Kysymys

Kokemuksia: Saunalahden Kaapelimodeemi 10M/2M - Cisco EPC3825 (Kotiboksi)

 • 1 marraskuu 2012
 • 37 kommenttia
 • 8719 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
 • Entinen OmaYhteisön jäsen
 • 14255 kommenttia


Moikka taas ja arvosteluinto sen kuin jatkuu. Tällä kertaa testissä on Saunalahden kiinteä laajakaista nimeltä Laajakaista Heti Kaapelimodeemi ja nopeus on minulle täysin riittävä 10M/2M ja hinta siis kolmisenkymppiä euroa. Saako rahalle vastinetta ja onko yhteys parempi kuin Saunalahden nettitikku maksiminopeudella? Otetaan selvää heti eikä kymmenen vuoden päästä! Pysy kyydissä ja nauti!

Paketin haku postista ja alkuelämykset


Saunalahtelaiseen tapaan paketti ei tule kotiinkuljetuksena vaan se joutuu hakemaan postista. Tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä samalla reissulla hain Lidlistä pikkunaposteltavaa asennuksen ajaksi. Olen ottanut kiinteän yhteyden, jotta pääsisin eroon epävakaasta mobiiliverkosta, jolla nopeus tuppaa vaihtelemaan koko ajan ja satunnaisesti se pyörii koko ajan nollissa. Yhden kilon painava paketti asetti odotukset korkealle.

Niin, mitähän siellä on, mikä painaa niin paljon? No syyhän oli selvästi se, että paljon oli pahvia ja laite oli muutenkin hyvin pakattu. No sisältä löytyi melko perustavaraa. Käytännössä mukana oli itse Cisco-kaapelimodeemi, RJ45-kaapeli, antennijohto, T-haaroitin, virtalähde aja esimerkiksi käyttöopas. Käyttöoppaassa heti alkuun toivoteltiin tervetulleeksi laajakaista-asiakkaaksi ja onniteltiin hyvästä valinnasta.Mukaanhan tuli myös CD-levy, jossa oli laajempi käyttöopas englanniksi, mutta sen lukemiseen ei ollut tarvetta. Paketin sisältö oli hyvää. Jopa Ciscon boksi oli musta ja itselläni näppäimistö, hiiri, tietokone ja musiikkitoistolaite on mustaa, joten väri sopii oikein hyvin sisustukseen. Asennuskin oli helppoa, koska laite oli valmiiksi salattu, piti vain liittää boksi kaapeliverkkoon ja odottaa rauhassa.

Käyttöoppaan mukaan linjan haku voi kestää kolme tuntia. Mutta ainakin itselläni laite nousi linjalle muutamassa vartissa. Ja sen jälkeen ei tarvinnut muuta kuin yhdistää WPS-painikkeen avulla tietokone ja älypuhelimeni tähän verkkoon. Langattomasti ja hyvin toimii. Tosin alussa ihmettelin miten nopeus voi jäädä 5M/1M, mutta vikapalveluun oltuani yhteydessä asia korjattiin ja nyt nopeus ollut aina 10M/2M - siitä siis maksankin.

Kaapelimodeemiyhteys osoittautui odotettua paremmaksi

Vaikka alussa jouduinkin olemaan yhteydessä vikapalveluun ja luulin ostaneeni sian säkissä, lopulta Elisan kyky ratkaista ongelma nopeasti ja kyky vastata puheluuni kummassakin soitossa alle 30 sekunnissa käänsi vaa'an positiivisen puolelle. Jos siis uusi yhteys ei  toimi, soittakaa se vikailmoitus. Elisa kyllä korjaa vian jos toisenkin tai ainakin auttaa sen rajauksessa. Minulla osasyynä oli myös huono pöytäkoneen WLAN.

Tosin tämähän ei ole selittänyt sitä miksi myös luuri kätteli samalla nopeudella. Mutta tosiaan vikailmoituksen jälkeen puhelin alkoi kätellä maksiminopeudella ja myöhemmin tajusin siirtää koneenkin lähemmäksi reititintä, niin täälläkin nyt puskee 10M/2M eli hyvä nopeus joka riittää yksin asuvalle jolla on kunnollinen pöytäkone ja älypuhelin. Vaikka käyttöni on vielä alkumetreillä, ei katkoksia kaapeliverkossa ollut.Musta boksi saa siis nettinsä kaapeliverkosta. Ja se toimii hyvin milloin vain kellon ympäri. Nopeus ei siis hidastele tiettyyn aikaan. Saunalahden Palstalla tuntuu moni haukkuvan tuota boksia tai kaapeliverkkoa hitaaksi, mutta ainakaan täällä mitään ongelmia ei ole. Boksi toimii hyvin langattomasti ja nettikin on tasaisen nopea pitkin päivää. Lataus on hieman yli megatavun sekunnissa.

Plussa myös siitä, että laitteessa on päävirtanappula. Sitä en tosin juuri käytä, koska sähkönkulusta tuo ei lisää merkittävästi. Ja vaikka vastaava 3G-laite olikin minulla päällä vuoden jokaisena päivänä, ei mitään ongelmia juuri ollut. Uskon, ettei tule tässäkään, nyt muutaman päivän kokemuksella laitetta ei ole tarvinnut käynnistää uudelleen kertaakaan. Joten antaa sen hyrrätä vaikka kellon ympäri.

 

Nettitikku on taakse jäänyttä elämää


Saunalahden nettitikku maksiminopeudella oli minun entinen ja ensimmäinen vakioyhteys. Vaikka nopeus olikin alueella parhaimmillaan 14,4/4 Mbit, niin pitkä vasteaika ja ajoittain nollanopeus, verkon ajoittaiset hidastelut ja muut vastaavat saivat aikaan sen, että jo perustiedoston lataus on voinut kestää, koska nopeus vaihteli sekunnista toiseen, jolloin luonnollisesti mm. sivujen avaus oli vaihtelevaa.

Erityisesti pitkä vasteaika sai aikaan sen, että Mokkula mietti jopa sekuntia ennen kuin edes alkoi ladata mitään. Kaapelimodeemissa ei ole mitään tuollaisia ongelmia eli nopeus on aina maksimissa, se ei vaihtele ja vasteaika on 10ms-20ms mikä on todella, todella todella, hyvää. Sivut alkavat latautumaan samalla sekunnilla ja odottaa ei enää tarvitse. Nyt sama kokemus on myös älypuhelimessa kun olen kotona.Yhteys siis on kaikin puolin parempi kuin nettitikku vaikka miten nopeasti tikku toimisi, on tosiaan mobiiliverkon ominaisuudet kaukana siitä mihin kaapelimodeemi pääsee. Siis vaikka mokkula antaisikin 15 Mbit, niin kyllä vasteaika viimeistään pilaa käyttökokemuksen. Mokkula onkin hyvä liikkuvaan käyttöön, mutta kotona käytän nyt tosiaan kiinteää ja oikeaa yhteyttä. Alussa epäröin yhteyden toimintaa.

Mutta ihan turhaan pelkäsin, sillä kaikki toimii odotusten mukaisesti. Ja mikäli katkoja tulee olemaan, esimerkiksi Elisan tehtäessä päivityksiä kaapeliverkkoon, niin on minulla puhelimessa Saunalahden mobiililaajakaista, jolla voin tarvittaessa olla netissä tietokoneella sen katkon ajan. Toistaiseksi kaapeliverkossa ei ollut tuollaisia katkoja enkä tiedä miten usein näitä huoltotöitä kaapeliverkossa edes on.

 

Hintansa arvoinen kiinteä yhteys


Vaikka tuo maksaakin 29,90 euroa kuukaudessa, on hinta kyllä sen arvoinen. Maksan mieluusti siitä, ettei tarvitse odottaa. Nopeuskin on täysin odotusten mukainen, katso tästä Speedtest-nopeustestini. Ja lopuksi muutaman hypyn päästä kuva työpöydästäni, kaapelimodeemikin vilkkuu hienosti. Kannattaa kuitenkin miettiä tarkkaan kuinka laitteen sijoittaa, etenkin PCI WLANit voivat vaatia lähempää sijoitusta.

Jos tietokone on semikaukana Ciscosta, voi nopeudet jäädä alhaisiksi ja täyteen vauhtiin pääsee vain lähemmällä purkkia. Kuitenkin jos tehoanetti käytössä, niin tätä ei tarvitse miettiä. Esimerkiksi puhelimessani on niin tehokas WLAN, että se kättelee maksiminopeuksia jopa pihalla. Kantavuudesta puheen ollen puhelin ottaa WLANin kiinni jopa kymmenen metrin etäisyydeltä kotoa, mutta toisella puolella talon pihaa signaalia ei löydy. 

Kannattaa siis panostaa sijoitukseen. Laitteen voi myös laittaa pystyyn, mutta se on herkkä kaatumaan, sillä antennikaapeli painaa niin huikeasti että tuo ei tahdo pystyssä pysyä. Jos jotain valitettavaa pitäisi keksiä, niin antennikaapeli on turhan pitkä. Mutta kuten yllä olevasta kuvasta näkyykin, niin sain sen Bilteman tarranauhoilla hauskaksi ympyräksi. Älä taivuta kaapelia voimakkaasti!

Siispä kaikki kunnossa ja netti toimii, joten Saunalahti olen iloinen siitä, että päivitin tikkuni tähän kaikki on parempaa kuin ennen ja siitä kiitos asiakaspalvelijalle, joka viitsi minua asiassa auttaa. Nimittäin netin kautta MLKP Nopsan ei olisi voinut itse päivittää jonkun tolkuttoman virheen takia, johon Saunalahtikaan ei osannut sanoa juuta eikä jaata mistä moinen. Mutta nyt olen kiinteän onnellinen käyttäjä.

 

Loppusanat

Jos haluat kiinteän yhteyden ja epäilet kaapelimodeemin toimivuutta Elisan kaapeliverkossa, niin ei syytä huoleen, kohdallani kaikki on täydellistä. Sain mitä ostin ja yllätyin myös alhaisista vasteajoista. Nyt on ilo käyttää nettiä ja netinkäyttöni on pankkiasiointia, foorumeilla kirjoittelua, Facebookkaamista, Full HD -videoiden katselua, musiikin kuuntelua verkosta Spotifyllä ja esimerkiksi valokuvien editointia verkossa.

Olen siis enemmän kuin tyytyväinen yhteyteen ja suosittelen näiden kokemusten perusteella Saunalahden kaapelimodeemia kaikille. Matkakäyttöön minulla onkin yllättäen myös Saunalahden liittymä Satakieli 2000 ja siinä Mobiililaajakaista Mini, joka toimii siis 512kbps/512kbps-nopeudella ja se on täysin riittävä minulle matkakäyttöön. Kotona onkin nyt tosiaan kiinteä 10M/2M.

Nettitikullista versiota en ottanut, koska tikulle ei ole mitään käyttöä. Minullahan on vain tämä pöytätietokone ja älypuhelin ja satunnaisesti vieraat käyttäisivät langatonta verkkoa, joten en tarvitse edes nopeampaa nettiä. Ja matkakäytössä Elisan 3G, kuten minkä tahansa muunkin operaattrorin 3G, tarjoaa niin vaihtelevia nopeuksia ettei kannata maksiminopeudesta maksaa.

Itselleni nopeus matkakäytössä ei myöskään ole tärkeää, koska matkakäytössä älypuhelimellani kuuntelen musiikkia verkon yli Spotifyllä, katson satunnaisesti YouTubesta videoita, katson karttoja, luen sähköpostit ja harrastan muuta kevyttä verkkoasiointia. Joten en siis tarvitse nopeaa nettiä. Ja hyvähän pikkunetti luurissa on olla, jos vaikka kaapeliverkko tulee joskus olemaan alhaalla, niin voi sillä välin käyttää Miniä.

 

Yhteenveto

 

Loistava kiinteä yhteys pienellä vasteajalla ja luvatulla nopeudella.

Plussaa

 • Nopea yhteys kellon ympäri
 • Kaapelimodeemi on todella vakaa, netti on toiminnassa jatkuvasti ilman katkeilua
 • Ciscon boksi ei käy kuumana ja langattomuuskin toimii ihan hyvin
 • Kantavuus riittävä peruskäyttöön, mutta ulkoisella antennilla varmasti olisi parempi
 • Vaikka hinta onkin 30 euroa, saa sillä  vastinetta senttejä myöten 
Miinusta

 • Jos haluat kantavuutta yli 30 metriä, Cisco on ehkä huono valinta, koska siinä ei ole ulkoista antennia, jolloin siihen kannattaa liittää joku muu langaton reititin ulkoisilla antenneilla
 • Laitteen mukana tulee "outo" antennikaapeli, televisiosta tuttu antennikaapeli ei siis tähän sovi, näin ollen johdon lyhentäminen ei onnistu, nythän johto on todella pitkä ja on aina tiellä (onneksi sain jotenkin sen kasaan)
Loppuarvio: 9/10.

Mikäli sinulla on kysyttävää tai ongelmia juuri tämän kokoonpanon kanssa, kommentoi, kysy, keskustele, auta... Vaikka itse olenkin melko uusi kiinteän yhteyden käyttäjä, yritän ainakin auttaa sinua. 🙂

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

37 kommenttia

Käyttäjätaso 5
No ohhoh! Olipas kattava arvostelu, mukavaa että on kaapelimodeemiyhteydet lähteneet pelaaman ja nyt voit nauttia tasaisista, lyhyen vasteajan nopeuksista. 🙂 Sen verran voisin vielä tuohon neuvoa, että jos vain mahdollista niin ei kannata pitää tuota antennijohtoa kerällä koska silloin antennin välittämään signaaliin tulee ajoittain häiriötä ja tämä saattaa joskus aiheuttaa pätkimistä. Mahdollisimman suora kaapeli toimii aina parhaiten.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kiitos kommentista!

Tuo vain on niin pitkä se kaapeli, että se on jaloissa koko ajan. Lyhyempi kaapeli voisi siis tulla paketin mukana tai vaihtoehtoisesti SL voisi kysyä tilauksen aikana haluaako pitemmän vai lyhyemmän kaapelin. Itse kun en tykkää johtosotkuista, niin minulla on johdot nätisti tarranauhoilla kiinni.

Muuten, en ole huomannut mitään pätkimistä tai hidastelua eli hyvin toimii vaikka johto meneekin ympyrää. :)

Mutta tarkkaillaan. Tosiaan lyhyemmän johdon olisi helpompaa pitää suorana, se kun on pitkä ja kääriytyy itsestäänkin milloin mitenkin ja on aina jalkojen tiellä, joten noin on minusta parempi.

Ja mukava kuulla, että arvostelusta on tykätty, tykkään minäkin tästä yhteydestä!

Vaikka alussa olikin vaikeuksia, niistä on selvitty parilla puhelinsoitolla, josta toinen vikailmoituksen peruminen, kun ne oli jo asentajaa lähettämässä, mutta sitten selvisikin, että minulle asti ei päivitys vielä silloin vikailmoituksen tekohetkellä saapunut, mistä johtuikin tuo alhainen nopeus.Hyvältä ja vakaalta näyttää, Spotifyt soi ja Netflixin sekä YouTuben Full HD:t pyörii. 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Moikka ;)

Kaapelimodeemi täyttää huomenna kuukauden ja samalla minäkin täytän huomenna vuosia.

Yhteys on toiminut moitteettomasti, katkoksia ei ole ollut Elisan verkossa. Netti ei myöskään ole pätkinyt tai katkeillut eli aina on yhteys varmatoimisena päällä. Vaikka tuntejakin dataa siirtyisi, niin yhteys ei silti katko. Aiempi mokkula katkoi yhteyttä ainakin kerran päivässä. Kaapelimodeemi ei yhtäkään kertaa.

Nopeus on myös aina 10M/2M kellonajasta riippumatta ja vauhti on aina maksimi, mokkulassa vaihteli koko ajan.

Todella tyytyväinen hankintaani, suosittelen Saunalahden yhteyttä vaikka Suomen presidentille 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hyvin näköjään voi ladata suuriakin tiedostoja!Latailen tuossa Crystal Laken "Crystal Nation" radiopodcasteja.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Eipä ole enää kaapelimodeemia täällä.

Tänään soitti puhelinmyyjä ja mainosti TuplaLaajakaistaa tilalle eli nykyinen kiinteä netti säilyy täten ennallaan samalla nopeudella, tulee vaan lisäksi Elisan verkkoa käyttävä nettitikku (käyttökohteita myyjän mukaan: tablet, kannettava, kamon vikatilanteissa). Myyjän mukaan eihän tätä voi vastustaa, koska saa samalla Elisan kattavan ja nopean 3G-verkon ja uunituoreen mokkulan... ja samalla kuukausimaksu alenee eurolla.

No sanoin, että annahan tulla, kyllä käyttöä keksitään kaikille laitteille :)

Tuota korttiahan voi käyttää tabletissa tai vaikka antaa tikun jollekin lähisuvusta.

Pääasia, ettei mainostanut typerää Elisa Viihdettä.

Mukavankuuloinen myyjä oli ja varmisteli vielä kaikki sopimuksen ehdot (jotka muuten tiesin jo itsekin että tulee maksiminopeuden tikku ja 24 kk sopimus koko paketissa jne.) ja kysyi vielä onko joku jäänyt epäselväksi. No kysyin ihan näin varmistuakseni että onko tikku uusi ettei mitään museokamaa että toimisi jopa 21 Mbit ja sehän se oli sellainen, joten kyllä kiitos. Käytännössä tuossa siis kuukausimaksu laskee eurolla ja samalla tulee nettitikku käyttöön maksiminopeudella. Soittajana oli Enia.
Milläs se yhteys toimii, jos ei ole modeemia?

On siinä Tuplalaajakaistassakin Kaapelimodeemi.;)

http://saunalahti.fi/internet/tuplalaajakaista.php
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Tiedän kyllä, että kaapelimodeemini 10M/2M säilyy ennallaan. Nythän pelkkä se kaapelimodeemiytheys tällä nopeudella maksaa minulle 29,90 euroa kuussa ja olen puristanut siitä 3 kk - 50 % ja nyt puhelinmyyjän soitosta päivitin tyypin TuplaLaajakaistaksi. Netti säilyy kuten ennenkin samanlaatuisena, saan vaan nettitikun maksiminopeudella Elisan verkkoon ja kuukausimaksu alenee eurolla. Vuodessa tällä säästää jo 12 euroa ja vaikkei minulla ole mitään valtakunnan käyttöä nettitikulle vieläkään eikä kiinnosta tablettietokoneet niin lähisuvusta löytyi jolle mokkula kelpaa kyllä.

Hänellä kun ei ole aikaa selata nettiä eli käyttää nettiä harvoin eikä edes joka päivä, joten hänelle nettitikku oikein hyvä yhteys. Ja onhan se parempi antaa yhteys sukulaiselle joka sitä atrvitsee kuin pitää käyttämättömänä kaapissa. Minulle tästä on hyötyä että kuukausimaksu laskee eurolla!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Vaihdoin eilen kaapelimodeemin joka tuli pakaetista niin, että kaikki johdot ja kaapelit jäivät nykyisestä, vaihdoin vain kaapelimodeemin eli sen mustan boksin tuohon uudempaan tulleeseen. Säädin samalla tietokoneen käyttämään uutta wifiverkkoa. Toimivuus on samaa ja ei tarvinnut soittaa vikapalveluun MAC-osoitteen vaihtamisesta entisen modeemin osoitteeseen. Verkon se löysi 20 minuutissa ja ilmeisesti vanhan laitteen MAC-osoite ei ole enää rekisteröity Elisan verkkoon tai niin sen luulisi menevän.

Nicky Romero – Toulouse - Bobby Anthony Vocal Mix

Nettitikku toimii Sääksjärvellä laadukkaammin kuin Soneran vastaava ikinä. Sonera pätkii ja lataa hitaasti. Elisa ei pätki ja lataa 2M-5M ja myös ruuhka-aikaankin nopeutta on aina vähintään 1M-3M, kyllä nyt kelpaa. Oikein hyvin tuli käyttöä sukulaiselle tikulle. Tikku oli lisäksi helppo asentaa ilman stressiä ja löytyi HSPA+-verkko, kuuluvuus 90 %. Mielestäni Elisa on aina tasaisen vakaa ja riittävän nopea, samaa ei voida sanoa Soneran mobiilitikuista. Lisäksi Soneran tikussa oli käyttö katto joka ei sopinut lainkaan elokuvien lataamiseen. Saunalahti sopii, koska käyttökattoa ei ole.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Yksi kysyi miten tämä kaapelimodeemi toimii tosikuormassa (eli linja on jatkuvasti 100 % käytössä). Tästä vähän kokemusta. Eli tosiaan mulla älypuhelin ja kannettava lataavat musiikkia täyttä häkää ja paikoin letku on ihan tukossa, mutta silti nettiä pystyy hyvin selailemaan. Vaikka kuormaa on paljon ja ollut nonstoppina jo tuntitolkulla, kaapelimodeemi ja yhteys on vieläkin katkeamatta pystyssä. Elisa olisi jo pistänyt mobiiliyhteyden tuolla datakäytöllä äkkiä lomalle varmaan :DPelkästään tänään siirtynyt jo arviolta 50 GB kaapelimodeemin 10M/2M kautta ja lisää valuu, lataukset ovat kesken! Nettitikulla tuttava taas lataa arviolta noin 25 GB kuukaudessa ja se toimii aivan hyvin mobiililiittymäksi. Harmi vain kun kaapelimodeemin datankäyttöä ei voi seurata mitenkään, tuokin Windowsin kuva koskee vain tätä (vapaa)päivää, mutta uskoakseni kokonaiskäyttö kuukaudessa on noin 100-300GB minulla. Enkä muuten käytä torrentteja.

Kaapelimodeemi ei muuten kuumene yhtään vaikka on ollut letku sataprosenttisessa nettikäytössä  tunteja eli nettitikku olisi tuossa käytössä tulikuuma, mutta kaapelimodeemiin ei kuorma vaikuta. Hieno yhteys kyllä.
Täällä sama laite ja 100/5 ja toimii. Ihan kuten tuossa kuvailet tämäkin toimii. 

Ja mittaus

http://www.speedtest.net/result/2569903409.png
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Tosiaan kyllähän se kaapelimodeemi toimii aika hyvin. Testasin sitä kolme kuukautta Palstan juttuja varten ja vähän opiskelin sen saloja. :)  Vakaa ja nopea.
hpguru kirjoitti:
Tosiaan kyllähän se kaapelimodeemi toimii aika hyvin. Testasin sitä kolme kuukautta Palstan juttuja varten ja vähän opiskelin sen saloja. :)  Vakaa ja nopea.

Eikös se ollutkaan tuo alv:n aiheuttama hinnankorotus, jonka ansiosta pääsit irtisanomaan määräaikaisen sopimuksen heti alkuunsa?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Sekäettä.

Tosiaan ennenhän minulla oli suhteellisen vanha netskatikku, joka ei koskaan antanut yli 14 Mbit täälläpäin. Kunnes tuo mukana tullut tarjosi jopa yli 15 Mbit vauhtia ja vieläpä vähintään 8M-12M kellosta riippumatta, joten tuntui vähän turhasuttavalta maksaa 30 € siitä, että Mokkulalla pääsee nopeammin. :)

Noh, annoin mokkulan tuttavalle. Sääksjärvellä ei toiminut laisinkaan, luvattiin tosin rakentaa tukiasema jossain vaiheessa (lue: katsoo kun rahhoo löytyy). Joten irtisanoin kun sopivasti alvkorotus tuli ilmoille.

Et sinäkään varmaan käyttäisi 10/2 kaapelimodeemia 30 € hinnalla, jos mokkulalla tulee vähintään 10M/2M ja usein 15M/5M! Niin ja kyllähän tärkein syy irtisanomiseen oli ihan periaatekysymys. Puhelinmyyjä lupasi ettei hinta nouse sopimuskauden aikana ja sekin että uudet asiakkaat saavat saman paketin hintaan 25,90 € kun vanha "uskollinen" asiakas maksaa tai itkee ja maksaa 28,90 € samasta palvelusta!
hpguru kirjoitti:
Sekäettä.

 joka ei koskaan antanut yli 14 Mbit täälläpäin

Mulla tuos pöydällä 14,4 Mbps tikku ja malli on Huawei E 367, ja se on antanu 13+ Megaa parhaimmillaan:) Alimmillaan 0,2. Normiväli 2-6 megaa. 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei Isonalle!

Jos asut Dual Carrier -palvelualueella, sinun kannattaa hommata DC-tikku tai -reititin. Esim. Huawei B593, minulla nopeudet tuplautui.Ei paluuta enää kiinteään laajakaistaan!
Tänään2.4.2013 1GBnull2 019 kt/s - 128 Mt / 1,0 Gt, 7 minuuttia jäljellä että sellaista, ja speedtest näyttää yli 90 Megaa. uppi vajaat 4-4,5
Käyttäjätaso 2
Ilmeisesti kaapelimodeemin ominaisuuksiin kuuluu se, että pitää useampi minuutti odottaa yhteyden heräämistä? Jurppii se, että sähköposti ehtii yrittää hakea maileja ennen kun yhteys suostuu heräämään koomastaan. Harmittaa jo, että menin vaihtamaan tuon puhelineverkon kautta tulleen ADSL-liittymän tuohon narkoleptiseen kaapeliyhteyteen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Mikäli sammutat kaapelimodeemin välillä, sillä todellakin voi kestää useampi minuutti yhteyden saamisessa.

Mutta jos sammutat pelkän tietokoneen ja jätät kaapelimodeemin päälle, yhteyden pitäisi toimia välittömästi.
Käyttäjätaso 2
irritus kirjoitti:
Mikäli sammutat kaapelimodeemin välillä, sillä todellakin voi kestää useampi minuutti yhteyden saamisessa.

Mutta jos sammutat pelkän tietokoneen ja jätät kaapelimodeemin päälle, yhteyden pitäisi toimia välittömästi.

Niinhän sen varmaan jossain kuvitteellisessa Elisan rinnakkaistodellisuudessa pitäisi toimia, mutta ihan oikeassa elämässä ei vaan toimi heti. Modeemi on ollut päällä siitä asti kun se on kytketty ja kaikilla kolmella kodista löytyvällä koneella menee se pari minuuttia ennen kuin nettiyhteys avautuu.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kyllä minulla yhteys avautui heti koneelle.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Jukka- kirjoitti:
irritus kirjoitti:
Mikäli sammutat kaapelimodeemin välillä, sillä todellakin voi kestää useampi minuutti yhteyden saamisessa.

Mutta jos sammutat pelkän tietokoneen ja jätät kaapelimodeemin päälle, yhteyden pitäisi toimia välittömästi.

Niinhän sen varmaan jossain kuvitteellisessa Elisan rinnakkaistodellisuudessa pitäisi toimia, mutta ihan oikeassa elämässä ei vaan toimi heti. Modeemi on ollut päällä siitä asti kun se on kytketty ja kaikilla kolmella kodista löytyvällä koneella menee se pari minuuttia ennen kuin nettiyhteys avautuu.

Koskas olet viimeksi buutannut sen modeemin? Oire viittaa pikemminkin modeemin sekoiluun , joka monesti korjautuu buutilla ainakin joksikin aikaa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
hpguru kirjoitti:
Kyllä minulla yhteys avautui heti koneelle.

Mikä modeemi sinulla on käytössä?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Nykyään käytän 4G-yhteyksiä.

Kaapelimodeemissa oli Cisco EPC 3825.
Käyttäjätaso 2
papparainen kirjoitti:
Jukka- kirjoitti:
irritus kirjoitti:
Mikäli sammutat kaapelimodeemin välillä, sillä todellakin voi kestää useampi minuutti yhteyden saamisessa.

Mutta jos sammutat pelkän tietokoneen ja jätät kaapelimodeemin päälle, yhteyden pitäisi toimia välittömästi.

Niinhän sen varmaan jossain kuvitteellisessa Elisan rinnakkaistodellisuudessa pitäisi toimia, mutta ihan oikeassa elämässä ei vaan toimi heti. Modeemi on ollut päällä siitä asti kun se on kytketty ja kaikilla kolmella kodista löytyvällä koneella menee se pari minuuttia ennen kuin nettiyhteys avautuu.

Koskas olet viimeksi buutannut sen modeemin? Oire viittaa pikemminkin modeemin sekoiluun , joka monesti korjautuu buutilla ainakin joksikin aikaa.

Eli *****n laitteen olette myyneet, kun buutailla pitää?
Mulla oli samoja ongelmia tuon Ciscon modeemin kanssa. Joskus aukesi linja heti, mutta useimmin sai mennä jomaan kahvit sillävälin kun yhteys muodostui. Sitten vertasin ohjeen ja tietokoneen automaatttisesti tekemiä asetuksia:

http://www.elisa.fi/saunalahti/asiakaspalvelu/650.1/yhteysasetukset-windows-7/

Kun poistin täpän sivulta 7 kohdasta "Liitä ensisijaisen DNS-liitteen yläliitteet"

Kuva: http://sdrv.ms/13DG7PN

niin yhdistyminen nopeutui huomattavasti

PS. Miten tänne purkkiin saa liitettyä kuvan. Ylläoleva osoite pilvestä ei auennut, vaikka kuvalla oli jako "kukavaan"