Vastattu

Korttelikuitu 50 tökkii toistamiseen

  • 14 joulukuu 2019
  • 9 kommenttia
  • 534 katselukerrat

Olen yli vuoden yrittänyt saada korttelkuitu 50 M liittymää toimimaan hyvin. Olen monta kertaa ollut Elisan tukeen yhteyksissä ja aina saanut hyvää palvelua mutta asia ei ole ratkennut. Luin palstoista että alkuperäismodeemi eli Zyxelin modeemi oli huono joten vaihdoin sen Telewelliin. Olen sen lisäksi yrittänyt vaihtaa ja kytkeä eri WIFI access point ratkaisut kuten Apple Airport Express tai Unity Unifin wifi access pointit tai ilman niitä mutta ongelma tilanne on vielä sama eli maksimi nopeus on noin 37 M ja yleisesti noin 12-14. Sen lisäksi ja pahin ongelma on se että iltaisin varsinkin viikonloppuisin nopeus on noin 2-3 M. Soitin Elisalle ja valitin ja he möivät minulle Huawei DN9245W hybridi modemin 4G liittymällä. Tämän jälkeen sanoisin että asia ei ole juuri parantunut. Sama ongelma toistuu edelleen. Minulla on Elisalta tavallisen 4G Huawei B315 reitittimen ja se toimii moitteettomasti. Onko joku teiltä sama ongelma ja ehkä ratkaisu tähän?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Ontökkiminen 18 joulukuu 2019, 09:16

@Dj_God olen tehnyt erilaisia testejä. Olen hyväksynyt että langattomassa verkossa on alhaisempi nopeus. Ongelma on että nopeudet ailahtelevat ja varsinkin iltaisin nopeus tippuu todella paljon ILMAN että kulutus nousisi. Tämä tapahtuu kaikilla modeemeilla, kaikilla WIFI laitteilla (Apple Airport Express, Telewell, Uniti Ubiquity) mutta ei tapahdu 4G reitittimellä. 

Katso alkuperäinen viesti

9 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Moro @Ontökkiminen ja tervetuloa OmaYhteisöön! Ikävä kuulla ongelmasta ja etenkin että sen kanssa on jo noin pitkään joutunut painimaan :( Eipä tuo oikein laitteen ongelmalle enää kuulosta jos kerta noin monta laitetta käyty läpi ja ongelma vain jatkuu. Lisäiletkö profiiliisi vielä asiakasnumeron niin voisin vähän vilkaista että mille sulla linja näyttää mittauksissa? 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4

@Ontökkiminen Moni on valitellut sitä, että tuo hybridimodeemi / -ratkaisu aiheuttaa latausnopeuden tippumisen luvattoman alas, vaikka mukana oleva VDSL-kaista antaisi myöten moninkertaisen nopeuden.

 

Olithan muuten tehnyt tuolla pelkällä Telewellillä tai pelkällä VDSL-linjalla nuo nopeustestit langallisessa verkossa siten, että muuta rasitusta ei ole linjalla.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Hei. Hyvää myöhäisiltaa.

Luen palstaa ja vastailen jo 10 vuoden ajalta ja nyt näen ENSIMMÄISEN kerran kun jollakin ei korttelikuitu toimi 50M. Minusta on törkeää myydä siihen hybridi laajakaistaa. Toimiessaan 50M ei mitään hybridilaajakaistaa tarvitse. Palauta hybridimodeemi, jos vielä voit.

Hybridissä on sama juttu - en ole vielä nähnyt yhtäkään positiivista palautetta siitä. Saattaaa se joillakin toimia, mutta jos 4G on tukossa, niin harvemmin. Hybridissä kun ei 4G-puolta voi kilpailuttaa ja siten nopeuksissakin nojaudutaan Elisan verkkoon joka ei aina nopea ole.

Mitä neuvoisin sinulle? Samaa mitä muillekin samassa veneessä: yritä saada korttelikuitu kuntoon. Peruuta tuo hybridi: se itse modeemikin on aika kallis investointi jos ei toimi.

Jos soitit asiakaspalveluun viasta, niin en itse ainakaan odota viankorjausta lisämyynnillä, vaan korjaamalla sitä alkuperäistä ongelmaa ja sitten vasta sitä lisämyyntiä asiakkaalle.

Sitten kun se korttelikuitu on kunnossa, niin ehkä pitää olla eri oheismyyntiä, kuin hybridi.

Nyt soi Basslovers United - Undeniable (Crystal Lake Remix).

Kiitos näistä vastauksista. En tiedä miten saisin korttelikuidun kuntoon. Onko muilla sama ongelma? Naapurilla ei ole vastaavaa ongelmaa kun vaihtoi Telewell modeemiin. Toisaalta hänellä on 5 vuotta uudempi talo (rakennettu 2006) 300 metriä meidän talosta.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Minkälainen modeemi sinulla oli ennen hybridiä?

Kokeilitko jo sammuttaa 4G tuosta hybridistä?

Jos toimii yhtä huonosti pelkkä VDSL2, niin sitten linjassa voi olla vikaa.

Myös uutta Telewelliä voi kokeilla. Lopullinen viankorjaus kuuluu valitettavasti Elisalle, eli sieltä viestiä @OmaYhteisö-tiimi, tuota parempaa vinkkiä ei oikein voi antaa. Myyjä korjaa.

Omaa energiaa siinä menee, kun yrittää tuntikaupalla korjata sitä, mikä kuuluu Elisalle :v:

Nyt soi Sounds Like Zoe - Too Much Talkin' (Watchers Remix).

@hpguru Toimii aika samalla tavalla hybridimodeemillä ja Telewell TW-EAV510AC modeemillä. Parempi kuin Zyxel alkuperäismodeemillä. Se oli sysibataatti. Soitan toistamiseen Elisalle.

 

Edit // Sanavalinta -Patomiäs

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4

@Ontökkiminen Et vastannut kysymykseeni siitä, onko nopeustestit tehty langallisessa verkossa vai langattomassa verkossa. Nopeustesti tulisi tehdä aina langallisessa verkossa siten, että muut verkkoa käyttävät laitteet on suljettu tai irrotettu verkosta.

 

Jos teet nopeustestin langattomassa verkossa, voi nopeus olla todellisuutta alhaisempi. Näin voi käydä etenkin 2,4GHz -taajuudella.

 

Jos laitat tuon Telewellin takaisin kiinni, minkälaisia linja-arvoja se saa?

@Dj_God olen tehnyt erilaisia testejä. Olen hyväksynyt että langattomassa verkossa on alhaisempi nopeus. Ongelma on että nopeudet ailahtelevat ja varsinkin iltaisin nopeus tippuu todella paljon ILMAN että kulutus nousisi. Tämä tapahtuu kaikilla modeemeilla, kaikilla WIFI laitteilla (Apple Airport Express, Telewell, Uniti Ubiquity) mutta ei tapahdu 4G reitittimellä. 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

@Ontökkiminen - Oletko kokeillut nopeustestin tekoa hybridillä pelkän puhelinjohdon kautta (eli ilman SIM-korttia) sekä pelkällä SIM-kortilla? Saatko esimerkiksi SIM-kortin kautta huonompia tuloksia?

Osallistu keskusteluun