Kysymys

Langaton nettiyhteys PS3:een

  • 2 helmikuu 2010
  • 5 kommenttia
  • 5865 katselukerrat

Tervehdys,

kertokaas ny ennen kuin hermot totaalisesti menee, kuinka langattoman verkon saa toiminaan PS3:ssa. Eli käytössä on BeWAN iBox kotiboksi (Elisa Homegateway).

PS3 löytää langattoman verkon ok. Kaikki asetuksetkin tuntuu menevän ok ja hyväksyy WPA-avaimen yms. mutta kun kaikki tiedot on syötetty, tulee viesti: avaintietojen vaihtaminen on aikakatkaistu ja viittaus, ettei ole löytänyt IP-osoitetta. Asetuksiin olen laittanut automaattisen ip-osoitteen hakemisen ja muutoinkin kaikissa valinnoissa on valintana "automaattinen". Olen soittanut asiasta kaksi kertaa Saunalahden tekniseen tukeen ja sieltä eka kaveri sanoi, että salaus on muutettava WPA2:ksi. Mutta tämä ei auttanut. No toinen kaveri tuesta sanoi, että radiokanava ei saa olla automaattinen -> ei auttanut senkään muuttaminen.

Ny alkaa keinot loppumaan, itsestä tuntuu, että vikailmoituksen perusteella syy on IP-osoitteessa? Saako jostain manuaalisen IP-osoitteen tiedot (+ aliverkko, dns yms.), jos kokeilisi niillä?

Vai mikä mättää??  ???

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Mites tietokoneet saavat aliverkon osoitteen purkilta? Varmaan XP saa ihan kiltisti, mutta miten on Vistan ja Win 7 kanssa? Ongelma voinee olla ihan sama kuin mikä vaivaa Zyxelin P660 sarjalaisia. DHCP -palvlein ei välitä ns. lähetyslippua ja siksi toinenpää ei ymmärrä annettua osoitetietoa. JOten pääsääntöisesti dchp ei toimi, joten osoitteet on laitettava laitteille manuualisesti tai hankittava uudempi laite. Mikäli tuo purkkisi on ns. reitittävässä tilassa eli purkki ottaa yhden julkisen osoitteen ja jakaa sitä edelleen, niin manuaalisen osoitteen laittaminen on helppoa.

1) Varmista että purkki jakaa privaattiosoitteita. Esim. 192.168 -alkuisia tai sitten 10.0. -alkuisia.
2) Tutki purkin hallinnasta mikä on dhcp -polli, josta osoitteita annetaan. Mikäli väli on esimerkiksi 192.168.0.100 - 192.168.0.199, niin PS3 voinee antaa esimerkiksi osoitteen  192.168.0.90.
3) Yhdyskäytävän osoitteeksi sitten purkin osoite, esim. 192.168.0.1

4) Aliverkon peite on miltei aina näissä kotiverkkohommissa 255.255.255.0
5) DNS eli nimipalvelimiksi kannattaa laittaa 195.197.54.100 ja toiseksi 195.74.0.55
Kun ei osaa niin ei vaan osaa, eli ei onnistu  >:(

Hyvät ohjeet mutta tuota dhcp-pollin hallintaa en löydä. Porttiasetuksista löytyy "Porttiohjaus Internetistä sisäverkkoon" ja kun sinne laittaa täpän niin ilmoittaa ip osoitteen, joka on juuri tuo 192.168.-alkuinen. No yritin siihen erilaisia loppunumerovaihtoehtoja mutta mikään ei toimi eli aina ilmoittaa: "vaihdetaan avaintietoja" ja sitten IP-osoitteen haku epäonnistui. Vaihtoehtoja siellä on Portti

22 (SSH)

80 (HTTP, web-palvelin)

joihin voi täpän laittaa ja sama 192.168.-alkuinen ip tulee oletuksena molempiin.

Lisäksi löytyy muissa asetuksissa vaihtoehtoja:

Tiedostopalvelin    Käytä tiedostopalvelinta kotiverkossa (Samba).
Tulostuspalvelin Päällä Pois
Tulostimen jako kotiverkkoon.

jotka ovat pois päältä tällä hetkellä.

PS3:ssa oleva MAC-osoite näyttäisi muuten olevan eri kuin tuossa päätelaitteessa, onko merkitystä?

En olisi uskonut tämän olevan näin hankalaa  😢
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Tarkoitin että ip-osoitte pitää asettaa käsin suoraan sinne ps3:n, koska dhcp saattaa tuottaa ongelmia. Nyt olet tiettävästi siellä purkin hallintasivuilla tekemässä jotain porttiohjauksia. Käsittääkseni näitä ei tarvitse tehdä, sillä koneessa ei pyöritetä mitään sellaista palvelua(palvelinta), johon olisi tarkoitettu muiden pääsevän aivan vapaasti. Itsellä ei ole tuota ps3 -konetta, joten en osaa neuvoa miten siihen asetetaan käsin tuo osoite. Tuo purkin sisäverkon osoite antaa vinkin siitä mitä osoitteita se jakaa. Yleensä kolme ensimmäistä jaksoa ovat aina samoja.

Mitä tuohon nac -osoitteeseen tulee, niin sillä on silloin merkitystä, kun rajaat verrkon käyttöä mac -suodatuksella. Tällöin tuntemattomat macit suljetaan verkosta. Syy miksi siinä on eroa on se, että tarrassa lienee verkkokortin osoite. Taas langattomanverkon kortilla on aivan oma nac-osoite. Uskoisin että tätä suodatusta ei ole tehty, mutta kannattaa varmistaa. Yksi tie eteenpäin menemiselle voisi olla se, että aluksi varmistetaan että homma toimii johdolla, sitten salaamattomalla verkolla, kun tämä toimii niin nostaan salaus verkkoon. Näin selvitetään mikä on liikaa millekkin.
Käyttäjätaso 3
Jos on tuo kotiboksi/wippies-purkki, niin sinnehän ei pääse vaikuttamaan väliltä se antaa nuo IP osoitteet. Wippies puolella ne on ainakin 192.168.0.? ? ?

2) Tutki purkin hallinnasta mikä on dhcp -polli, josta osoitteita annetaan. Mikäli väli on esimerkiksi 192.168.0.100 - 192.168.0.199, niin PS3 voinee antaa esimerkiksi osoitteen  192.168.0.90.
3) Yhdyskäytävän osoitteeksi sitten purkin osoite, esim. 192.168.0.1

4) Aliverkon peite on miltei aina näissä kotiverkkohommissa 255.255.255.0
5) DNS eli nimipalvelimiksi kannattaa laittaa 195.197.54.100 ja toiseksi 195.74.0.55


Varmaan jos heivaat noitten mukaan asetuksen sinne PS3:een, tarkistat vaikka tietokoneesta/koneista mitä osoitteita niissä on ettei ole juuri nyt sitä samaa niin homman tulisi kai rokata?
yhteys vihdoinkin ok eli verkko toimii moitteetta. Ja vika oli niin simppeli kuin pelkäsinkin eli kaikki boksin viritykset yms. olivat aivan turhia. Lopullinen syy oli väärä salasana WPA-salaukseen PS3:een. Yritin sinne kotiboksin pohjassa olevaa salasanaa, enkä muistanut, että olen sen aiemmin vaihtanut 😛 Perhana, lahosta päästä kärsii!

Sinänsä olisi ollut mukavaa, jos pleikkari olisi jotenkin voinut vihjata, että salasana on väärä. Nythän se mukamas tarkasti salasanan syötön jälkeen, että se on oikein ja jatkoi seuraavaan asetusvaiheeseen, kunnes testin yhteydessä sitten ilmoitti, ettei löydä IP:tä. No ammattilainen olisi tästäkin sen varmaan hokannut mutta minä en  :-[

No kun salasana oli oikea niin kaikki asetukset menivät sitten automaattinen-valinnoilla oikein. Eli ilman sähläystä olisi ollut hyvinkin simppeli homma.

Kiitokset asiantuntevasta avusta anyway!!