Kysymys

Kokemuksia: Saunalahden Kaapelimodeemi 10M/2M - Cisco EPC3825 (Kotiboksi)

  • 1 marraskuu 2012
  • 37 kommenttia
  • 8563 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

37 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei, kuvan saa liittämällä leikepöydälle kopioitu IMG-osoite eli kuvaosoite puulta näyttävään kuvaan editorissa URL-kenttään.
Käyttäjätaso 2
Napsuttelin WIN7 kanssa nuo täpät tuon mukaisesti ja edelleen kestää. Tekee siis niin, että avatessa toimii about 2 sekuntia ja sitten ei ja minuutin odotuksen jälkeen taas toimii.
Käyttäjätaso 2
Onkohan tämä edelleen jatkuva pätkiminen (ei ole koneesta kiinni, kun vierekkäiset WIN8 ja WIN7 koneet pätkii yhtäaikaa) kelvottoman modeemin vika vai onko Elisan verkossa vikaa?

Jos on modeemin ongelma, niin onko Sauniksella tarjota mitään toista mallia, joka toimisi?
Käyttäjätaso 5
Ongelmat voi johtua Block IP Flood Detection - asetuksesta, tämän ohjeen mukaisesti voi kokeilla sitä ottaa pois päältä.
Miten Cisco EPC3825 modeemiin asetetaan oletusnimipalvelimet. Tehdasasetusten nimipalvelimet eivät vastaa jopa minuuttiin langattoman yhteyden avaamisen jälkeen.

Mitkä ovat Elisan, Saunalahden ja Googlen nimipalvelimet? Kokeilisin kaikkia niitä, jos ne voi muuttaa modeemiin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Googlen nimipalvelimet: 8.8.8.8 ja 8.8.4.4 - ole hyvä!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Timkem kirjoitti:
 

Mitkä ovat Elisan ja Saunalahden nimipalvelimet? Kokeilisin kaikkia niitä, jos ne voi muuttaa modeemiin.

Kaikki Saunalahden palvelimet (nimipalvelimet 195.74.0.47 ja 195.197.54.100) 

Kaikki Elisan palvelimet (nimipalvelimet 193.229.0.40 ja 193.229.0.42)

Eri nimipalvelinten ripeyttä voi muuten testata ohjelmalla Namebench. Lataussivu
Muutin tietokoneeseen Googlen nimipalvelimet ja yhteydenmuodostus nopeutui huomattavasti. Edelleen jään odottamaan vastausta, voiko nimipalvelimen muuttaa Cisco EPC3825 kaapelimodeemiin.
Käyttäjätaso 3
DNS-palvelimia ei voi ainakaan nykyisellä firmwarella määrittää suoraan kyseiseen modeemiin.
Missähän mahtaa olla vika, kun joka päivä yhteys hidastelee monta kertaa hetkeksi aikaa. Reilun viikon ollut käytössä ja päivittäistä tämä pätkiminen/hidastelu.

Tänään on ollut erityislaatuinen päivä, sillä yhteys on ollut nyt jatkuvasti todella hidas jo 4 tuntia putkeen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
mikko8 kirjoitti:
Missähän mahtaa olla vika, kun joka päivä yhteys hidastelee monta kertaa hetkeksi aikaa. Reilun viikon ollut käytössä ja päivittäistä tämä pätkiminen/hidastelu.

Tänään on ollut erityislaatuinen päivä, sillä yhteys on ollut nyt jatkuvasti todella hidas jo 4 tuntia putkeen.

Hei. Onko asia vielä ajankohtainen?

Suosittelen tekemään vikailmoituksen yhteydestä. Hitaus, pätkiminen ja muu ei kuulu kiinteään laajakaistaan. Ne on mokkuloiden ongelmia lähinnä, joihin kyllästyttyäni vaihdoin vikapalvelun suosituksesta Elisa Viihteeseen, jossa tätä hitauspätkimisongelmaa ei ole kuulemma. Ja kyllä, ei ollut.

Tulee joka mittauksella Pacen (vai mikä tuo on, Kotiboksi kuitenkin) kaapelimodeemilla 95 Mbps / 4 Mbps kun mitään muuta siirtoa ei ole ja se on melko hyvin se 100M/5M-kaistalla. Mielestäni Cisco EPC3825 oli kuitenkin nätimpi modeemi ja pienikokoisempi, mutta tämä sinivalkoinen istuu paremmin sisustukseen.

Se miksi tähän jouduin vaihtamaan, oli alueen ylikuormittunut 3G-tukiasema - iltaisin nopeudet olivat naurettavia jo monta kuukautta. Ajoittain antoi mokkula paljon, mutta sitten taas hidastui 1 Mbps:ään. Verkonvalvonnassa asti tutkivat asiaa ja on ylimyyty kaista, joten pikkuhiljaa alkaa hidastua tuo...

Kaapelikaista toimii maksimilla. Tuossa vielä haluan kertoa, että ei kannata ottaa yhteyttä Saunalahdelta, koska saa 30 eurolla 10 megan kaistan. Kymmenellä lisäeurolla saa kaapelimodeemiverkon maksimin, jossa nopeus on jo kohdallaan... vaikkei käyttäisi paljoa Viihteen digiboksia yms. Tuossa aiemmassa Kamossani 10 Mbps oli juurikin tuo nopeus ongelmana, kaistaa olisi tarvinnut enemmän. Olisi jo silloin pitänyt tajuta hankkia Viihde :)Kuvia:Ethernet-porteista kolme varattu: tietokone, smart-tv ja digiboksi. Digiboksia en käytä muuhun kuin tallenteiden katsomiseen (nauhoittelen niitä toimintaleffoja, joita ei Netflixissä ole).
:smileyshocked:

Osallistu keskusteluun