Kuituliittymän mukaan olen Malmössa

  • 9 joulukuu 2017
  • 19 kommenttia
  • 841 katselukerrat

Talossa talokuitu. Kun langattoman verkon kytkeen kännykästä päälle, siirtyy sijainti malmöön. "ominaisuus" tuli päälle n. kuukausi sitten.

Onko yksittäistapaus vai joku laajempi ilmiö?

19 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Oliko kyseessä puhelimen oman verkon käyttö vai talokuidun langattoman verkon jako kännykkään? Paikannukset tapahtuu usein IP:n perusteella ja aiempi sijanti IP:llä lienee ollut silloin Malmössa. Ei siis ole vaarallista tai vaikuta yhteyteen.:)
Talokudun langattoman verkon jako siis kyseessä. Malmössä olen käynyt aika tarkalleen 4 vuotta sitten :)
Tällä hetkelläkin kännykkä yhteydessä kuituverkon langattomaan yhteyteen ja Malmössä ollaan 🙂
Ja ei ole vaarallista juu mutta ketuttaa kun google mapsin avaan ja paikantaa minut sinne Malmöön. Hankaloittaa hieman reitinsuunnitteluja yms.
Ja ei ole vaarallista juu mutta ketuttaa kun google mapsin avaan ja paikantaa minut sinne Malmöön. Hankaloittaa hieman reitinsuunnitteluja yms.

Saahan Google Mapsiin kotipaikan asetettua ihan käsin pysyvästi niin reitti alkaa aina sieltä automaattisesti.
Kännykästkin saanee asetuksista valittua, että paikannus tehdään vain GPS:ää käyttäen, eikä lisäksi esim. Wifi-verkon tietoja hyödyntäen.
Voisiko Elisa tehdä tälle jotain? Edelleen wifin mukaan ole Ruotsissa Malmön Barassa!

Kyllä, tiedän että voin puhelimesta laittaa paikannuksen pelkästään GPS:n varassa toimivaksi. Kai tämä nyt pitäisi toimia niin että wifin ja GPS:n kautta toimii paikannus oikein!
Jollain Malmössä wifissä sama MAC osoite.
Kokeile vaihtaa reitittimen MAC osoitetta jos pystyy. Täällä lisää asiasta:

https://productforums.google.com/forum/#!topic/maps/NfH94fJ6KUU

https://productforums.google.com/forum/#!topic/maps/tRs9WNAWt_4
Käyttäjätaso 7
Nettiyhteyden (IP:n) kautta paikannus on vähän mitä sattuu, tekniikasta riippuen. Etenkin mobiiliyhteyksistä 4g kulkee yleensä operaattorin NAT:n kautta, ja saattaa paikantua joko Rantsilaan tai Helsinkiin tai jonnekin ihan muualle.

Omituista kyllä, jos Elisan verkossa IP-paikannus viskaa naapurimaahan. (Telian verkossa en pitäisi sitä yhtään ihmeellisenä.) Eihän sinulla (tai muilla perheenjäsenillä) vaan ole mikään vpn tai muu systeemi päällä? Koskeeko ongelma yhtä vai useampaa laitetta?

Kun kyseessä on taloyhtiönetti, voisit kysyä onko muilla samaa ongelmaa, ja jos mahdollista kokeile (luvan kanssa) myös mitä tapahtuu jos liityt sillä kännykällä jonkun naapurin wlan-verkkoon.
Wifi ja IP paikannus on eri asia.
Jos ei ole WiFiä, GPS:ää tai ei saa puhelimesta sijaintia, Internet explorer ja Chrome käyttää silloin ilmeisesti IP osoitetta ja noidenkin välillä saattaa olla satojen kilometrien ero. Esim jos avaan mapsin tietokoneella IE:ssä se tunnistaa minut Seinäjoelle 500km päähän, kun taas Chrome on n. parin kilometrin säteellä oikein.
Kyseessä omakotitalo, ei taloyhtiö.

Olen kokeillut jättää puhelimen ulos paikannus päällä ja samaan aikaan puhelimen ollessa kytkeytyneenä WLANiin. Tällöin puhelin kyllä menee oikeaan paikkaan, mutta kun puhelimen tuo sisälle, palataan Malmöön. Vaimon puhelin menee myös Malmöön joten ei ole puhelinkohtainen ongelma.
Eli selvästi Wifi paikannus menee pieleen. Kokeile laittaa SSID perään _nomap niin pitäisi toimia.
Äkkiseltään _nomap -optio toimii ainakin jotenkuten. Paikka hiukan ryömii sisätiloissa kun GPS signaalia ei saada.
Sitten katso jos saat wifi BSSID muutettua (mac osoite wifille). Laita muuten sama kun alunperin, mutta vaihda jotain kolmen viimeisen oktetin hex arvoista (ei ensimmäisten). Sitten voit ottaa nomap pois.
Mene ulos niin että on wifi kantamaa, gps päällä ja päivitä sijainti muutaman kerran.
esim jos on
aa🇧🇧cc:12:34:56

vaihda muotoon
aa🇧🇧cc:12:34:57
Kyseessä Inteno FG500. En äkkiseltään näe, että BSSID:tä pystyisi muuttamaan.
Ei taida pystyä joo. Varmaan kannattaa ostaa erikseen joku WLAN AP. Mulla Elisa vaihtoi itseasiassa Intenon johokin uudempaan kuitumuuntimeen sekä zyxelin wifi reitittimeen (jota en kyllä käytä...), tuota kannattaa kysellä ehkä Elisalta.
Ja tämähän ei sitten auta jos naapurilla on sama bssid kuin jollain Malmöössä.
_nomap käytössä alkaa sitten muita ongelmia näköjään. Pitää laittaa elisalle tiketti ja katsoa miten asia etenee.
sijainnin päivitys huononee jostain syystä enemmänkin. Voi olla tietty puhelimenkin ominaisuus tms.

Osallistu keskusteluun