Laajakaistan toimivuus surkea

  • 30 tammikuu 2018
  • 5 kommenttia
  • 466 katselukerrat

Eli meillä ollut Elisa viihteen paketti, jossa tulee mukana 20mb/s kiinteä laajakaistayhteys. Tämä yhteys kuitenkin pätkii käsittämättömän paljon ja lasten hermot ovat kireällä, koska he pelaavat netissä kilpailullisia pelejä melko korkealla tasolla. Netin toimiminen olisi hyvin tarpeellista. Mitä asialle voisi tehdä, että nettipelaaminen onnistuisi paremmin?

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Mikä modeemi? Onko modeemi resetoitu?

Kytke kone langalliseen verkkoon ja sammuta muut verkkoa käyttävät laitteet tai poista ne verkosta väliaikaisesti. Sitten tee speedtestillä nopeustestejä ja raportoi niiden tulokset tänne.

Kun yhteys pätkii, mitä valoja modeemissa palaa / ei pala? Kannattaa myös kokeilla vaihtaa tuo RJ11 -kaapeli modeemin ja pistorasian väliltä uuteen. Huono kaapeli, voi aiheuttaa pätkimistä.

Liittyykö pätkiminen muuhun samanaikaiseen netin käyttöön? Vaikkapa Elisa Viihteen katseluun?

Kannattaa myös selvittää muiden operaattoreiden tarjonta kiinteiden laajakaistojen osalta. Mobiililaajakaista jakamaan tuota kuormaa voi myös olla yksi vaihtoehto. Pelikäytössä kiinteä laajakaista on yleensä se parempi vaihtoehto.

Lisäile myös asiakasnumerosi omaan profiiliisi täällä Palstalla. Näin Palstatiimi pääsee mittailemaan tuota linjaasi.
Modeemi on HG635, jota Elisan asiakaspalvelu suositteli. On resetoitu useita kertoja. Ongelmat ovat jatkuvia, tosin niitä ei ollut heti liittymän avauksen alussa, mutta ongelmia on jatkunut jo ainakin vuoden ja ne ovat pahentuneet koko ajan. Ongelmat eivät riipu viihteen sisällön katselusta. http://www.speedtest.net/result/7013739844.png http://www.speedtest.net/result/7013752762.png Yhteys usein pomppii alle yhden megan downloadiin, varsinkin pelaamisen aikana.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Jos mahdollista, testaa toista modeemia. On mahdollista, että yhteyden pätkiminen johtuu viallisesta modeemista, etenkin jos ongelmat ovat alkaneet tuon modeemin tultua talouteen. Kannattaa myös tosiaan kokeilla toista RJ11 -kaapelia, ellet ole tätä jo tehnyt. Mites nuo modeemin valot?

Mikäli toinen modeemikaan ei auta, vaan ongelmat toistuvat, kannattaa asiasta tehdä vikailmoitus. Nopeiten asia etenee käsittelyyn kun kilauttaa numeroon 010 190 240. Asiakaspalvelu on päivisin paikalla ja auttaa parhaansa mukaan, mutta vikailmoituksia ottavat vastaan 24h. Myös Palstatiimille voi laitella asiasta yksityisviestiä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Eli meillä ollut Elisa viihteen paketti, jossa tulee mukana 20mb/s kiinteä laajakaistayhteys. Tämä yhteys kuitenkin pätkii käsittämättömän paljon ja lasten hermot ovat kireällä, koska he pelaavat netissä kilpailullisia pelejä melko korkealla tasolla. Netin toimiminen olisi hyvin tarpeellista. Mitä asialle voisi tehdä, että nettipelaaminen onnistuisi paremmin?

Tässä voisi vielä selvittää, että pätkiikö linja oikeasti. Tämän voi tehdä Windows- PC:tlä Pingplotter- nimisellä sovelluksella. Ojelmaa voi kokeille 14- päivää "for free". https://www.pingplotter.com/
Ohjelma kertoo kuinkan nopeasti kohdepalvelin vastaa ja jo ei vastaa välillä Ping:iin ollenkaan, niin kraafiin tulee punainen pystyviina.

Teidän tapauksessa kuiten epäilen, että ADSL:n nopeus (puhelinkuparilankojen ylitse) ei kertakaikkiaan riitä siihen kuormaan / käyttöön, jonka teidän perhe saa aikaan.

Kuten Speedtesti.net- kuvasta voi todeta, niin linjasta tulee läpi vain puolet 20Mbit/s "lupauksesta" ja lähetys (=uppload) nopeus on ADSL:lle tyylliseti alle 1Mbit/s. Vaikka lataus = download ei olisi 100% tukossa, niin hidas upload nopeus voi käytännössä välillä jumittaa koko yhteyden.

Jos kyse ei ole linja viasta, jolle voisi tehdä jotain Elisan puolelta tai vaihtamalla päätelaitetta, niin nopeutta voi nostaa vain jos VDSL- päivitys on saatavilla. Muuten vaihtoehto on käytännössä vain mobiili. Toki senkin yhteyden nopeutta / laatua voi kokeilla vaikka mobiilin ongelma on, että viiveet ja nopeus vaihtelevat (vaikka kuormituksen mukaan). Kuitu olisi tietenkin "lopullinen" ratkaisu, mutta näitä taidetaan rakentaa hyvin vähän (jos ollenkaan) vanhempiin taloihin. Kerrostalot ovat toki asia erikseen, jos sellaisesta on kyse, niin isännöisijään yhteyttä.

T: Tuomas
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki
Joku siellä tukkii uploadin. Mikä on kättelynopeus?

Osallistu keskusteluun