Vastattu

Kotiboksi VMG3326-D20A pätkii WLANia

 • 26 helmikuu 2016
 • 9 kommenttia
 • 1003 katselukerrat

Ongelmana on WLANin pätkiminen ajoittain Zyxelissä. Taloudessa 3 konetta (mac, win7 ja win10) ja kaikissa näyttäisi WLAN tippuvan hetkellisesti kokonaan pois. Näyttäisi myös vaikuttavan verkossa olevan printterin toimintaan, zyxelin bootilla saa printterinkin uudelleen verkkoon.

WLAN kanavana 11, jossa vähiten melua Zyxelin oman channel statuksen mukaan. Linja pysyy pystyssä eli DSL valo ei sammu.

Ongelmaa ei välttämättä huomaa normaali käytössä, mutta huomattavan kettumaista jos sattuu kesken etätyöpäivän kun VPN katkeaa ja joutuu avaamaan kaikki yhteydet uudelleen.

Onko tästä purkista tullut muita samanlaisia ongelmia vastaan?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Red 29 helmikuu 2016, 08:32

 • ? Laitoin nyt tuon uuden modeemin tulemaan postitse. Muutama arkipäivä menee. Toivottavasti ongelma poistuu sitten sen myötä. 🙂
 • Katso alkuperäinen viesti

  9 kommenttia

  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +4
  Oletko katsonut puhelin sovelluksella kanavien tukkoisuutta (Wifi analyzerillä) 
  Analyzerin mukaan myöskin paras kanava.

  Luulisi että yhteys pysyisi ylhäällä vaikka muita samalla kanavalla olisikin, mutta esim. windowsin yhteys-ilmaisimessa alapalkissa tulee tähti yhteyden päälle ja näyttää ettei yhteyttä verkkoon.

  Tämä viittaisi minusta siihen että zyxelin WLAN-yhteys tippuu.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • ? Kävin vähän ongelmaasi läpi. Yhteys sinulla on hyvä tosiaan ja siinä ei mitään moitittavaa yleisellä tasolla. Wlan ominaisuudet on tässä Zyxelin mallissa ei niin huikean hyvät. mm. maksiminopeudet rajoittuu selvästi alemmalle tasolle kuin liittymän nopeus. Uusin ohjelmistokin oli modeemilla. Voin tietenkin testiin laittaa vanhempaakin ohjelmistoa jos yhtään paremmin niillä toimisi, mutta se on vähän hakuammuntaa. Itse suosittelisin jos haluat ongelmasta päästä eroon niin laittaisin tuon vmg3326:sen siltaavaan tilaan ja hankkisin perään jonkin esim. asuksen 50e wlan reitittimen jossa on paremmat ominaisuudet langattomuuteen ja enemmän poweria siihen puoleen Verkkokauppa Asus reitiin. Verkkokauppa.comista löytyy useita. Muut systeemit kuten tulostimen voi pitää entisellään.
 • Ajattelin että tässä ei tarttisi uusia laitteita ja rahaa tuon yhden möhkön lisäksi hommata. Olen yrittänyt vaihdella purkin paikkaakin ettei pätkiminen siitä kiinni olisi, nyt olohuoneessa suoralla näköyhteydellä. Tämä laite kuitenkin vasta päälle vuoden tainnut olla käytössä ja pätkimistä ollut alusta asti, varsinkin VPN kanssa ongelmia. Firmispäivityksiäkään ei ole tullut vaikka niitä hieman odottelin :)

  Eikö Elisalla ole mitään muuta korvaavaa ja toimivaa laitetta tarjota tuon VMG3326 tilalle, esim. VMG3926? 
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • ? Laitan nyt testiin kuitenkin eri ohjelmiston vielä laitteelle ja se tulee automaattisesti. Kyllähän laitteessa on takuuta vielä jäljellä ja se tarvittaessa voidaan vaihtaa. Tässä nyt on rajoilla, että laitteen voisi ainakin harkita vaihtaa. Tilalle tulisi tällöin vmg3925 tai vastaava mikä meillä saatavilla. Vmg3326:sta ei ole enää eikä Vmg3926:sta. VPN:ään en oikein paljoa osaa ottaa kantaa, mutta wlanilla ei ainakaan VPN:ää kannattaisi käyttää. Osaatko yhtään sanoa onko ongelma viikottainen, kuukausittainen tai päivittäinen?
 • Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  @thoumi, aika paljon helpommalla pääset jos hyväksyt sen tosiasian, että laajakaistamodeemi on laajakaistamodeemi ja jos tarvitset wlan-tukiaseman niin sitten hankit wlan-tukiaseman.

  Monitoimikone on aina monitoimikone, ainakin kun puhutaan näistä edullisista purkeista. Jos yrität käyttää samaa purkkia sekä laajakaistamodeemina että wlan-tukiasemana niin se tekee kummankin tehtävän keskinkertaisesti. Tokihan sitä saa yrittää, mutta halvimmat wlan-tukiasemat maksavat alle 20 euroa ja lisäävät elämänlaatua mielestäni nimellisarvoaan enemmän.
  @Urhokas En ole sen tarkempaa kirjanpitoa pitänyt mutta sanoisin lähes päivittäistä olevan. Viimeinen oli tässä juuri puoliltaöin kun huomasin että yhteys tippui ja stream katkesi hetkeksi. Näemmä downgrade 6. versioon firmiksestäkin tehty.

  Voisin mielelläni kokeilla vaihtaa laitetta ja testata onko siitä mitään apua. Aiemmassa ADSL -liittymässä olleessa D-linkissä en huomannut ongelmia VPN:n kanssa vaikka sitä wlanin yli käytinkin.

  Kerrotko miten edetään laitteenvaihdon kanssa?
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • ? Laitoin nyt tuon uuden modeemin tulemaan postitse. Muutama arkipäivä menee. Toivottavasti ongelma poistuu sitten sen myötä. 🙂
 • Näyttäisi toimivan paremmin nyt uudella purkilla, ainakin yhden päivän koeajolla ei pätkässyt kertaakaan. Kiitokset.

  Osallistu keskusteluun