Vastattu

Kotiboksi VMG3925-B10B ja salasana

  • 17 August 2020
  • 1 kommentti
  • 1528 katselukerrat

Asia korjattu seuraavasti: selaimeen ip-osoite, kirjautuminen, sieltä network settings, wireless ja alapuolelta löytyy kohta security level - generate password automatically. Sen disabloi ja laittaa oman salasanan. Tämä pitää tehdä tietenkin myös mahdolliselle 5ghz verkolle jos sekin on käytössä. Omaelisa osaa ainoastaan 2.4ghz:n nimen vaihtaa.

Hei,

 

tänään tuli ihanainen viesti, jossa kerrottiin verkkoani käytettävän porttien skannaukseen. Noh, ilmeisesti SSID ja salasana tulisi vaihtaa. Pitkään tappelen selainmuotoisissa asetuksissa (osoitepalkkiin IP-osoite) ja kaikki läpikäytyä joudun googlaamaan miten vaihdetaan. Nähtävästi VMG3925-B10B SSID ja salasana pitää vaihtaa omaelisan kautta, ihan kiva.

 

Täytänkin sinne uuden nimen verkolle ja laitan salasanan. Huomioita:

ainoastaan 2.4ghz verkon nimi muuttuu, 5.0ghz pysyy samana. Uusi, valittu salasana (täytti kriteerit 8 merkkiä yms) ei kuitenkaan toiminut kummassakaan noista verkoista.

 

Näinköhän tässä käy nyt siten, että saan kohtapuolin taas uudelleen viestin, että verkkoani käytetään porttien skannaukseen, koska en itse pääse salasanaakaan vaihtamaan joten se, kuka nyt on päässyt sisään, tulee pääsemään edelleen? Laitteet on käyty läpi enkä viruksia löytänyt.

 

Miksi käyttäjiltä pitää riisua toimintoja pois, kuten vapaa salasanan vaihto yms. Myöskään ei luo luottoa kun verkon käyttäjätunnus ja salasana luovutetaan elisalle omaelisan tietoihin. Lisää pelkästään mahdollisen tietovuodon aiheuttamia lisäongelmia.

 

Miten tämä salasana nyt tulisi vaihtaa? Ei kiinnostaisi soittaa mihinkään omaguruun ja maksaa yli 2 euroa minuutilta, jotta ratkeaa ongelma (joka ei oikeastaan ole edes oma vikani) tai löydä siihen laastariratkaisua (salasanan vaihto).

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Sokrates 17 August 2020, 09:12

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

1 kommentti

Käyttäjätaso 7

Miten tämä salasana nyt tulisi vaihtaa? Ei kiinnostaisi soittaa mihinkään omaguruun ja maksaa yli 2 euroa minuutilta, jotta ratkeaa ongelma (joka ei oikeastaan ole edes oma vikani) tai löydä siihen laastariratkaisua (salasanan vaihto).

https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/laajakaista/ohje/zyxel-laajakaistamodeemien-sanasana/

https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/laajakaista/ohje/kotiboksi-vmg3925/