Vastattu

Korttelikuitu ja piuha

  • 23 August 2020
  • 8 kommenttia
  • 723 katselukerrat

Hei, 

Tilasin meille laajakaistan uuteen asuntoon enkä keksi miten liitän reitittimen (Asus Wireless Dual Band USB Router) kiinni verkkoon. Meillä on vain ethernet kaapelit ja tässä uudessa asunnossa ilmeisesti reititin kiinnitetään tuohon TV-pistokkeeseen. Löytyykö jotain adaptereita joita en onnistu googlesta paikallistamaan? Reitittimessä ei ole kuin ethernet tai USB portti takana.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Viive76 27 August 2020, 10:45

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

8 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +17

Korttelikuitu on VDSL-liittymä joka tarvitsee VDSL-modeemin jossa on se DSL-istukka ja perinteinen puh piuha. Se perinteine puhpiuha sillä RJ-11 liitännällä saa kyllä yhteyden sieltä isommasta RJ-45 Ethenet rasialta vaikka sisäverkko sillä olisikin toteutettu.

Modeemin siis tarvitset ensimmäisenä.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +5

Käsittääkseni seinästä löytynee joko kolmireikäinen puhelinpistokeliitäntä tai RJ11 tai RJ45 liitinaukko suoraan. Tosin olen kyllä ns. pihalla uusien asuntojen suhteen. :upside_down:

Hei kiitos,

Asiakaspalvelija kysyi modeemin mallin ja oli kovin sitä mieltä että tämä modeemi kelpaisi. Ja asunnossa ei löydy niitä puhelinpistokkeita (RJ11 tai RJ45) ollenkaan. Vain se TV antennin pistoke. Huoh. Kiitos kuitenkin!

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +5

Ja mitään datakaappia tai pistorasioiden lähellä peitelevyllä peitettyä puhelinliitäntää (puhelinjohdot takana piilossa) ei löydy niitäkään ? Luulis että naapuri tai isännöitsijä vois auttaa asiassa. Tietää ainakin onko puhelinjohdot vielä tallella ja varmaan enemmänkin, mm. tv-pistokkeen roolin.

Jos omakotitalo kyseessä niin se puhelinjohtojen nousu (liitäntä puhelimen sisäverkkoon) on todennäköisesti jossain sähkökaapin (sulakekaapin) lähellä. Aiempi asukas/omistaja voi olla niitä puhelinliitäntöjä peitellyt näkyvistä jos ei ole itse tarvinnut. Se täytyy sitten selvittää tuleeko johtoihin signaalia (ettei ole katkaistu jostain kauempaa) ja mikä on oikea pari (3 paria, eli 6 johdinta aika yleinen kaapelin sisältö).

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Morjes @Viive76 ja tervetuloa OmaYhteisöön! :blush:

Hmm, pystyisitkö lisäämään profiiliisi esim. asiakasnumerosi ja yksityisiin muistiinpanoihin vaikka katuosoitteen, niin voitaisiin kurkata minkä tyyppinen yhteys siellä nyt satavarmasti on käytössä? :slight_smile:  Profiilin yksityiset muistiinpanot näkyvät vain sinulle ja meille moderaattoritiimille. Voi olla että sopimus ja tekninen saatavuus on toista tuohon asuntoon mitä pistokkeet antaa ymmärtää, jos pistokkeita on esim. peitetty tai remppailtu pois. Asunnon tai talon aiempi asukas ja/tai omistaja, tai sitten isännöitsijä osaa myös varmasti auttaa asiassa tarkemmin jotta saisi vähän paremman kuvan siitä, millaiset pistokkeet ja mahdollinen sisäverkko uudessa kodissa on.

Hei, Lisäsin puhelinnumeron ja osoitetiedot. Pyysin myös asiakaspalvelua ottamaan yhteyttä - en nyt haluaisi mennä ostamaan uutta laitetta jos vaikka vanha (ei niin vanha) onkin sopiva. Kiitos!

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

No hyvä juttu, että laitoit tuon yhteydenottopyynnön, hoidetaanpa asia sen kautta kuntoon. :relaxed:

Moi kaikki ja kiitos avusta. Mysteeri selvisi: ilmeisesti asunnosta on aikanaan poistettu puhelinpistokkeet jossain remontissa, linjasaneerauksessa tulee ethernet liittymät ja kaikki uusiksi. Nyt olemme tv-antennipistokkeen kautta saatavan yhteyden varassa (tätä voi tilata vain yhdeltä operaattorilta, ei Elisalta) tai mobiililaajakaistan piirissä. Suljetaan keissi :)