Kiinteä laajakaista hidas

  • 14 heinäkuu 2019
  • 3 kommenttia
  • 468 katselukerrat

  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 0 kommenttia
Hei.

Minulla on käytössä kiinteä laajakaista (saunalahti kotikuitu 100mb) ja se on tänään alkanu oireilemaan. Sivut yms lataa erittäin hitaasti, mutta wlan toimii kännykällä ja telkkarissa hyvin.

Olen resetoinut modeemin 2x ja uudelleen käynnistelly modeemia tuloksetta.

Tein viamäärityksen "Windows ei pystynyt tunnistamaan tämän verkon välityspalvelinasetuksia automaattisesti"

Oisko jotain helppiä tähän hätään?

Modeemina on ZyXEL VMG3925-B10B

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Moro @Naddy ja tervetuloa OmaYhteisöön! 🙂 Onko toi hidastelu nyt siis ainoastaan tuolla yhdellä tietokoneella? Silloin ongelma jäänee tietokoneeseen eikä niinkään yhteyteen tai reitittimeen 😕 Onko tietokoneelle tullut tai onko siihen tarjolla mitään päivityksiä?`Onhan tuo tietokone käynnistelty uusiksi myös? Minkälaista tulosta tietokoneella saa esim. elisa.fi/nopeustesti sivun testillä?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
@Naddy Minkälaisia nopeuksia puhelin saa kotona, jos se ei ole langattomassa verkossa kiinni? Mikäli nopeudet ovat hyviä, laita kännykästä Internet -yhteyden jako päälle ja yhdistä kone tähän kännykän luomaan verkkoon. Jos nopeudet paranevat, ei vika ole koneessa vaan tuossa Zyxelin ohjelmistoversiossa. Puhelimella voi testata nopeuksia esim. Speedtest -nimisellä sovelluksella, joka löytyy puhelimen kaupasta (Play-kauppa / App Store).

Tuon Zyxelin kanssa on ollut aiemminkin sellaisia ongelmia, että osa laitteista toimii langattomassa verkossa ihan hyvin ja osa ei. Huonoimmillaan tilanne on ollut sellainen, että osa laitteista ei edes pääse langattomaan verkkoon ja tuota Zyxeliä joutuu resetoimaan toistuvasti, että laitteet toimisivat edes jollain tasolla.

Toki myös koneen ikä voi vaikuttaa tähän. Jos puhelin ja tabletti ovat modeemin 5GHz -taajuudella ja kone (sillä ruuhkaisemmalla) 2,4GHz -taajuudella voi tämäkin jo itsessään vaikuttaa asiaan. Jos koneen langattomien verkkojen haku löytää kaksi samannimistä verkkoa, yhdistä siihen, jonka perässä on 5G -merkintä. Jos tuota 5G -versiota ei näy, kone tukee ainoastaan 2,4GHz -taajuutta. Tällöin modeemista kannattaa asettaa kiinteä WLAN -kanava tuolle 2,4GHz -taajuudelle. Se saattaa auttaa silloin kun yhteys tuntuu takkuilevan.

EDIT: Viestin sisältöä muokattu hiukan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Mikä Windows-versio sulla on koneessa?

Osallistu keskusteluun