Vastattu

kodin netti

  • 8 December 2020
  • 3 kommenttia
  • 597 katselukerrat

Uudessa asunnossa on jokaisessa huoneessa rj11 pistokkeet ja sulakekaapista saa valita minkä rasian ottaa käyttöön. Talo on 2-kerroksinen ja haluaisin koko talon kattavan WLAN-verkon. Miten tämä toteutetaan?   Haluan pöytäkoneen kytkeä  piuhalla kiinni mutta siinä on rj45 ,pitääkö välissä olla modeemi vai miten tämä toteutetaan? Sama ongelma on myös telkkarissa jossa myös rj45 sisääntulo. 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Patomiäs 18 December 2020, 12:59

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

Kuinka vanha talo on oikein kyseessä siis rakennusvuosi?

 

Jos on esim. 1990-luvulla tehty, niin siellä on RJ11, mutta jos siellä tyyliin lähemmäs 2010, niin pitäisi löytyä jo RJ45-pistokkeet. Ihan uusiin ei ole enään missään vaiheessa tehty kuin RJ45 eli cat5, cat5e, cat6, cat6a tai cat7 kaapelit seinän sisällä.

Jos on vanhempi talo, siellä joku operaattori todennäköisesti käyttää jotain DSL-pohjaista laajakaistaa eli RJ11 tai kaapelimodeemia eli antennipistokkeesta. Tai saattaa olla, että on saneerattu sisäverkko valokuidulla eli joko kuitupäätelaite valmiina tai sitten asentaja joutuu asentamaan sellaisen.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Moi @Samkopo tervetuloa OmaYhteisöön. 

Laitatko vaikka sen uuden asunnon osoitteen tonne sun profiilin yksityisiin tietoihin niin voidaan vilkaista minkälaista yhteyttä sinne on meidän kautta saatavilla niin osataan sitten kattoa millaista modeemia tms. sinne sit pitäis asetella. :) 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Rj11 viittaa DSL pohjaiseen nettiin eli tarvitset modeemin. Koko asunnon WLANin kattamiseen suosittelen MESH  ratkaisua ja tarvittaessa sitten joko piuhoittelua tai langatonta sovitinta laitteisiin joihin haluaa langallisesti yhteydet. Rj11 kautta voi adapterijohdolla reitittää toki Rj45 lähtöjä mutta laatu tiedonsiirrossa voi vähän kyllä kärsiä