Vastattu

MacBook Pro (Retina-näyttö, 15-tuumainen, loppuvuosi 2013) Kotiboksi CISCO EPC3928 wlan pätkii!

 • 15 marraskuu 2015
 • 21 kommenttia
 • 1191 katselukerrat

Macbook pro rupes El Capital päivityksen jälkeen katkomaan wlania. COSCO EPC3928 netti pysyy ylhäällä mutta macbook putoo vähän väliä pois yhteydestä. mikä avuksi ? Kilpailijan wlan mokkula kokeilussa ja toimii täysin moitteitta.  ? 
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi laane123 26 marraskuu 2015, 09:11

Modeemia ei saanut lukuisista ohjeista ja säädöistä huolimatta toimimaan. Elisa Liikkeestä suostuivat vaihtamaan vanhempaan modeemiin (Kotiboksi C2300). Ongelmat hävisi kerta heitolla. 
Katso alkuperäinen viesti

21 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Kokeile poistaa verkkoasetuksista nykyinen wlan yhteys ja sen jälkeen luo yhteys uudestaan. Myös smc resetointia kannattaa kokeilla.
Ei korjaudu. Macbook kävi huollossa jo tässä välissä ja käyttis asennettiin uusiks ja sama ongelma jatkuu macilla ja ipadilla. olen koittanut vaihtaa radio taajuutta mutta sekään ei ole auttanut. 
Kunniamerkki +3
 • ? Kun wlan napsahtaa poikki, niin palaako modeemissa kuitenkin wlanin valo edelleen? Pystytkö testaamaan langattoman verkon toimintaa jollain muulla laitteella kuin Applen kamppeilla?
 • Wlan valopalaa en ainakaan ole huomannut että olisi sammunut. epäilen suuresti että nää applen laitteet ei pysy tossa mun wlanissa. onks ohjeita mitä säädän asetuksista että sais ton loppumaan. 
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +3
 • ? Olisikos mahdollista kokeilla jotakin toisia laitteita sielä langattomassa verkossa? Näin saataisiin vähän rajailtua, että missä se vika on. 
 • Käyn pc.n lainaan ja kokeilen mitä se sanoo.
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +3
 • ? Hyvä homma! Kerro sitten kuinka kävi. :) 
 • lyhyen testauksen jälkeen tuntus että pc kestää wlanissa, mut applet putoilee poikkeen vähän välii. 
  Käyttäjätaso 5
  Kunniamerkki +3
  Kyllä se sitten tuntuu olevan Macin ja modeemin yhteensopivuusongelma. Modeemissa ei siis ole vikaa tai se ole rikki, jos se muiden laitteiden kanssa toimii kuten kuuluu.
  Juu applen kanssa on yhteys ongelmaa mut kai jollain modeemin asetuksilla saa appletkin pysymään verkossa ? 
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +4
  Toimiko kone aiemman käyttöjärjestelmäversion kanssa ongelmitta tuon modeemin kanssa? Eli onko viimeisin järjestelmäversio aiheuttanut nämä ongelmat?
  Ongelma alkoi El Capital päivityksen kanssa samoihin aikoihin. mulla on ollu nyt kilpailijan wifi-mokkula koekäytössä ja kaikki Omenat kestää wifissä ongelmitta. Toi Elisalta saatu CISCO EPC3928 on vaihdettu kerran samanlaiseen mutta ei korjannut ongelmaa. 
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +4
  Vaikuttaisi siltä, että modeemin firmware ja El Capitan eivät keskustele keskenään kunnolla. Luulisi, että Cisco olisi tehnyt korjauksia firmwareen tämän ongelman osalta. Tosin kyseisten korjausten saaminen Elisan käyttämään firmwareen onkin sitten ihan eri tarina.
  Jos tuo Mac-malli tukee 5 GHz taajuutta, niin sitäkin voisi kokeilla. Ciscosta löytyy 802.11ac tuki.
  @sakarialanne osaatko neuvoa tarkemmin ton 5 GHz taajuuden kanssa ? 
  En ole tuota Ciscon modeemin hallintaliittymää nähnyt, mutta sinne kun kirjaudut, osoitteen 192.168.0.1 kautta niin etsi sieltä jotain "wireless settings" ja "radio band" nimistä asetusta. Jos siellä nyt on 2.4 GHz valittuna, vaihdat tilalle 5 GHz asetuksen.

  Monessa modeemissa nuo molemmat taajuudet voivat olla samanaikaisesti päällä, jolloin varmistetaan, että myös vanhemmat laitteet, jotka eivät tue 5 GHz taajuutta, pääsevät langattomaan verkkoon kiinni.

  Joku ystävällinen Palstalainen, jolla on itsellään tuo EPC3928 -malli, voisi varmasti tarvittaessa ihan step-by-step ohjeet kertoa ?
  juuu siellä on molemmat käytössä ja olen koittanu kanavaa vaihtaa 1-12 välillä tuloksetta. Ei ole auttanut. olen tyhjentäny asetukset välillä ja nollannut kaiken. konekkin kävi jo huollossa ja asennettiin koko käyttöjärjestelmä uudestaan. Elisan asiakaspalvelussa levitellään käsiä ja sanotaan että modeemissa ei ole vikaa. kuitenkin puhelimella jaetussa wifissä pysyy. wifi mokkulassa pysyy mutta pelkästään ton CISCOn kanssa on ongelmia. 
  Vielä voisi koittaa bandwith-asetusta muuttaa.

  Jos sieltä löytyy 20/40/80 MHz vaihtoehdot niin lähtee 20-asetuksella kokeilemaan.
  en löytänyt tollasta valikkoa. 
  näyttää jollain muullakin olevan ongelmii näitten kaa. 

  http://m.iltalehti.fi/omaguru/2015112020700791_og.shtml
  Modeemia ei saanut lukuisista ohjeista ja säädöistä huolimatta toimimaan. Elisa Liikkeestä suostuivat vaihtamaan vanhempaan modeemiin (Kotiboksi C2300). Ongelmat hävisi kerta heitolla. 

  Osallistu keskusteluun