Kysymys

Kotiboksi ja WLAN ei toimi läppärillä.

  • 17 tammikuu 2011
  • 9 kommenttia
  • 5641 katselukerrat

Moi.

Tästä vastaavasta aiheesta on kirjoiteltu täällä aikaisemminkin, ja olen kokeillut kaikkia keinoja mitä vastauksissa on annettu.
Eli ongelma on seuraava:
Vaihdoin Elisasta Saunalahden Tuplalaajakaistaan, lähinnä edullisemman hinnan ja uuden päätelaitteen takia, koska vanhalla päätelaitteella minulla on ollut ongelmia työpaikan palvelimien yhteyksien kanssa VPN:n läpi. Ja ongelmat on todennettu siihen.
WLAN kuitenkin on aina pysynyt nätisti yhteydessä kiinni vanhan purkin kanssa (A-Link RR84AP) Nyt sitten sain Elisa Kotiboksin liittymän mukana ja käyttäessäni työläppärillä WLAN-yhteyttä sen kanssa, en voi edes kuvitella avaavani VPN-putkea töihin, kun kone hakee yhteyttä minuutin parin välein uudestaan.
Kiinteää IP:tä en voi koneeseen asettaa, kun kone on vuorotellen kotona ja konttorilla.

Olen kokeillut kaikkea mitä kotiboksin säädöt antavat myöden, SSID:n nimi on vaihdettua, samoin salasanaa, eri salaustapoja on kokeilta, boksia on resetoitu, eri kanavia on koitettu, kokeilin myös ADSL/DCHP ja ADSL/Brigded-IP tiloja, koittaisin vielä niitä kahta ppp-vaihtoehtoakin, mutta tällä hetkellä en pääse hallintaliittymään ollenkaan sisään, eli joudun varmaan taas resetoimaan boksin.

Tätäkin viesti kirjoittelen niin, että käytössä on tuo vanha modeemi. Olisi kyllä kiva saada tuo kotiboksi käyttökelpoiseen kuntoon, kun sen verran olen koestanut, että työyhteyksien kanssa sillä ei ollut ongelmia.
Kaapelin kanssa toimii ihan moitteettomasti, ei vain viitsisi ruveta ostamaan 5 metrin kaapelia kotiin sen takia ettei tuo purkki toimi kunnolla.
Läppärini on DELL Latitude E6500, verkkokorttina Intel(R) WiFi Link 5100 AGN, käyttis Windows 7 Enterprise.

Esim. kännykkäni kanssa (Samsung Galaxy S) ei ole mitään ongelmia langattoman verkon käytön kanssa. Ja Nintendo WII toimii myös ihan nätisti.

Lisätään vielä sen verran, että minkään muun langattoman yhteyden kanssa vastaavia ongelmia ei ole ollut tämän läppärin kanssa, ei lentokentillä, töissä kuin hotelleissakaan...

9 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Onko Kotiboksisi ainoa ongelma surkea WLAN? Eli VPN toimii jos kytket Kotiboksin ja Dellin toisiinsa Ethernet-kaapelilla?

Jos näin, niin varmista että A-Linkin ja Kotiboksi eivät ole samassa ip-osoitteessa (vaihda A-Linkin hallintaosoite tarvittaessa), käännä A-linkistä DHCP-palvelin pois ja tökkäise Ethernet-kaapeli Kotiboksin ja ja A-Linkin LAN-porttien välille.

Näin saat A-Linkin toimimaan pelkkänä WLAN-tukiasemana Kotiboksin perässä.
Moi,

Mitäköhän toi A-linkki hässäkkä tarkoittaa suomeksi? 😉 ....mulla meinaan sama ongelma saman boxin kanssa eli läppärillä langaton yhteys tökkii pahasti, mutta kun kytkee piuhalla kiinni niin toimii ok.

Eli siis jos vähän paksummasta rautalangasta vääntäis mulle, niin olis äärimmäisen bueno. Kiitos!
A-Linkin modeemi ei liity tähän ongelmaan mitenkään, vaan ainoastaan tuon elisan kotiboksin wlan yhteys tökkii... A-linkin kanssa mulla on ollut ihan omat ongelmansa, mutta ne ovat rajoittuneet vain ja ainoastaan työkäyttöön (joka kyllä on aika akuutti asia, koska teen töitä kotoa käsin noin puolet ajasta). Normisurffaus kyllä toimii ihan hienosti, ja yhteys pysyy pystyssä.
A-link ei ole edes kytkettynä päälle, saatikka että kierrättäisin yhteyttä sitä kautta (sekin kävi kyllä mielessä, mutta koska tuo A-linkin purkki on syypää työyhteyksieni pätkimiseen, niin unohdin kyllä sen vaihtoehdon)

Eli jos kytken Dellin Ethernet kaapelin kanssa suoraan Elisaboksiin niin yhteydet toimii ilman mitään ongelmia, mutta koska modeemi on huoneen toisella puolella kuin työpöytäni, niin joudun tällä hetkellä repimään kaapelia irti kotikoneesta saadakseni toimivan yhteyden, koska omistan vain yhden tarpeeksi pitkän kaapelin. Jos yritän käyttää Wlan yhteyttä läppärin kanssa, niin kone hakee yhteyden uudestaan parin minuutin välein. En oikein ymmärrä kyllä miksi, koska minkään muun verkon kanssa se ei tee vastaavaa temppuilua, ja esim. kännykkäni (Samsung Galaxy S) pysyy kyllä kiinni tuon elisaboksin verkossa ilman ongelmia.
Siksi vähän aloin epäilemään voisiko koneen verkkoasetuksissa olla joku juttu mikä vaikuttaisi tuohon, mutta miksei sitä ongelmaa sitten ole minkään muun purkin kanssa, kuten esim. tuon vanhan A-linkin purkkini kanssa?

Sinänsä ongelman kiertona tällä hetkellä riittää tuon kaapeliyhteyden käyttö, mutta jos kotikonetta pitäisi pystyä käyttämään samaan aikaan kuin työkonetta, niin sitten joudun pakosta turvautumaan Wlan-yhteyteen.

Saikohan tästä mitään selvää 🙂
Eikun katos yritin saada Irrituksen kommentista rautalanka väännöstä, koska mulla on sama ongelma kuin sulla McSecret ja ajattelin, että tosta olis jotain hyötyä...ainakin vois kokeilla, kunhan ymmärtää mitä pitää tehdä ;)

Nyt vasta hiffasin, että toi A-link on myös modeemiboxi ja Irritus ajatteli tehdä siitä jonkin sortin tehostajaa lähemmäksi läppäriä??? Saatoin ymmärtää väärinkin...aikavarmasti ymmärsinkin...väärin 😉
Mullakin on joku vanhempi modeemi edellisestä Elisan netistä, jota varmaan vois hyödyntää...?

Mulla on pöytäkone+modeemi alakerrassa ja läppäriä käyttäisin yläkerrassa, mutta siellä (vaikka yhteys olis kunnossa) netti ei pelitä kunnolla varmaankin sen takia kun modeemi on betoniliitolaatan toisella puolella kerrosta alempana. Tämä oli mun alkuperäinen ongelma, johon kaipaan ratkaisua...joku tehostin tms yläkertaan?!?

Mutta siis tämä tällä palstalla nyt puitava ongelma koskee yhteyden todellista katkeilua ei pelkästään signaalin heikkoutta.

Vähän lisää infoa ongelmasta:
Tein eilen yhteyden vianmääritystä, niin "Windowsin verkon diagnostiikka" antoi seuraavan lopputuloksen:
Löydetyt ongelmat:
--> Yhteys tukiaseman, reitittimen tai kaapelimodeemin ja Internetin välillä ei toimi. Status "Tunnistettu"
--> Oletusyhdyskäytävä ei ole käytettävissä. Status "Korjattu" ja sit yhteys toimii seuraavaan sivuun asti ja sit taas pissii ja pitää korjata.......omituista.

Olisko tähän mitään muuta ratkaisua kuin piuha persiiseen.....? 😉
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Irritus ajatteli tehdä siitä jonkin sortin tehostajaa lähemmäksi läppäriä???


Ei. A-Linkistä ei voi tehdä tehostajaa, vaan se toimii täysin itsenäisenä WLAN-tukiasemana. Ehdottamassani ideassa A-Linkistä ADSL-modeemi ja NAT-reititin jätetään kokonaan käyttämättä ja se toimii pelkkänä tyhmänä WLAN-tukiasemana.

Käyttämällä Kotiboksia ADSL-modeemina ja A-Linkkiä WLAN-tukiasemana kierretään ongelmat, jotka syntyvät siitä että Kotiboksin WLAN-tukiasema on surkea ja A-Linkissä ilmeisesti NAT-reititys haittaa VPN-yhteyksiä.

Joskin, mikäli McSecret:llä ei ole omassa lähiverkossa mitään tarvetta kommunikoida laitteiden välillä suoraan, tuon VPN-ongelman saisi A-Linkistä todennäköisesti hiottua pois muuttamalla asetukset NAT-reitittimestä sillaksi, jolloin tietokone saa suoraan julkisen IP-osoitteen. Tällöin tulee toki muistaa että kaikki minkä tietokoneet, Samsung tai Nintendo jakavat keskenään, tulee näkymään suoraan myös koko internetille.

A-Link siltaavassa tilassa tultaisiin siis toimeen yhdellä ainoalla A-Linkin purkilla ja Kotiboksin voisi viedä varastoon, mutta tietoturvasyistä tiedoston- ja tulostimenjakoja ei voisi enää käyttää (ilman että ajat nekin omilla VPN-yhteyksilläsi suoraan koneesta toiseen).

Useimmat ADSL-modeemi-WLAN-yhdystelmälaitteet eivät taivu WLAN-toistimeksi. Suurella todennäköisyydellä et siis pysty parantamaan nykyisen WLAN-tukiasemasi kantomatkaa laittamalla vanhaa ADSL-modeemiasi matkan puoliväliin. Mutta mikäli saat vedettyä Ethernet-kaapelin kerroksien välille, tällöin voit tehdä vanhasta ADSL-modeemi-yhdistelmälaitteesta pelkän WLAN-tukiaseman ja parannettua näin kuuluvuutta yläkerrassa.

Kun kyseessä ei ole toistin vaan erillinen tukiasema, kanavat kannattaa valita ylä- ja alakertaan erikseen. (Esim. 1 ja 13, 1 ja 7 tai 7 ja 13.) Tukiaseman nimi (SSID) saa olla sama, jolloin koneet valitsevat automaattisesti paremmin kuuluvan tukiaseman. (Ja tämä nimenomaan ertsa:n tapaukseen liittyen. McSecret:n tapauksessa SSID pitää nimenomaan olla eri, koska Kotiboksin WLAN:ia ei haluta käyttää.)
Pitää viikonloppuna tutkia tätä ongelmaa lisää. Firman IT-tuen kavereiden kanssa kyllä kerran katsottiin tuota minun A-linkin purkkia yhdessä, ja NAT pitäisi olla siinä pois päältä, eivätkä hekään siitä löytäneet mitään syytä siihen miksi se aiheuttaa noita ongelmia... firmaan tulevalla ADSL-linjalla koitettiin, niin toisella purkilla vpn:n kanssa ei ollut ongelmia.

ps. laitoin sähköpostia tästä ongelmasta Saunalahden tukeen ja ainoa mitä tarjosivat minulle oli, et soitan Omaguru palveluun ja annan heidän etäyhteydellä selvittää tuota ongelmaa.. mitä ilmiselvistä syistä en voi tehdä työkoneeni kanssa ilman NDA:ta tai lupaa firmalta siihen... (ja kuinka ollakaan firmakin ulkoisti it-tuen juuri vuodenvaihteessa...)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Omaguru palveluun


Hah! Tuolla hinnalla tulee halvemmaksi ostaa kaupasta toimiva ADSL&WLAN-pönttö ja heittää Kotiboksi mäkeen. Etenkin kun muistaa painottaa myyjälle missä olosuhteissa purkin pitää toimia ja sopii palautusoikeudesta mikäli pönttö ei toimikaan.

Ainiin, VPN:n temppuilusta vielä - olettehan varmistaneet ettei firmassa sisäisessä verkossa ole käytössä samaa IP-osoitetta joka on A-Linkin hallintaosoite? Jos firma käyttää 10.x.x.x-osoitteita, vaihda A-Link vaikka 172.29.42.1:ksi tai muuksi harvemmin käytetyksi yksityisverkon osoitteeksi.

Yksi A-Linkin RR24-raato tekee muuten käynnityessään ihan ihme temppuja. Vaikka sen osoitteen pitäisi olla 10.0.0.2, se vastaa buutin yhteydessä lyhyen aikaa ARP-kyselyihin myös 192.168.0.1 tai 192.168.1.1 osoitteella! (En valitettavasti muista kumpi noista osoite oli.)
No firmahan maksaisi kyllä puhelinkulut, mut voi olla et pomolla olis jotain urputtamista asiaan jälkikäteen  ;D
Lainasin anopin ja appiukon uutta läppäriä Acerin läppäriä, ja napautin sen kiinni WLANilla tuohon Elisa-boksiin ja se on nyt ollut verkossa jo vartin verran ilman ongelmia.. Acerissa on näemmä Broadcommin verkkokortti...

Taitaa taas olla niin, että se on DELL tai lähinnä tuo Intelin verkkopiiri, joka temppuilee nyt sitten tuon Elisaboksin kanssa... johan mulla tuo kone onkin ollut kaksi vuotta, että voisi pomolle vihjaista et työt saattaisivat hoitua nopeammin kun saisi uuden läppärin.  :)
(Olipa muuten aikoinaan töissä Dellin projektoreita neuvotteluhuoneissa, ja ne eivät koskaan toimineet Dellin läppärien kanssa...)

Tsekattiin kyllä A-Linkista myös silloin IT-poppoon kanssa, et kun laittaa VPN-putken päälle, niin IP-vaihtuu ihan nätisti, mutta kiitos vinkistä taidan kuitenkin kokeilla vielä tuota IP:n vaihtoa.
Saattaa olla, että se on ollut kuitenkin juuri se oljenkorsi joka katkaisi aasin selän, vai miten se vanha sanonta meni.
Nyt kaapista kylmä olut ja säätöhommiin 😉
Meikäläisen osalta ongelmaan on nyt löytynyt ratkaisu - KIITOS IRRITUS!! 8)
Vaihdoin tuon A-linkin IP:n ohjeesi mukaan 172.29.42.1:ksi ja pamautin läppärin A-linkiin kiinni ja VPN-putken auki ja firman palvelinyhteydet toimii kuin konttorilla olisi! :D


Elisan purkki saa minun puolestani painua takaisin pakettiin ja kaapin perukoille, ainakin niin kauaksi aikaa kuin tuo vanha purkki toimii ja minulla on tuo sama Dellin läppäri.
::)

Osallistu keskusteluun