Vastattu

kotisivujen indeksoituminen?

  • 13 lokakuu 2017
  • 6 kommenttia
  • 391 katselukerrat

Minulla on identtiset kotisivut kahdessa paikassa kolumbus-palvelimella (kahden sopimuksen alla). Toisesta ne ovat löytyneet hyvin avainsanan ("tittelin") Google-haulla vuodesta 2007 lähtien, uudemmasta eivät. Search Console näyttää molemmat ("vanhat" aliaksineen), mutta hakukone ei löydä uutta osoitetta, joka on painettu käyntikortteihini. Mistähän kiikastaa, ja mitä tehdä?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi kv36 13 lokakuu 2017, 14:24

Hakukone ei välttämättä tykkää siitä, jos se löytää kahdesta paikasta samanlaiset sivut.Googlelle voi laittaa indeksointikehotuksen

https://support.google.com/customsearch/answer/115957?hl=fi
Katso alkuperäinen viesti

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Hakukone ei välttämättä tykkää siitä, jos se löytää kahdesta paikasta samanlaiset sivut.

Googlelle voi laittaa indeksointikehotuksen
https://support.google.com/customsearch/answer/115957?hl=fi
Kiitos. Käsittääkseni olen laittanut Googlelle indeksointikehotuksen jo useasti (Verkkovastaavan työkaluissa), ja juuri "puuttuvasta" URL:stä. Laittamasi linkin alemmat linkit eivät toimi, enkä ainakaan Search Consolesta, jossa sivuni näkyvät, saa esiin mitään Lisäasetukset-välilehteä. Englanninkielisten ohjeiden perusteella onnistuin kuitenkin tekemään (taas) fetchin ja fetch and renderin ja ilmeisesti jonkin indeksoinninkin. Saa nähdä, alkaisiko käyntikortti-url (eli toinen sijainti) jo vähitellen löytyä. Nappasin tekosestani kuvaruutukaappauksen siltä varalta, että jäi selviteltävää. Laitoin sen liitteeksi. Kokeilin myös muuta hakukonetta, Ixquickkia, ja se ei näköjään löydä lainkaan kotisivujani (vain Linkedinit niissä esiintyvän saman "tittelin" perusteella).
Ei löydy vieläkään hakukoneella uudemman sopimukseni alainen kotisivu 'ajatteluttaja' -haulla. Mitä muuta voisi kokeilla kuin tuon liitteestä näkyvän? Vanha sopimus käy jossain vaiheessa tarpeettomaksi, eikä kotisivujen hukkaamiseen tai huonoon löydettävyyteen ole varaa.
Odotan edelleen vastausta kolmen viikon takaiseen tiedusteluuni. Olen kokeillut hakua neljällä hakukoneella ja tulokset ovat vaihdelleet. Mikään ei löydä pysyvästi uudemman kotisivutilani etusivua, ja "kaikkien käyttämä" Google ei mitään sen alta. Bing löysi etusivun, mutta näyttää sen taas hukanneen. DuckDuckGo löytää paljon tavaraa etusivun alta, mutta ei sitä.

Näitä ongelmia tuskin olisi, jos kotisivujen (näkyvyyden) manuaalinen säätäminen ja aliaksien määrittely olisi edelleen mahdollista Elisan palvelimilla. Jälkimmäistä kysyin muistaakseni pari vuotta sitten, eikä ainakaan tänne päin ole kuulunut tai näkynyt uutta hankkeesta.

Mutta neuvokaa, jos osaatte. Vastaajia pyydän lukemaan edelliset postit ja ottamaan ongelman haltuun. Olen yrittänyt parhaani Googlen päässä, enkä kaipaa lisää puolivillaisia heittoja.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Tähän auttaisi paljon, että etusivullasi oleva Etusivu-painike olisi todellisuudessa myös linkki niin Google indeksoisi paremmin. Sivulle kannattaa myös luoda sitemap joka auttaa indeksoinnissa. Hakukoneoptimointia kannattaa vaikka Googlettaa, niin sieltä löytyy paljon vinkkejä mitä voi tehdä. Tulee myös sivustasi paremmin luottavaakin ja löytyy näin paremmin Googlestakin sitten.
Kiitos vaan, ja pahoittelu Palstalla pistäytymiseni viivästymisestä. Luen sujuvasti, mutta minulla on vaikeuksia ymmärtää (tekojen tasolle), mitä neuvot. Tein sivut Namo WebEditorilla, enkä osaa sen jälkeä omin päin korjailla. Varmaan tarvitsisin "rautalangasta vääntämistä" jo tuon Etusivu-painikkeen ja linkkaamisen suhteen, vaikka toisaalta vanhassa sijainnissa etusivukin ilmeisesti indeksoituu kohtuullisesti. Sitemap-vihjeen löysin googletettuani hakukoneoptimointia ennen tänne kirjoittamista, mutta ohjeiden puuttuessa taitoni eivät riitä sellaiseenkaan. Kotisivuni ovat käyntikorttini, autobiografiani, muistitukeni ja nekrologini, enkä enää pysty uusia rakentamaan.

Aikanaan kun tein sivuni ja siirsin ne Elisan palvelimelle, siellä sai ruksata jonkin indeksointiin liittyvän nappulan, ja jotakin kautta pääsi helposti katselemaan kaikkia palvelimella olevia sivustoja. Samaten oli helppoa määritellä sivun URL:lle aliaksia, joita itsekin tein muutaman. Eikö enää ole mitään mahdollisuutta hallita sivujaan palvelimella entiseen tapaan? Yhden hakemistolipsahduksenkin jouduin pari vuotta takaperin selvittämään jotain kiertokautta parsimalla.

Osallistu keskusteluun