langaton verkko

  • 13 huhtikuu 2017
  • 3 kommenttia
  • 254 katselukerrat

Moi, mulla menee hermot ja terveyskin kohta. Muutin uuteen asuntoon, ja netti ei toiminut. Luulin vian olevan koneessa, siis käytössä läppäri. Yritin sitä korjailla ja sain vaan sekaisemmaksi. Soitin omaelisaguruun, joka ystävällisesti ilmeisesti asensi uudet ajurit verkkosovittimeen tms. Kone toimi hyvin langattomasti. Sitten mulla meni hermot kun kone alkoi asentaa windows 10, mulla siis 8 käytössä. Kone jäi jumittamaan, joten tein palautuksen. Ei taas löytänyt langatonta nettiä. Soitinpa taas oma elisan nettigurulle, ja tunnin puhelun ym toimien jälkeen hän palautti tehdasasetukset koneelle. Ei toimi langaton netti. Jos en nyt äkkiä saa tätä toimimaan, lentää ikkunasta läppäri ja elisa. 😞 Toimii siis piuhalla modeemiin. Osaisko joku auttaa?

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Kerrotko vähän tarkemmin, mikä kone on kyseessä (merkki ja malli) sekä modeemin merkki ja malli?

Modeemissa tuskin vikaa on, vaikuttaa siltä, että koneessa on asetukset / ajurit sekaisin.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +4
Onko wifi-kuvake minkälainen vai onko sellaista ollenkaan?

Noilla Oma Guru ajoilla oisi varmaan saanut jo uuden tietokoneen 😃
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Jos en nyt äkkiä saa tätä toimimaan, lentää ikkunasta läppäri ja elisa. 😞 Toimii siis piuhalla modeemiin. Osaisko joku auttaa?

Windowsin ja Wlanin kanssa säätäminen ei ole operaattorin (tässä tapauksessa Elisan) vika. Olisit antanut vain olla sen Windows 10:n ja siihen säätänyt sitten netin toimimaan. Windows 10 on kuitenkin uudempi ja sanoisin, että jopa parempi kun Windows 8.x. Wlan toimimaan saaminen ei kuitenkaan ole mitään rakettitiedettä. Googlaa vaikka puhelimen selaimen kautta ohjeita miten kone yhdistetään Wlan- tukiasemaan.

Ainoat asiat mitä (useimmiten) tarvitset on ovan Wlan- purkin pohjassa olevassa tarrassa. Wlan SID ja salasaan. Muuta tietoa ei tietokonee päähän tarvitse antaa.

T: Tuokki

Osallistu keskusteluun