Laajakaistan nopeus:(

  • 10 heinäkuu 2016
  • 8 kommenttia
  • 541 katselukerrat

Hei!
Olen nyt yhteensä 6:n päivän aikana tilastoinut (useita suorituksia, useina eri aikoina) Nopeustesti.comilla yhteyteni nopeutta hiukan tyytymättömänä.

Olen tilannut 100/10 mbps kaistan Elisalta ja poikkeuksetta tilastot ovat 30-40 mbps download. Toinen tietokone kytketty johdolla suora modeemin ja kannetavilla langaton yhteys. Samalaiset tulokset molemmilla.Ehkä portilla on väärä nopeusprofiili tai konfigurointi?

P.S
Modeemi on useita kertoja sammutettu ja käynnistetty uudelleen. Reset on myös koettu.

8 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Olethan laittanut asiakasnumerosi Palstan profiilitietoihisi? Sen perusteella palstatiimiläiset näkevät tuotteesi ja osoitteesi sekä pystyvät tekemään vikailmoituksen ongelmasta. Onko tuo kaapelimodeemiliittymä vaiko vdsl tai jopa ethernet?
Profiili päivitetty.
VDSL? Minulla on ZyXEL Kotiboksi VMG 3925.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Käytätkö VMG3925 pakkauksen mukana tulleita johtoja kytkennöissäsi? Hyvä että olet testannut yhteyttä verkkokaapelilla ja hammastikulla resetoimisetkin on suoritettu, asentaja voisi nimittäin näiden toimien jälkeen käydä tarkistamassa yhteyden.

Tarvitsisin vielä vikailmoituksen täyttöön hieman lisätietoja modeemista (MAC laitteen pohjassa olevasta tarrasta) sekä sinun yhteystietosi. Voisitko laittaa nämä tiedot vielä Palstatiimille yksityisviestillä? :8
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Jos mahdollista, vaihda johdot uusiin ja tee uudet testit ainakin langallisen verkon osalta. Muistaakseni joissain ZyXELin modeemeissa tuli vähän kehnot piuhat mukana. Huono/viallinen kaapeli puhelinpistokkeen/datanousun ja modeemin välissä voi vaikuttaa yhteysnopeuksiin heikentävästi.
No nii. Perutan hälytykseen. Resetoin kaikki laiteet ja mittasin uudestaan kaikki. Kytkisin kannettava piuhalla modeemin ja näytölle tuli 90 mega. Otin Wi-Fi yhteys ja nopeus putosi 50 megan, vaikkapa lappari oli samassa paikassa.

Valitettavasti meidän asunnossa puhelin pistoke sijaitse makuuhuoneessa ja eteisessä. Ja tietokonetta pystymme käyttää vain olohuoneessa. Jouduin ostama wi-fi laajenin, ja nyt pöytätietokoneessa on 45 mega, kuin ennen oli 1 mega. Olohuoneessa on kaapeli tv pistoke, ja meillä oli kaapelilaajakaista DNalta. Juuri toi 100 mega.. Mutta, Elisa ei tarjonnut kaapelilaajakaista, vaan netti tule puhelinpistokken kautta. Kohtalo vain semmoinen. Kiitos avusta. Hyvä kesä!
Käyttäjätaso 1
Kyllä on harmia ruuhkasta Jyväskylässäkin ! Vaikka mastoja on solkenaan ympärillä, mutta hyvin ovat tukossa, väliin tulee paremmin hetken, mutta jo muutamassa minuutissa putoaa alle 2 Mb ( 3-20Mb on
ilmoitettu vaihtaluväliksi ) ! Ei kaiketi ole tarkoitettu, että verkko huojuu jatkuvasti. Katsoin puhelimella asemien sijjainnit, siinä on ohjelma jolla näkee verkot, 4G LTE on harvemmassa kuin muut. Vaihdoimme 3G:stä juuri nopeuden takia 4 G hen ja vain parin kuukauden se toimi kuten odotimme. 3 G jopa puhelimessa on nopeampi kuin netti tietsikassa joka sekin on uusi minkä takia täällä pitäisi olla kaikki kunnossa. P. Järvinen Jklä

15.7.2016
Edit: otettu katuosoite pois kommentista
- Emppppu
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Valitettavasti meidän asunnossa puhelin pistoke sijaitse makuuhuoneessa ja eteisessä. Ja tietokonetta pystymme käyttää vain olohuoneessa. Jouduin ostama wi-fi laajenin, ja nyt pöytätietokoneessa on 45 mega, kuin ennen oli 1 mega.

Itselläni oli vähän vastaava ongelma omalla VDSL-yhteydellä ja tuolla kyseisellä boksilla; minulla puhelinpistoke löytyy ainoastaan eteisestä. Hyvä juttu, jos olet saanut yhteyden wifin kautta kohtuullisesti toimimaan, itse en siinä onnistunut ainakaan ilman vahvistinta. Itse totesin kokeilujen kautta omalla kohdallani parhaaksi ratkaisuksi ostaa 10 metrin pituisen puhelinjohdon. Sillä sain listoja pitkin tuotua modeemin tietokoneen luokse olohuoneeseen, ja näin pidettyä koneen suoraan boksissa kiinni. Tällä tavoin yhteys ei kärsinyt lopulta lainkaan alkuperäisestä, ja modeemin ollessa olohuoneessa on se aina lähempänä myös kaikkia muita laitteita.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
peritori, tässä oli aiemmin puhetta ihan kiinteän laajakaistan häiriötilanteista. Voit tulla vaikka suoraan heittämään meille yksityisviestiä tänne: http://elisa.fi/palstatiimi, niin selvitellään mikä Jyväskylän yhteyksissä mättää. 🙂 Otan vielä tuon katuosoitteen kommentistasi pois, ihan varuilta kun kyseessä on kuitenkin julkinen keskustelupalsta.

Osallistu keskusteluun