Vastattu

Laajakaistan nopeus

  • 12 elokuu 2014
  • 42 kommenttia
  • 3352 katselukerrat

Hys hys.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Crwewaq 10 syyskuu 2014, 06:35

Nyt ei enää pelata napeilla. Kyllä lähtee!:

Speed Test.png

Ennen piti hyssytellä naurettavilla nopeuksilla:

Speed Test.jpg
Katso alkuperäinen viesti

42 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Mitähän operaattori sinun mielestäsi hyötyy siitä, että se tietoisesti laskee liittymien toteutuvia nopeuksia?
Miksi se ei sitten nosta alhaisimpien liittymien nopeuksia maksimiin? Koko touhu on kylmää rahastusta. Operaattori hyötyy sillä että taas myydään näennäisesti nopeampi liittymä (esim. 20 mb) josta hyöty kuluttajalle on pelkkää silmän lumetts, samalla kun operaattori lypsää kuluttajaa samoilla valheellisilla liirum laarumeillä, kuten edellisessä viestin kerroin. Jos liittymästä TODELLA tulisi 10/1 mb, niin kaikki olisivat tyytyväisiä. Silloin täyttyisi operaattorin lupaamat nopeudet 100 %:sti. Eihän se käy operaattorille mitenkään laatuun että kaikki olisivat tyytybväisiä. Pitää pitää kansa operaattorin talutus nuorassa ja alentaa nopeuksia, jotta kuluttaja hankkii nopeamman liittymän siinä uskossa että nyt se toimii paremmin, kuin vanha. Toimiihan se, kun ensin lypsetään ja sitten pidetään sen nopeamman liittymän nopeudet taas alhaisina, jotta taas voidaan myydä entistä nopeampi liittymä (esim.20/1 mb). Operaattori ei tee mitään nopeuksien korjaamiseksi, vaan se pelkästään rahastaa. Money, money, money! Älä usko operaattorin selityksiin, ne ovat pelkkää satua, ilman todellisuuden häivää. Ainoa mikä on todellista ja konkreettista, se on raha, joka on kaikkien huijausten ja sadun puhumisten summa.
Olethan tehnyt vikailmoituksen.

Liittymän 10/1M nopeuden vaihteluväliit ovat Lataus 5-10 ja Lähetys 0,5-1 Mbit/s

https://saunalahti.fi/attachment/content/Kiinteat_laajakaistapalvelut_palvelukuvaus.pdf
Ethän vain ottanut tuota ryöpytystä itseesi. Ei se ollut tarkoitukseni. Minua vaan harmittaa, kun joudun maksamaan sellsisesta, mikä ei pidä paikkaansa. Tuo, kun kerroit että vaihteluväli kaistalla pitää olla tätä luokkaa: Lataus 5-10 mbit/s ja Lähetys 0,5-1 mbit/s. Kuten kerroin, niin minulla vastaavat luvut ovat kyseisessä liittymässä: Lataus max 2 mbit/s ja Lähetys max 0,8 mbit/s. Eli, summa summarum: Vikaa on jossakin ja paljon. Nyt jos tuo vika ei korjaannu, niin silloin minä olen pakotettu lopettamaan tämän määrä aikaisen liittymän vedoten siihen nimittäjään, että laajakaistan nopeus ei vastaa luvattuja nopeuksia. Niinkö?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Crwewaq kirjoitti:
Nyt jos tuo vika ei korjaannu, niin silloin minä olen pakotettu lopettamaan tämän määrä aikaisen liittymän vedoten siihen nimittäjään, että laajakaistan nopeus ei vastaa luvattuja nopeuksia. Niinkö?
Kyllä, mutta vain siinä tapauksessa että liittymän nopeus jää alle sallitun minimin. Jos modeemi kättelee sallitun vaihteluvälin sisäpuolella mutta saat tietokoneella noin alhaisia nopeuksia, on vika muualla kuin liittymässä.
Speed Test.jpg

Tuo yllä kuva on kaapattu yli viiiko sitten. Saman tapaisa tuloksia tulee koko ajan,

testaa kaistaa millä tahansa nopeuden testaus ohjelmalla. Jos tuon kuvan arvoja vertaa niihin nopeuksiin, joita kaistalta pitäisi tulla, niin sisään tuleva nopeus jää lähes 3 mbit/s. Ulos lähtevä nopeus pysyttelee vaihteluvälin rajoissa melko hyvin. Tuon sisään tulevan nopeuden syy pitää selvittää, mistä se johtuu. Johtuuko se a) liittymästä vai b) muusta syystä liittymän ulkopuolella, esim. talo-yhtiön kaapeleista.

Tähän pitää kertoa yksi pieni anekdootti asiaan liittyen. Kun meille tyrkytettiin Elisa-myymälässä Elisa viihdettä sellaisella keroimella, että laajakaistan nopeus tulisi nousemaan 10/1 mbit/s 20/1 mbit/s. Kun se päivä sitten koitti että se piti saada toimimaan, niin sieltä (Elisasta) ilmoitettiin, ettei täällä toimi 20/1 mbit/s nopeus. Minä vedän tuosta jutusta sen johtopäätöksen että vika on Elisan systeemeissä, kun minulle soittanut asentaja puhui jostakin kupareista. Miksi tänne ylipäätään sitten on myyty laajakaistoja, jos täältä ei pystytä saamaan vaadittuja nopeuksia ulos (todella outoa). Otan selvää kenellä muulla täällä on Saunalahden laajakaista ja pyydän häntä mittauttamaan nopeudet. Jos käy niin että jollakin muulla on sama ongelma kuin minulla, niin homma kaatuu auttamatta Elisan niskaan. Jotenkin alkaa tuntua siltä, kuin kiinteitä laajakaista systeemejä oltaisiin ajamassa alas langattomien liittymien tieltä. Jos minä olen jotakin ostanut tietuillä ehdoilla ja tietyllä hinnalla, on minulla oikeus saada juuri sitä palvelua mistä on sovittu. Kyllä Saunalahti ja Elisa rustaavat pienellä präntillä rivikaupalla tekstiä, josta asiakkaan pitäisi saada tolkku että kun tekee sitä tai tätä niin siitä seuraa sitä ja tätä blaa blaa liirum laarumia. Annapas olla, kun on selvää näyttöä siitä että on myyty sopimuksen vastaisesti huono tuote, niin siitäkös älämölö nousee, kun kaikki vähänkin asiasta jotakin tietävät nousevat puolustus kannalle, väittämällä että vika ei ole meissä vaan teissä. Tuo on ilmiselvää vastuun pakoilua ja kieroilua. Mua närästää epäreilu markkinointi.
Minkälaisen vastauksen olet saanut vikailmoitukseen vai etkö ole ollenkaan sellaista tehnyt?

http://asiakastuki.saunalahti.fi/#otayhteytta
Käyttäjätaso 5
Kuulostaisi siltä että kyseessä on ADSL-yhteys.

ADSL-yhteys toimii 10M nopeudella enintään noin 2,5 km päässä keskukselta. 20M nopeus onnistuu vain kilometrin päähän. Nämä karkeita arvioita ja vaihtelua on suurestikin riippuen kuparikaapeleiden laadusta. Pelkkä pituus ei ole ratkaiseva tekijä.

Ongelma voi olla myös taloyhtiön sisäkaapelointi, eli vaikka yhteys tulisi keskukselta 2 kilometrin päästä vielä ok nopeudella kiinteistön talojakamoon, niin sisäjohtoverkkokin voi olla niin huonossa hapessa että nopeus tippuu vielä matkalla asuntoon. Mutta toki vika voi olla jo taloon tulevassa kaapelissa.

Mikä ADSL-modeemi on käytössä? Saatko katsottua siitä millä nopeudella ADSL-modeemi on kätellyt linjan ylös? Vaikka keskuksella onkin varmastii asetettuna linjallesi 10M profiili, niin ADSL-modeemi ja DSLAM keskitin neuvottelevat linjan laatuun nähden sopivan kättelynopeuden kun yhteyttä muodostetaan (modeemin DSL-valon vilkkuessa).

Jos tämä kättelynopeus on heikko, tuota parin megan luokkaa, ja olet kokeillut yhteyttä toisella modeemilla ja ilman jatkojohtoja yms. ja näin sulkenut sen vaihtoehdon että vika on omissa laitteissa, niin ehodttomasti vain vikailmoitusta sisään että linjanopeus on heikompi kuin pitäisi.
Modeemi on Kotiboksi A2100 N BeWan.

Miksi Elisa ei vedä tänne uusia kaapeleita? Haluttomuuttako?
Sonera veti tänne vajaa kaksi (2) viikkoa sitten valokuitu kaapelin.
Kuulin, että ne joilla on ollut käytössään Soneran valokuitu, nopeudella 10/2,
nopeus testit ovat antaneet samoja tai korkeampia lukemia, kuin mitä
operaattori on luvannut.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Crwewaq kirjoitti:
Modeemi on Kotiboksi A2100 N BeWan.
1. Avaa selaimella osoite http://192.168.1.1

2. Valitse vasemman reunan valikosta Troubleshooting ja sen alta Box Diagnostics ja/tai DSL statistics

3. Kerro tänne mitä nopeuksia näkyy (data rate/downstream/upstream)
Tämä osoite ei toimi: http://192.168.1.1
Tämä osoite toimii: http://192.168.100.1

Box Diagnostics:

----------------

Downstream data rate:        23378 Kb/s
Upstream data rate:           4635 Kb/s

 

DSL statistics:

ADSL line synchronised

----------------------

Uptime                     00J00H41m12s

Time connected             00J00H40m33s

Modulation type               G.992.5-A

Actual rate (up)              1019 kbps

Actual rate (down)            2464 kbps

Data transfered (sent)        1144 kB

Data transfered (received)   19010 kB

Output power (up)              128 dBm

Output power (downstream)        0 dBm

Line attenuation (up)         14.8 dBm

Line attenuation (downstream) 31.5 dB

Noise margin (up)              9.8 dB

Noise margin (downstream)     15.9 dB

Manufacturer ID (local)       BDCM

Manufacturer ID (remote)      IFTN

Loss of frames (local)           0

Loss of frames (remote)          0

Error seconds (local)            0

Error seconds (remote)           0

FEC Errors (up)                  0

FEC Errors (down)                7

CRC Errors (up)                  0

CRC Errors (down)                0

HEC Errors (up)                  0

HEC Errors (down)                0

 

Summa summarum: Missä vika? Modeemissako?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Crwewaq kirjoitti:
Modeemi on Kotiboksi A2100 N BeWan.

Miksi Elisa ei vedä tänne uusia kaapeleita? Haluttomuuttako?
Sonera veti tänne vajaa kaksi (2) viikkoa sitten valokuitu kaapelin.
Kuulin, että ne joilla on ollut käytössään Soneran valokuitu, nopeudella 10/2,
nopeus testit ovat antaneet samoja tai korkeampia lukemia, kuin mitä
operaattori on luvannut.
Kyllä kylmä totuus on, että kupareita käytetään niin pikään kun niistä saadaan revittyä rahaa. Vaikka kyseessä on useimmiten 60+ vuotta vanhaa tekniikaa, jonka kulut on kuolletettu jo satoja kertoja.

Olen samaa mieltä, että on kuusetusta myydä liittymiä maksiminopeudella. On aika turha puhua vaihteluvälistä vaikka 5-10M, jos 10M ei koskaan päästä :smileyangry:

Tästä kuvasta saa osvittaa.

nopeudetV3.jpg

Ainoa keino viimeisellä "maililla" päästä luvattuun nopeuteen on kuitu PISTE !

Täältä aiheesta lisää tietoa: Miksi kuitu ?

Ennenpitkää kilpailu pakottaa operaattorien rakentamaan lisää kuitua, mutta parhaansa operaattorit tekevät mainonnolla ja hinnoittelulla, että kiinteä netti (on pimennossa) ja mobiili on markkinoinnin keihäänkärjessä vaikka ei senkään vertaa lunasta nopeuslupauksiaan kun vaikka ADSL. Onneksi ihmisten ymmärrys asiasta on lisääntynyt ja yleisesti ihmtellään miksi pitää maksaa täydestä "maitopurkista" vaikka se todellisuudessa on puolillaan. Millään muulla alalla ei voisi myydä mitään tuotetta joka on näin erilainen todellisuudessa, kun lupauksissa.

Tuokki
Kyllä tuolla Line attenuation (downstream) 31.5 dB -arvolla pitäisi olla mahdollista päästä ainakin lähelle 10 megan nopeutta.

https://yhteiso.elisa.fi/t5/Elisa-Viihde-Yleinen-keskustelu/ADSL-Information/m-p/16041#M8763

Kyllä siinä yhteydessä on jotain vikaa, jota vikapalvelu voisi tutkia, kun otat sinne yhteyden.
Crwewaq kirjoitti:
Tämä osoite ei toimi: http://192.168.1.1
Tämä osoite toimii: http://192.168.100.1

Box Diagnostics:

----------------

Downstream data rate:        23378 Kb/s
Upstream data rate:           4635 Kb/s

 

DSL statistics:

ADSL line synchronised

----------------------

Modulation type               G.992.5-AActual rate (up)              1019 kbps

Actual rate (down)            2464 kbps

Line attenuation (up)         14.8 dBmLine attenuation (downstream) 31.5 dB

 Summa summarum: Missä vika? Modeemissako?

Vika voi olla monessakin paikassa, keskuksella, johtoverkossa, sisäverkossa, modeemissa jne. Tee häiriöilmoitus, niin päästään tutkimaan. Tuollaisella vaimennusarvolla pitäisi nopeuden olla lähempänä kymmentä megatavua kuin kolmea. Ensin tutkitaan yhteyden toimivuus keskuksella ja siitä eteenpäin seuraava tsekki talojakamossa ja sitten vielä tarvittaessa asunnon rasialta asti.
Yritin testata ZyXEL P-660R-D1 ja TeleWell TW-EA501 modeemeilla yhteyttä,

mutta kumpikaan modeemi ei suostunut toimimaan. Se tie nousi pystyyn.

Muuten, tämä http://192.168.1.1 kuuluu ZyXELille.
Sinä puhut faktaa Tuokki.. Tuosta jutusta on omakohtaisia kokemuksia, silloin kun käytössä oli valokuitua käyttävä liittymä. Juuri eilen illalla sain kuulla kaverilta, kuinka hänen 10/1 mbit/s valokuituliittymä toimii yli ohje arvojen: 10,71/1,13 mbit/s. Eikä yhdenkään operaattorin tarvitse lässyttää jostakin vaihteluvälistä, koska on mahdollista saada juuri se nopeus mitä markkinoidaankin. Jos halutaan kieroilla ja sahata kansaa linssiin, niin se kertoo paljon operaattorin kyvystä ja halusta tajota parempaa liittymää. Sama pätee mihin tahansa muuhunkin asiaan.
Crwewaq kirjoitti:
Ethän vain ottanut tuota ryöpytystä itseesi. Ei se ollut tarkoitukseni. Minua vaan harmittaa, kun joudun maksamaan sellsisesta, mikä ei pidä paikkaansa. Tuo, kun kerroit että vaihteluväli kaistalla pitää olla tätä luokkaa: Lataus 5-10 mbit/s ja Lähetys 0,5-1 mbit/s. Kuten kerroin, niin minulla vastaavat luvut ovat kyseisessä liittymässä: Lataus max 2 mbit/s ja Lähetys max 0,8 mbit/s. Eli, summa summarum: Vikaa on jossakin ja paljon. Nyt jos tuo vika ei korjaannu, niin silloin minä olen pakotettu lopettamaan tämän määrä aikaisen liittymän vedoten siihen nimittäjään, että laajakaistan nopeus ei vastaa luvattuja nopeuksia. Niinkö?
Määräaikaisen sopimuksen purkaminen edellyttää vikailmoituksen tekemisen sekä sen, ettei Elisa  saa nopeutta korjattua yhteyden nopeutta sopimusehtojen mukaiseksi.

Kun tekee vikailmoituksen Oma Saunalahdessa, niin siihen on helppo vedota mahdollisessa purkutilanteessa.
Crwewaq kirjoitti:
Yritin testata ZyXEL P-660R-D1 ja TeleWell TW-EA501 modeemeilla yhteyttä,

mutta kumpikaan modeemi ei suostunut toimimaan. Se tie nousi pystyyn.

Muuten, tämä http://192.168.1.1 kuuluu ZyXELille.

Liian vanhoja modeemeita (tai niissä liian vanhat softaversiot, jotka eivät tue ADSL2+ moodia), syy siinä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
sakarialanne kirjoitti:
Crwewaq kirjoitti:
Yritin testata ZyXEL P-660R-D1 ja TeleWell TW-EA501 modeemeilla yhteyttä,

mutta kumpikaan modeemi ei suostunut toimimaan. Se tie nousi pystyyn.

Muuten, tämä http://192.168.1.1 kuuluu ZyXELille.

Liian vanhoja modeemeita (tai niissä liian vanhat softaversiot, jotka eivät tue ADSL2+ moodia), syy siinä.

Tukevat kyllä ADSL2+:aa.

ftp://ftp2.zyxel.com/P-660R-D1/datasheet/P-660R-D1_5.pdf

https://www.telewell.fi/files/ohjekirjat/TW-EA501_versio3_ohjekirja.pdf

Ongelma lienee jossakin muualla.
papparainen kirjoitti:
sakarialanne kirjoitti:
Crwewaq kirjoitti:
Yritin testata ZyXEL P-660R-D1 ja TeleWell TW-EA501 modeemeilla yhteyttä,

mutta kumpikaan modeemi ei suostunut toimimaan. Se tie nousi pystyyn.

Muuten, tämä http://192.168.1.1 kuuluu ZyXELille.

Liian vanhoja modeemeita (tai niissä liian vanhat softaversiot, jotka eivät tue ADSL2+ moodia), syy siinä.

Tukevat kyllä ADSL2+:aa.

ftp://ftp2.zyxel.com/P-660R-D1/datasheet/P-660R-D1_5.pdf

https://www.telewell.fi/files/ohjekirjat/TW-EA501_versio3_ohjekirja.pdf

Ongelma lienee jossakin muualla.

Zyxelin monessakin P66x sarjan mallissa on ollut niin, että purkin sisällä oleva rauta oli 2+compatible, mutta softa vain 2+ready ja softa piti päivittää, jotta toimi ja jos sitä ei koskaan ole tehty, ei toimi.

Telewellin osalta, ei ole käyttäjä maininnut, oliko v3 kyseessä, niitä on vanhempiakin olemassa, jotka eivät tue.

No, vaikka olisikin linjalle noussut, niin tuskin olisi parempia nopeuksia saanut kuin tuo Kotiboksikaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
sakarialanne kirjoitti:
Zyxelin monessakin P66x sarjan mallissa on ollut niin, että purkin sisällä oleva rauta oli 2+compatible, mutta softa vain 2+ready ja softa piti päivittää, jotta toimi ja jos sitä ei koskaan ole tehty, ei toimi.
Telewellin osalta, ei ole käyttäjä maininnut, oliko v3 kyseessä, niitä on vanhempiakin olemassa, jotka eivät tue.

No, vaikka olisikin linjalle noussut, niin tuskin olisi parempia nopeuksia saanut kuin tuo Kotiboksikaan.

Joopa. Ei tuo Crwewaq tosiaan maininnut kuinka vanhoilla modeemeilla oli kokeillut. Itselläni ei tuota ZyXEL:iä ole , mutta sen sijaan lähes kymmenen vuotta vanha TW-EV501 v2 alkuperäisellä softalla (siis paljon vanhempi kuin v3) ja kyllä se verkkoon nousi , kun äsken kokeilin.

Tahdistui ihan nätisti 15334/1006 kbit/s nopeuksiin eli melkein samaan kuin ihan uusimmallakin TeleWellillä. Siis ei ainakaan tuon ADSL2+-tuen pitäisi olla ongelma.
papparainen kirjoitti:

Joopa. Ei tuo Crwewaq tosiaan maininnut kuinka vanhoilla modeemeilla oli kokeillut. Itselläni ei tuota ZyXEL:iä ole , mutta sen sijaan lähes kymmenen vuotta vanha TW-EV501 v2 alkuperäisellä softalla (siis paljon vanhempi kuin v3) ja kyllä se verkkoon nousi , kun äsken kokeilin.

Tahdistui ihan nätisti 15334/1006 kbit/s nopeuksiin eli melkein samaan kuin ihan uusimmallakin TeleWellillä. Siis ei ainakaan tuon ADSL2+-tuen pitäisi olla ongelma.

Onhan sitä ollut v1:kin

http://solitudo.net/hardware/manuals/TW-EA501_versio1_ohjekirja.pdf
Tosiaankin, unohdin mainita fossiili-modeemien iät. Tässä ne tulevat:

TeleWell TW-EA501 v3 (b) on vuodelta 2006

ZyXEL P-660R-D1 v3.40 on vuodelta 2006

Minua ihmetyttää että miksi näitä modeemeja ei saa toimimaan Saunalahden/Elisan liittymissä. Onko tämä Saunalahti/Elisa joku anti-humanoidi-liittymä, jossa toimivat vain tietyn tyyppiset modeemit? Thäh?

Minulla on aikoinaan kumpikin modeemi ollut käytössä Soneran liittymässä. Ja moitteettomasto ovat toimineet.

Tämä on perin kummallista.

Nyt herää kysymys: Miksi eivät nämä modeemit suostu toimimaan em. liittyymässä?

Toinen kysymys; Jos joku on saanut omat vanhat modeeminsa toimimaan em. liittymässä, miten se tehdään?

Loppu päätelmä: Jos vanhoja modeemeja ei saa toimimaan em. liittymässä, pitänee hankkiutua Soneran orjaksi.

Kiitos.
Crwewaq kirjoitti:
Tosiaankin, unohdin mainita fossiili-modeemien iät. Tässä ne tulevat:

TeleWell TW-EA501 v3 (b) on vuodelta 2006

ZyXEL P-660R-D1 v3.40 on vuodelta 2006

Minua ihmetyttää että miksi näitä modeemeja ei saa toimimaan Saunalahden/Elisan liittymissä. Onko tämä Saunalahti/Elisa joku anti-humanoidi-liittymä, jossa toimivat vain tietyn tyyppiset modeemit? Thäh?

Minulla on aikoinaan kumpikin modeemi ollut käytössä Soneran liittymässä. Ja moitteettomasto ovat toimineet.

Tämä on perin kummallista.

Nyt herää kysymys: Miksi eivät nämä modeemit suostu toimimaan em. liittyymässä?

Toinen kysymys; Jos joku on saanut omat vanhat modeeminsa toimimaan em. liittymässä, miten se tehdään?

Loppu päätelmä: Jos vanhoja modeemeja ei saa toimimaan em. liittymässä, pitänee hankkiutua Soneran orjaksi.

Kiitos.

Tee se häiriöilmoitus, jos et vielä ole tehnyt. En usko, että tuo sen paremmin kummallakaan noista modeemeista toimisi, vaikka saisi linjalle nousemaankin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Crwewaq kirjoitti:
Tosiaankin, unohdin mainita fossiili-modeemien iät. Tässä ne tulevat:

TeleWell TW-EA501 v3 (b) on vuodelta 2006

ZyXEL P-660R-D1 v3.40 on vuodelta 2006

Minua ihmetyttää että miksi näitä modeemeja ei saa toimimaan Saunalahden/Elisan liittymissä. Onko tämä Saunalahti/Elisa joku anti-humanoidi-liittymä, jossa toimivat vain tietyn tyyppiset modeemit? Thäh?

Minulla on aikoinaan kumpikin modeemi ollut käytössä Soneran liittymässä. Ja moitteettomasto ovat toimineet.

Tämä on perin kummallista.

Nyt herää kysymys: Miksi eivät nämä modeemit suostu toimimaan em. liittyymässä?

Toinen kysymys; Jos joku on saanut omat vanhat modeeminsa toimimaan em. liittymässä, miten se tehdään?

Loppu päätelmä: Jos vanhoja modeemeja ei saa toimimaan em. liittymässä, pitänee hankkiutua Soneran orjaksi.

Kiitos.

Operaattoreilla on eri VPI/VCI arvot WAN-asetuksissa.

Elisan verkossa VPI = 0 ja VCI = 100. Soneralla on muistaakseni VPI = 0 ja VCI = 33.

Eli muutapa nuo arvot ja kyllä sitten pitäisi toimia ja Elisan kehysrakenne on LLC Bridged.

Osallistu keskusteluun