Vastattu

Laajakaista tökkii taas

  • 9 joulukuu 2015
  • 4 kommenttia
  • 1038 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Monta kuukautta tässä päästiinkin ilman ongelmia.

Taas on alkanut ADSL tökkiä. Katkoo yhteyttä, tieto siirtyy 38-150 b/s. Luit oikein b/s, ei siis kb/s. ADSL purkkiin alkanut ilmestyä erroreita. Johan tuo olikin yli kuukauden boottaamatta.

Näitä ongelmia on nyt jatkunut ensin Soneran kanssa pari vuotta ja nyt Elisan kanssa pari vuotta. Pakko kai se on uskoa ettei meille saa toimivaa kiinteää yhteyttä. Kuitua ei saa, kaapeli on tuossa 50 metrin päässä mutta sitäkään ei saa kuin maksamalla lottovoiton verran.

Soneran mobiili testattu, sekä 3G että 4G ihan kuraa. Tähän toki löytyy syy. Ollaan lähellä mastoa mutta peilit mastossa on eri suuntaan. Sonera ei suostu tekemään mitään.

Elisalla 3G toimii silloin kun toimii. Välillä etanaakin hitaampi. Eilen viimeeksi testasin ja nopeus oli 0,17/1,2. Syy lienee ruuhka. Elisan 4G hidas kuin etana, syy on että ollaan ihan peittoalueen raja-alueella kahden linkin välissä. Korjausta luvattu "joskus ensi vuonna".

Seuraavaksi testiin DNA:n mobiili. Jos se vaikka toimisi täällä pääkaupungissa.

Muistelen että Elisan sähköpostit sai pitää maksamalla siitä rahaa joten sekään ei ole ongelma. Tosin varmaan ne vaihtuu ja uudet ei tule olemaan mihinkään operaattoriin naimisissa. Sen verran iso rumba oli vaihtaa Soneran posti Elisan postiin.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Red 10 joulukuu 2015, 08:50

Ootko mitannut noita nopeuksia wlanin yli vai verkkojohdolla? Mikä modeemi sulla on käytössä? Tutkin tuon sun linjan ja se näyttää kyllä hyvältä, ei virheilyä tai pätkimisiä ja nopeudetkin 17M luokkaa. Tämä viittaisi siis vialliseen modeemiin, etenkin jos oot jotain erroria sieltä purkin puolelta saanutkin. Kannattaisi siis testailla toisella modeemilla tuota ADSL-yhteyttäsi.
Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Vaikka Elisan 3G ei toimi, niin jonkun muun (operaattorin) 3G saattaa toimia. Haepa Soneralta ja DNA:lta liittymät testiin 14 vuorokaudeksi! Päätä sitten minkä otat. Sonera ei enää myy esimerkiksi 8M-ADSL-laajakaistaa, vaan tarjotaan tännekin esmes Sonera Kodin Netti M, 4G mobiilitekniikalla, 21M/21M. Sonera siis kuoppaa ADSL-verkon ja korvaa mobiililla. No on tuo Elisankin kaapelimodeemiyhteys jaettu eli sama asia. Sonera tarjoaa ADSL:ää nykyään vain kohteisiin, joissa on 20M saatavuus, olemassa oleville tuli kirje vaihdosta tuohon uuteen Kodin Netti M:ään. Hienoinen pettymys, sillä 29.90 € maksaa, kun saman saa hinnastosta 14.90 € ja päätelaitehinta.

Elisalle vikailmoitusta.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Ootko mitannut noita nopeuksia wlanin yli vai verkkojohdolla? Mikä modeemi sulla on käytössä? Tutkin tuon sun linjan ja se näyttää kyllä hyvältä, ei virheilyä tai pätkimisiä ja nopeudetkin 17M luokkaa. Tämä viittaisi siis vialliseen modeemiin, etenkin jos oot jotain erroria sieltä purkin puolelta saanutkin. Kannattaisi siis testailla toisella modeemilla tuota ADSL-yhteyttäsi.
Käyttäjätaso 1
Nopeuksia mitattu sekä WLAN:lla että Ethernetillä. Kannettava ja pöytäkoneet on aina ethernetissä kiinni. Mitattu siis kahdella pöytäkoneella, yhdellä kannettavalla ethernetin kautta. Kahdella tabletilla ja 2 puhelimella WLAN:in kautta.

Silloin kun yhteys toimii, se toimii hyvin.

Silloin, tällä viikolla useampana päivänä, kun se ei toimi kunnolla sillä ei tee mitään.

Testattu kahdella eri modeemilla, ei apua. Nyt paikoillaan Telewell TW-510v2 ja toinen on joku Asuksen modeemi. Ostin siis uuden modeemin aivan turhaan.

Nyt yhteys taas toimii, vaihteeksi. Eilen viimeeksi tökki pahasti. Mutta kun pitäis tehdä töitä eikä rassata nettiyhteyttä.

Soneraa (ja myös Elisaa) olen tosiaan jo testannut mobiilina, kuten alkuperäisessä viestissä kirjoitin. Ei toimi meillä. Soneran masto alle kilsan päässä mutta peilit suunnattu niin että jäädään väliin. DNA testaukseen seuraavaksi.

Ottaa vaan pattiin ettei kunnolla ja vakaasti toimivaa yhteyttä saa edes (järkevällä) rahalla Helsinkiin. Noi mobiilit ei vaan hirveesti kiinnostais koska 10 % myydystä nopeudesta on vielä hyväksyttävä. Mutta pakko kai se on.
Käyttäjätaso 1
DNA:n mobililla meillä saa pelkällä nettitikulla näköjään 48/40 nopeuden 50:llä yhteydellä.

Eli ensivaikutelma on erittäin hyvä.

Jos toiminta jatkuu tuollaisena niin kodin netti vaihtuu ADSL:stä mobiiliin ja 3 tai 4 puhelinliittymää vaihtaa operaattoria.

Osallistu keskusteluun