kuin yhtä, jos huoneistoosi tulee vain yksi nousukaapelipari. Jos tulee useampia, voidaan liittymät kytkeä toimimaan eri rasioista, mutta harvemmin nykyään useampaa kiinteän verkon liittymää kukaan tarvitsee.
Kiitos viestistäsi. Kerkesin jo tämän kaaoksen keskellä peruuttaa tilaukseni, mutta soitin uudestaan teidän asiakaspalveluun viestisi jälkeen ja tilasin sen uudestaan. Kerroin vielä tilanteen asiakaspalvelijalle, joka oli alkuun sitä mieltä ettei teidän liittymää voi kytkeä edes siihen päälle, mutta luettuani hänelle viestisi, hän tuntui ymmärtävän ja teimme tilauksen.

Nyt tuli taas viestiä että lähetämme valtakirjan täytettäväkseni, eli onko sillä täyttämisellä edes mitään väliä, jos sillä ei voida tehdä mitään toisen määräaikaisen liittymän sulkemiseksi? Ja tuleeko nytten uudestaan ne viestit teiltä ettei uutta laajakaistaa voida kytkeä kun DNA:n määräaikainen laajakaistasopimus on tiellä.. Huoh
Ei kannata mistään DNA-liittymästä puhua yhtään mitään mun mielestä niin ei sekoitu "soppa" liikaa.
Eli seuraavan kerran jos/kun saan teiltä viestin ''Nykyinen laajakaistaoperaattorisi on ilmoittanut, että sopimuksellasi on määräaikaisuus voimassa, mikä estää nykyisen liittymän vaihdon Elisan Saunalahti-liittymään. Soitathan mahdollisimman pian asiakaspalveluumme..''
-niin soitan teille ja sanon että toimittakaa se silti ja maksan molemmista liittymistä. Meneekö se tällä käskyllä läpi?
Pitäisi mennä. Uskallan väittää, että jos lisäksi vielä kerrot, että sinua ei haittaa vaikka sitä toisen operaattorin liittymää et edes voisi käyttää niin on asia kirkas kelle tahansa asiakaspalvelussamme.