Vastattu

Kotiboksi A2100N päivitys?

 • 27 elokuu 2014
 • 78 kommenttia
 • 65715 katselukerrat

 • Keskustelija
 • 3 kommenttia
Vanha uskollinen modeemi hajosi ja jouduin taas ottamaan tämän A2100N kotiboksin käyttöön, jonka ongelmista aiemminkin olen täällä kysellyt. Aikoinaan jätin tämän käytöstä kaatuiluongelmien vuoksi, mutta nyt on vaihteeksi uudenlaiset ongelmat. Joskus data ei liiku mihinkään vaikka linja ylhäällä ja kaikki muutenkin päällisin puolin ok, useimmiten ongelmia tuottaa Google-haut, uutissivustot, ym. missä vähänkään enempi tavaraa sivulla. Esimerkiksi jos tekee Googlen kuvahaun, jos suostuu mitään tekemään, niin ainakin osa kuvista jää latautumatta, toisinaan saa päivitellä sivua useaan kertaan, jotta mitään ylipäätänsä tapahtuu. Muutenkin tuntuu pätkivän datasiirtoa, mutta tuossa selaimessa ongelma on näkyvin/ärsyttävin.

No ongelmakuvaukset sikseen, jäin siihen käsitykseen että tuohon olisi uudempikin ohjelmistoversio olemassa? Tällä hetkellä näyttää olevan B13002-Elisa8-62825. Olen kokeillut resetoida modeemin ja sammutella muutenkin, mutta ei ainakaan noin suostu hakemaan mitään päivityksiä.

Miten päivityksen saa, vai onko päivityksen mukana tullut edes mitään, mikä voisi helpottaa ko. ongelmassa?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Urhokas 29 elokuu 2014, 11:24

 • Jostakin syystä tosiaan vanha firmware tuolla. Pistin päivittymään sen etänä. Pitäisi olla hetken päästä tullut. Linja yleisesti ottaen näyttää ihan ok:lta. Jotain pientä virheilyä näkyy sisäverkosta mahd. modeemi sen tekee tai jokin muu tekijä, pitkä puh johto? Wlani tuossa a2100n ei ole mikään täydellinen oman kokemuksen mukaan. Toinen on ettei se tykkää hirveästi jos menee paljon yhteyksiä 5+ sen kautta samaan aikaan, tuppaa tuolloin heittämään jotain laitteita pois verkosta tai ettei netti vaan toimi hetkellisesti jollakin laitteella.
 • Katso alkuperäinen viesti

  78 kommenttia

  Käyttäjätaso 7

  Missä tuossa kerrotaan softan numero? 🤔


  Ohjelmistopäivitykset osiossa. Sinulla näyttäisi olevan Elisa 9.

  Jos laitat modeemin sarjanumeron ja MAC-osoitteen @OmaYhteisö-tiimi :lle yksityisviestinä ja pyydät päivitystä , niin toivottavasti saat sen nopeammin kuin täällä julkisella puolella.

  https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/laajakaista/ohje/kotiboksi-a2100n/#paivitykset uusin päivitys näyttää olevan Elisa12 tuolle A2100N purkille

  Käyttäjätaso 5
  Kunniamerkki +1

  @tBoobla nyt on laitettu Elisa12 -päivitys matkaan! Jos käynnistelet modeemiasi uudestaan, niin pian tuon pitäisi sinne tupsahtaa. 🙂

  Osallistu keskusteluun