Kysymys

Langallinen yhteys sekoittaa langattoman yhteyden

  • 1 helmikuu 2015
  • 6 kommenttia
  • 1839 katselukerrat

Hei,

Minulla on käytössäni viime keväänä Saunalahdrlta ostettu Zyxelin VMG 3326 VSDL-modeemi/reititin. Olen n. kuluneen vuoden aikana käyttänyt ainoastaan langatonta yhteyttä pöytäkoneellani, tabletillani ja läppärillä, ja kaikki on toiminut ihan OK. Nyt olisin kuitenkin kytkemässä pöytäkoneeni langallisesti modeemiin, koska pöytäkoneen langaton adapteri ei oikein tahdo pysyä signaalissa kiinni.

Ongelmani on se, että kun liitän tietokoneen langallisesti modeemiin, WLAN-yhteys alkaa hetken päästä takuta, esim. tabletti saa vielä hetken yhteyden verkkoon mutta sitten WLAN-signaali alkaa pätkiä.

Mikä neuvoksi? Jostain syystä langallisen yhteyden nimeksi tulee sama kuin WLAN-yhteyteni SSID. Ja olen modeemin asetuksista tarkistanut, että molemmilla on omat sisäiset IP-osoitteensa.

Kiitos etukäteen kaikesta avusta!

-Jose

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
trashed kirjoitti:

Ongelmani on se, että kun liitän tietokoneen langallisesti modeemiin, WLAN-yhteys alkaa hetken päästä takuta, esim. tabletti saa vielä hetken yhteyden verkkoon mutta sitten WLAN-signaali alkaa pätkiä.

Mikä neuvoksi? Jostain syystä langallisen yhteyden nimeksi tulee sama kuin WLAN-yhteyteni SSID. Ja olen modeemin asetuksista tarkistanut, että molemmilla on omat sisäiset IP-osoitteensa.

Tuo kuulostaa vähintäänkin oudolta. WLAN ja Ethernet saavat osoitteensa samasta (modeemin DHCP) poolista. Kyse on vain kahdesta siirtotiestä. Toinen kaapelin kautta ja toinen radiolla. Se että liität modeemiin ethernet- kaapelin ei pitäisi mitenkään sotkea WLANia.

Ainoa (vähän kaukaa haettu) selitys voisi olla, että pöytäkoneen maadoitus ei ole kunnossa. Tästä voisi aiheutua (ainakin suojatussa CAT 6-7 kaapelissa), että  maadoituksen kautta kulkee "sähköä" modeemillepäin ja näin häiritsee WLAN- radiota.

Tuokki
Tein tänä aamuna sellaisen tempun, että resetoin tietokoneen verkkoasetukset, ja loin moodemille toisen WLANin AP:n. Olen koittanut tätä aiemminkin, mutta jokin sekoitti WLANin toiminnan aiemmin, mutta tänä aamuna tietokoneeni latasi päivityksiä kun selailin tabletilla nettiä aamupalapöydässä O.o En tiedä mitä on tapahtunut, mutta aamulla toimi niin kuin pitää.

Pahoittelut, että avasin threadin turhaan. Huutelen tänne lisää, jos tulee uusia ongelmia.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
trashed kirjoitti:
Nyt olisin kuitenkin kytkemässä pöytäkoneeni langallisesti modeemiin, koska pöytäkoneen langaton adapteri ei oikein tahdo pysyä signaalissa kiinni.
Kun kytkit kaapelin kiinni, muistithan katkaista pöytäkoneelta langattoman yhteyden?

Mikäli kytkeydyt samasta tietokoneesta kahdella verkkosovittimella kiinni samaan lähiverkkoon yhtä aikaa ja tietokone on jostakin syystä sillannut verkkosovittimet, datapaketit alkavat kiertää verkossa päättymättömästi tukkien verkon. Tilanne on verrannollinen kuulutusjärjestelmissä syntyvään vinkunaan, jos mikrofoni ja kaiutin ovat liian lähellä toisiaan.

Samankaltaisen virhetilanteen saa aikaan myös, jos kytkee Ethernet-kaapelin epähuomiossa kytkimen kahden portin välille.
Kyllä, langaton adapteri on, ja oli, disabloitu kun aloin "pelleilemään" langallisen yhteyden kanssa.
Hyvää iltaa, ja anteeksi jälleen avautumiseni, mutta menee järki tuon modeemin (Zyxel VMG3326) kanssa.

Jotain hämärää tuossa boksissa tapahtuu resetoinneista huolimatta. Olen yrittänyt resetoida laitteen useaan kertaan, ja ottaa verkkoa käyttävät laitteet käyttöön järjestyksessä, eli ensiksi olen liittänyt pöytäkoneeni nettiin ja toimii loistavasti. Tämän jälkeen olen kytkenyt modeemin WLANin päälle ja koittanut liittää langattomat laitteeni verkkoon. Verkko löytyy ja yhteys onnistuu, mutta hetken päästä yhteys katkeilee.

Mutta tämä tapahtuu vain silloin kun pöytäkone on modeemissa kiinni. Kun repäisen johdon irti, alkaa langattomat yhteydet pelata normaalisti. Langattoman ongelmaan ei auta kanavan vaihto eikä access pointtien lisääminen.

Onko muilla ollut vastaavaa, ja miten tämän saisi taklattua? ***** rasittavaa kun vaimo tahtoisi käyttää tablettia ja itse koodailla pöytäkoneella, niin molemmat eivät voi olla netissä yhtä aikaa kun langallinen yhteys sekoittaa langattoman.

Kiitos etukäteen kaikille neuvojille!
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Ootko kokeillut kytkeä jotain toista laitetta siihen verkkojohdolla, että kaatuuko langaton verkko silloinkin? Tuolla vois vähähn rajata, että onko modeemisi ja tietokoneesi välillä jokin yhteensopivuusongelma, vai kaatuuko WLAN aina, kun jokin laite kytketään verkkojohdolla.

Osallistu keskusteluun