Vastattu

Laajakaistatekniikan (ADSL -> VDSL2) päivitys pudotti yhteysnopeudet kymmenesosaan luvatusta

 • 25 toukokuu 2015
 • 5 kommenttia
 • 1636 katselukerrat

Taloyhtiömme laajakaistatekniikka (ADSL -> VDSL2) päivitettiin tämän kuun alussa. Elisalta tuli siitä erikseen sähköpostiin/SMS:llä muistutus.

Päivityksen jälkeen Elisa Viihteen tietyillä kanavilla ollut pätkimistä ja jumiutumista. Digiboxi (Pace) jumittaa myös useamman kerran viikossa (IVO-bootti ainut keino toipumiseen). Tämä on aika ärsyttävä feature...

Laajakaistan nopeuden pitäisi olla 100/10 Mbps. Mitattu äsken (speedtest.net): ~10 Mbps/0.4 Mbps. Mitattu useamman kerran: downlink on joka kerta n. 10 Mbps ja uplink jää reilusti alle 1 Mbps. Mittaukset tehty sekä WLAN:n että verkkopiuhan kautta. Tulokset molemmilla samat. Modeemi resetoitu (painettu reset-namiskaa klemmarilla 10 s.) myös muutamaan otteeseen. Ei vaikutusta nopeuteen.

Zyxel modeemin (P-2812) konffiasetuksista: ADSL WAN: 12836/1020 kbps. Asetuksissa ei ole VDSL päällä, vaikka tilausvahvistuksessa määritelty: Palvelu: Elisa Viihde VDSL2 100M 10M YV. Yritin pakottaa VDSL:n päälle valikosta, mutta modeemi boottaa aina ADSL-tilaan...

Ennen laajakaistatekniikan päivitystä nopeudet olivat lähes maksimitasolla (100/10 Mbps) eikä kanavien pätkimistä tapahtunut näin paljoa. Digiboksi kylläkin on toiminut aina hieman epävarmasti (saa repiä virtapiuhaa vähän väliä irti, jotta boksi toipuu tilanteesta).

Päivitys 27.5.2015:

Modem model: P-2812HNU-F1

Firmware: P-2812HNUL-F1_Elisa5_VFD2D0

Serial Number: S120Y13021945

Interface Status: 

ADSL WANUp12840/1020 kbps
Sopimuksen mukaan käytössä pitäisi olla VDSL2 100/10 Mbps

Tänään speedtest.net näyttää hurjia lukemia: Download 2.29 Mbps ja uplink 0.74 Mbps

Voiskohan joku tsekata, että mitä meikäläisen yhteyksissä on tapahtunut lähiaikoina, kun näinkin hitaille on mennyt?

Täytynee siirtyä käyttämään kännykän 4G LTE-yhteyttä kotonakin.

Speedtest:

Connection Type: Cellular
Server: Tampere
Download: 71.71 Mbps
Upload: 10.30 Mbps
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Urhokas 28 toukokuu 2015, 09:22

 • Tarkistin asiaasi ja tietojen mukaan tekniikkaan tulee muutos vasta 1.6. Linja on tällä hetkellä adsl tilassa jossa nopeudet ei tuota enempää ole. Modeemi kyllä ottaa vdsl yhteyden käyttöön kun muutos tehdään. Tiedoissa luki että oli ollut ongelmaa tekniikan vaihdoksessa ja se ei ollut vaihtunut alunperin silloin kun piti aiemmin niin se tapahtuu nyt sitten kun asentaja vielä tuplatarkistaa toimivuuden.
 • Katso alkuperäinen viesti

  5 kommenttia

  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • Tarkistin asiaasi ja tietojen mukaan tekniikkaan tulee muutos vasta 1.6. Linja on tällä hetkellä adsl tilassa jossa nopeudet ei tuota enempää ole. Modeemi kyllä ottaa vdsl yhteyden käyttöön kun muutos tehdään. Tiedoissa luki että oli ollut ongelmaa tekniikan vaihdoksessa ja se ei ollut vaihtunut alunperin silloin kun piti aiemmin niin se tapahtuu nyt sitten kun asentaja vielä tuplatarkistaa toimivuuden.
 • OK, thanks.

  Tulikin juuri kännykkään viesti, että tekniikka olisikin vaihdettu jo tänään.

  Jännityksellä odotan, kunhan pääsen töitten jälkeen kotiin testailemaan uutta VDSL-yhteyttä tarkemmin.

  Pistän tähän ketjuun vielä päivityksen, että onko homma onnistunut.
  Ei mitään muutosta. Tuntuu, että Elisa pelleilee kanssani. Joutunut kärvistelee tämän kuukauden kaikkien ongelmien kanssa. Toisen kerran tässä kuussa tulee tekstiviestillä ilmoitus, että laajakaistatekniikka päivitetty, mutta todellisuus on aivan toista.

  No, tässä kuussa oli Elisa Viihdeen laskutuskin yli tuplat normaaliin verrattuna. Ensi kuussa odottelen triplamaksua... Ei voi kuin pyöritellä päätä ja toivoa parasta...

  Selvennykseksi vielä, että kaikki ongelmat alkoivat ekan päivityksen jälkeen tämän kuun alussa. Eli jotain ne on tälle liittymälle onnistunut sössimään, vaikka olikin perus ADSL käytössä. Muistan kyllä, että nopeustesti oli vielä huhtikuussa 50 Megan (downlink) molemmin puolin ellei enemmänkin... Mutta ei missään tapauksessa 10 Megan hujakoilla kuten nyt... Uplink puolestaan ei ole ollut koskaan noin alhainen (Aikaisemmin ollut kyllä 10 Megan paikkeilla).

  Lähden lenkille rauhoittumaan...
  Kunniamerkki +3
 • Tarkistin, että olit ollut yhteydessä asiakaspalveluun ja liittymästäsi oli tehty uutta vikailmoitusta. Pahoitteluni, että viestintä ja liittymän toiminta on ollut virheellistä. 🙂
 • Pitkä piina päättynyt. Eilen soitti vikapäivistyksestä asiantuntija ja käytiin muutama asia puhelimessa läpi. Tultiin siihen tulokseen, että asentaja on tehnyt virheellisiä kytkentöjä keskuksessa. Lupasi, että tänään tullaan tarkistamaan ja korjaamaan tilanne. 

  Nyt äsken töistä tultuani tsekkasin yhteydet ja VDSL-tekniikkahan siellä pompsahti ruudulle:

  VDSL_interface.PNG

  Nopeustestikin näytti ihan kohtuullisia tuloksia.

  Kiitoksia kaikille asiantuntijoille avusta! Hyvää kevään jatkoa ja kesän odotusta.

  Osallistu keskusteluun