Vastattu

Kiinteän liittymän nopeuden nosto

  • 7 April 2018
  • 7 kommenttia
  • 1416 katselukerrat

Päivitin aikaisempaa 100/10 megan liittymää nopeampaan 250/50 megaiseen. Sopimus astui voimaan mutta latausnopeus ei noussut vaikka uploadi nousikin sovittuun 50 megaan. Vaihtelin kaikki omat kaapelit jo cat6 johdoiksi mutta ei ollut vaikutusta. Aikaisemmin ei ollut edes mahdollisuutta nopeampaan kuin satamegaiseen. Missäköhän voisi olla vika?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Anonymous 7 April 2018, 07:13

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

7 kommenttia

Omassa modeemissani on 4 verkkoliitäntä porttia ja kaikkiin saa asetettua nopeus rajoituksen joten oletko tarkistanut ne?
Muussa tapauksessa soita häiriöistä asiakaspalveluun josta vastataan 24/7 kun kuuntelet alkuhöpinät pois niin vastaa vikapalvelu.
Omagurulle soitossa menee vain rahat.

Asiakaspalvelu 010 190 240 (mpm/pvm)
Pitääpä katsoa kun pääsen kotia, rivitalo tosiaan kyseessa ja sähkökaappiin tulee ethernetpiuhalla talojakamosta kaapeli. Oma modeemi toimii lähinnä vain kytkimenä.
Tuossa tapauksessa voi kokeilla vaikka läppärillä suoraan talokaapelista jättämällä modeemin pois välistä, mitä silloin tulee?
Myös ilman modeemia lataus jää vajaaseen sataan megaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Myös ilman modeemia lataus jää vajaaseen sataan megaan.

Siinä tapauksessa yhteys Elisan asiakaspalveluun / vikapalveluun, jotta lähtevät tutkimaan, miksi linjan download ei nouse, vaikka upload nousi.

Koneessasi on luultavimmin gigabitin verkkokortti, ettei jää siitä kiinni?
Intelin gigabitin kortti juu, ei ole siitä kiinni. Pitääpä tosiaan soitella tuonne vikapalveluun.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23
Intelin gigabitin kortti juu, ei ole siitä kiinni. Pitääpä tosiaan soitella tuonne vikapalveluun.

Kertoohan se verkkokortti, että ethernet-linkki on muodostunut GE-moodissa eli 1Gbps nopeudella ? Kerroit aiemmin, että käytössäsi on CAT6-kaapeli, eli sen puolesta ok, mutta voisit vielä kokeilla duplex-asetuksia rukata omasta päästä ja jos sekään ei auta, niin katsotaan sitten operaattorin päästä.

Kerroit myös, että aiemmin ei nopeampaa kuin satamegaista ollut tarjolla. Onko tiedossa, että onko taloyhtiön kytkimet päivitetty ja sen myötä tullut suurempia nopeusluokkia tarjolle ? Voi nimittäin olla sellainenkin harmillinen+harvinainen tilanne, että virheellisesti tarjotaan myyntisaatavuudessa gigaista nopeutta, mutta kiinteistön kytkimet ovat maksimissaan sataan megabittiin kykeneviä ja niitä pitää käydä vaihtamassa.